TOP-25: Cele mai scumpe rase de câini

0
32602

Câinii sunt o plăcere costisitoare, și nu vorbim despre alimentație, servicii veterinare și alte mărunțișuri. Pentru nimeni nu este un secret faptul că deținerea unui câine poate costa mii de dolari, însă procurarea unor anumite rase adesea nu este mai puțin costisitoare.

Dacă plănuiți să procurați un cățel, trebuie să luați în considerație faptul că prețul variază de la rasă la rasă. În dependență de rasă, va trebui să achitați de la câteva sute de dolari până la 5 mii. Deci, aici 25 cele mai scumpe rase de câini din lume. De menționat că prețurile pe care le vom indica în această listă sunt medii în întreaga lume și foarte mult depind de regiunea în care vă aflați, de originea câinelui, de persoana care vi-l vinde etc. Acești câini sânt foarte scumpi, însă unul de la azil vă va costa cu siguranță mai ieftin.

  1. St Bernard, costul mediu: până la 1 800 de dolari

St Bernard inițial a fost selecționat pentru a fi un câine de salvare în mine. Această rasă gigantică este populară în Italia și în Alpii elvețieni. Mărimile acestui câine sunt imense – ei pot ajunge la 90 de centimetri în înălțime și pot cântări până la 120 de kilograme. În ciuda mărimilor înfricoșătoare, St Bernarzii sunt foarte prietenoși, devotați și ușor antrenabili.

  1. Terierul Bedlington, costul mediu: până la 1 800 de dolari

 

Rasa Bedlington Terrier este numită în cinstea orașului minier Bedlington din nord-estul Angliei și este un câine mic, inițial crescut pentru a lichida dăunătorii din mine. Acest terier este foarte prietenos cu oamenii, deși uneori poate fi agresiv față de alți câini. Rasa este utilizată în multe tipuri de sport pentru câini, în spectacole, dar și ca un câine de companie.

  1. Double Doodle, costul mediu: până la 1 900 de dolari

Câinii de rasă double doodle sunt o amestecătură dintre un Goldendoodle și Labradoodle sau alte amestecuri de Golden Retriever, Labrador Retriever și pudel. Această amestecătură, de asemenea, este numită Retriever American de nord și Golden Labradoodle. Această rasă este foarte inteligentă și poate deveni un membru al familiei perfect.

  1. Câinele Ciobănesc de Caucaz, costul mediu: până la 2 000 de dolari

Ciobănescul caucazian este un Moloss cu blană lungă, masiv, mușchios și echilibrat. Acești câini sunt îndeosebi de faimoși în Gruzia și sunt foarte inteligenți. Cu toate acestea, uneori ei pot fi obraznici și încăpățânați.

  1. Bouvier des Flandres, costul mediu: până la 2 000 de dolari

Bouvier de Flandres este o rasă de câini ciobănești mari și pufoși, care a apărut în Flandra, în nordul Belgiei.  Inițial ei au fost utilizați pentru activități generale la fermă, inclusiv păzirea bovinelor și ovinelor, dar și tragerea cărucioarelor. În prezent, acești câini sunt utilizați ca niște câini de pasă și de poliție. De asemenea, ei sunt ținuți ca animale de companie.

  1. Newfoundland (Cainele de TerraNova), costul mediu: până la 2 000 de dolari

Newfoundland a fost inițial crescut și utilizat ca însoțitor ai pescarilor . Acest câine este masiv și inteligent și mai este cunoscut pentru abilitățile excelente de înotător. De regulă, câinele de TerraNova are blănița de culoare neagră, deși uneori poate fi maro, alb sau gri. De asemenea, această rasă este foarte puternică, mare, blândă și loială.

  1. Golden Retriever, costul mediu: până la 2 000 de dolari

Golden Retriever-ul a fost numit așa datorită abilității excelente de a aduce păsările și