TOP-25: Moduri neașteptate de a utiliza mierea

0
1451

Albinele sunt probabil cele mai neobișnuite creaturi de pe Pământ. Ele produc miere încă din perioada cretacică, care a avut loc acum 100 milioane de ani în urmă, când dinozaurii încă cutreierau planeta noastră. Albinele sunt incredibil de muncitoare. Spre exemplu, pentru a produce 454 miligrame de miere, ele trebuie să viziteze două milioane de flori și să zboare în total 88 514 kilometri. Neprivind la faptul că ele sunt într-atât de dedicate, o singură albină simplă trăiește doar 28-35 zile și în tot acest timp produce doar  1/12 dintr-o lingură mică. Acest lucru explică de ce, de obicei, o colonie de albine este formată din zeci de mii de albine. De asemenea, aceste insecte mici, adesea sunt nevoite să zboare la 3+ kilometri depărtare de stup. În comparație cu mărimile lor minuscule, este ca și cum un om ar merge 402 kilometri zilnic.

Rolul principal al albinelor este de a produce mierea. Acest produs este o parte integrată a multor culturi, spre exemplu: el este folosit în medicină, în arta pregătirii bucatelor, dar și în folclorul despre urșii care încercau să fure mierea albinelor. Deși majoritatea știu doar metodele fundamentale de utilizare ale mierii, cum ar fi de a o dizolva în ceai sau de a mânca câte o linguriță de miere pe zi pentru mai multă energie, există încă multe alte metode neobișnuite, poate chiar și bizare, de a o folosi. Și cu siguranță nu ați știut despre multe din ele.  Metodele stranii de întrebuințare a mierii variază de la utilizarea ei în copturi, până la folosirea proprietăților sale antioxidante și antibacteriene. Mierea este una dintre cele mai utile substanțe de pe Pământ, și acest articol îi va argumenta utilitatea, relatând despre modalitățile neobișnuite de a o utiliza. Deci, aici cele 25 puncte promise.

  1. Mierea îmbunătățește memoria

Mierea este compusă în principal din carbohidrați și apă, dar conține, de asemenea, vitamine și minerale. Aceste componente ajută organismul să absoarbă calciul (un mineral necesar procesului de gândire) și să prevină deteriorarea unor celule, care la rândul său înrăutățesc memoria.

  1. Mierea face copturile mai moi

Mierea este dulce și de aceea ea poate înlocui zahărul în copturi, conferindu-i o consistență mai delicată. Deoarece mierea este un humectant, ea atrage și reține moleculele de apă și de aceea prăjiturile și produsele de patiserie devin mai moi. Din cauza că mierea este mai dulce, ea este necesară în cantitate mai mică decât zahărul.

  1. Mierea este un produs contra mahmurelii

Nivelul de fructoză în miere este foarte înalt și de aceea, dacă veți consuma o linguriță de miere sau o veți dizolva în ceai (probabil așa ar fi mai bine, pentru că ați primi și o cantitate de lichid necesară) aceasta va ajuta organismul să proceseze alcoolul mai rapid, înlăturând mahmureala de dimineață parțial sau în întregime.

  1. Mierea este un scrub facial excelent

Știai că mierea poate fi utilizată pentru a curăța pielea feții? Spre deosebire de majoritatea scruburilor chimice, mierea este un antibiotic natural. Ea poate curăța pielea de celulele moarte, bacterii și murdărie. Pentru a crea un astfel de scrub este nevoie doar să amestecați mierea cu ulei de cocos în proporții 1:2 și să aplicați amestecul pe față la fel cum ați face-o cu orice alt scrub.

  1. Mierea ca antibiotic

Mierea poate fi aplicată pe rană pentru a accelera vindecarea ei și a preveni răspândirea bacteriilor. Testele au arătat că mierea este capabilă să ucidă asemenea bacterii precum Escherichia coli și Staphylococcus aureus. Mai mult ca atât, datorită naturii sale giroscopice, mierea poate acționa ca un antibiotic dacă este aplicată direct pe tăietură sau oricare altă rană. De menționat că mierea care este mai întunecată la culoare, are proprietăți antibacteriene mai puternice.

  1. Suprimarea tusei de noapte

Două studii au arătat că mierea, în comparație cu medicamentele obișnuite contra tusei și preparatele antihistaminice, suprimă mult mai bine tusa de noapte.

  1. Mierea ca un ajutor pentru dietă

Aceasta este o modalitatea de a utiliza mierea complet neașteptată. Mierea poate accelera metabolismul, ceea ce este o noutate excelentă pentru cei ce vor să slăbească. Ceaiul verde, de asemenea, accelerează metabolismul. De aceea, dacă îl combinați cu mierea va fi o lovitură dublă asupra grăsimilor în plus.

  1. Mierea înlătură insomnia

Dacă suferiți de insomnie, este suficient să mâncați sau să beți o linguriță de miere înainte de somn. Zahărul pe care îl conține mierea stimulează producția de serotonină, un neurotransmițător responsabil pentru buna dispoziție pe care corpul nostru o transformă în melatonină. Încă mai multă melatonină este produsă atunci când creierul  prelucrează triptofanul din miere (aceeași substanță care se găsește în carnea de curcan care te face somnoros după cina Zile de Recunoștință) și-l transformă într-un hormon.

  1. Mierea poate înălbi cicatricile

Dacă aveți cicatrici vizibile și le doriți mai puțin observabile, atunci faceți un amestec din miere și ulei de cocos sau de măsline și frecați-l în cicatrice. Acoperiți zona cu o compresă caldă și țineți amestecul pe piele timp de 15 minute, după care cicatricea va deveni mai palidă.

  1. Mierea înlătură alergia

În prezent au loc multe cercetări asupra capacității mierii de a înlătura alergiile. Deși rezultatele încă nu se cunosc, medicii naturiști sunt siguri ca polenul rămas în miere poate servi drept alternativă la vaccinare. Deși cantitatea de polen este mică, ea ne determină corpul să producă anticorpi care ar cauza o alergie puternică, însă mult mai mică în cantitate, astfel încât în perioada sezonului de alergie să simțim mult mai puțin disconfort și să avem mult mai puține reacții alergice.

  1. Mierea distruge paraziții

Apariția transportului feroviar a fost un eveniment de aur pentru șarlatani. Călătorind din oraș în oraș, ei vindeau emulsii care după legenda „tratau” omul de paraziți, însă de fapt erau niște simple amestecături care nici măcar nu erau menite pentru un astfel de scop medical. Păcat că ei nu au încercat să folosească emulsii din miere. Dacă amesteci puțină miere cu apă și oțet, obții un medicament foarte efectiv contra paraziților intestinali.

  1. Mierea îmbunătățește vederea

Ayurvedicii apreciază foarte mult mierea pentru faptul că ea le îmbunătățește vederea. Mierea amestecată cu suc de morcovi (încă un produs util pentru vedere), poate ajuta în tratarea conjunctivitei, glaucomului și oboselii cauzate de ore în șir de lucru la calculator.

  1. Miere îndulcește sosurile asiatice

Majoritatea sosurilor asiatice sunt bazate pe un echilibru complex de arome, cum ar fi dulcele, săratul, amarul etc. La preparare sosurilor pentru salate, carne de porc sau oricare alt sos acasă, utilizați miere în loc de zahăr. Din cauza că mierea este un emulgator, ea nu doar îndulcește sosul, dar îl face și ai vâscos.

  1. Mierea neutralizează mirosul neplăcut din gură

Proprietățile antibacteriene ale mierii sunt utile pentru neutralizarea respirației neplăcute. Această utilizare neobișnuită a mierii implică pregătirea unei emulsii care constă dintr-o linguriță de miere, 1/8 linguriță de scorțișoară și o jumătate de ceașcă de apă caldă. Avantajul acestei metode este ca respirația  va avea un miros plăcut de scorțișoara.

  1. Mierea elimină refluxul de acid

Un studiu publicat în British Medical Journal a arătat că mierea poate fi foarte utilă în eliminarea refluxului acid. Înainte de a apela la medicamente, luați o lingură de miere. Ea învelește pereții gâtului și  îi calmează, înlăturând refluxul de acid.

  1. Mierea poate fi folosită pentru a umezi coatele și pielea uscată

Milioane de oameni se confruntă cu problema uscăciunii pielii, prin urmare, milioane, dacă nu miliarde de dolari, sunt cheltuiți pentru creme de hidratare a pielii. Dacă sunteți un susținător al metodelor mai naturale de a elimina această problemă, frecați mierea în pielea coatelor, genunchilor și a altor zone uscate. Țineți mierea în aceste locuri timp de 15-30 de minute și veți fi plăcut surprinși de efectul de hidratare.

  1. Mierea reduce perioada de diaree la copii

Un alt studiu publicat în British Medical Journal a descoperit o utilizare neobișnuită a mierii în tratamentul bolilor la copii. În ciuda faptului că mierea nu trebuie administrată copiilor mai mici de 12 luni, ea poate ajuta copiii mai mari de un an, la calmarea gastroenterita și scurtează durata diareii  acute.

  1. Red Bull natural

Când consumați miere, glucoza și fructoza din acestea cad direct în sânge, ci nu se dezintegrează. Mai târziu acestea ajung în sânge în forma unor zaharuri mai complexe. Alimentarea rapidă cu energie oferă organismului nostru o dublă energie de scurtă durată, care îndeosebi se apreciază la participanții de la maraton și la sportivi.

  1. Mierea poate fi utilizată pentru a păstra fructele

Acest produs nu încetează să uimească. Mierea poate fi utilizată pentru a păstra fructele de pădure. Le puteți conserva într-un amestec din miere și apă în proporție de 1:10.  Încercați să faceți astfel de dulceață de afine și zmeură, colectate în timpul verii. Cu siguranță vă va plăcea acest delicios desert de iarnă.

  1. Mierea reduce disconfortul din timpul sarcinii

Fiecare femeie simte un disconfort în timpul sarcinii, acest lucru este inevitabil. Cu toate acestea, această utilizare neobișnuită a mierii poate ajuta la ameliorarea arsurilor la stomac și a vomelor de dimineață. Mierea amestecată cu lapte poate ajuta la neutralizarea acidității excesive din stomac, care este utilă în special înainte de culcare.

  1. Din miere puteți face un balsam pentru buze în condiții casnice

În lunile de iarnă, mulți oameni se plâng că au buzele uscate sau crăpate și adesea folosesc balsamuri pentru a reduce disconfortul. Dar ați știut că vă puteți face propriul balsam de buze acasă? Amestecați mierea cu ceară, ulei de nucă de cocos, vitamina E și ulei de măsline și aplicați acest balsam pe buze timp de câteva minute. Acesta va ajuta buzele sa rămână moi si hidratate.

  1. Mierea poate ajuta la înlăturarea mătreței

Dacă aveți mătreață sau păr uscat, frecați un amestec de 90% miere și 10% apă caldă în păr. Clătiți-vă capul după trei ore. După acest tratament veți simți mai puține mâncărimi iar mătreața va trece în decursul unei săptămâni.

  1. Mierea înlătură sughițatul

Deși sughițurile adesea se asociază cu oamenii beți, se poate întâmpla cu fiecare dintre noi să avem un astfel de atac chiar dacă suntem în stare normală. O linguriță de miere vă poate ajuta să calmați foarte rapid această reacție neplăcută a corpului nostru.

  1. Mierea ca produs alimentar în caz că vine Ceasul Apocalipsei

Dacă sunteți îngrijorat că se poate întâmpla o apocalipsă nucleară, aprovizionați-vă cu miere. Pe lângă faptul că mierea este bogată în calorii, ea nu se strică niciodată. Mierea găsită în piramidele egiptene a fost un pic încălzită și ea a devenit din nou vâscoasă. După aia, ea putea fi consumată la fel ca și orice altă miere.

  1. Mierea poate înlocui crema de ras

Prețurile pentru crema de ras întrec orice limite. Dacă decideți că nu mai vreți să fiți dus de nas de marketing, faceți o emulsie din miere, amestecând-o cu apă caldă. Viscozitatea mierii va preveni iritațiile și va hidrata pielea.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.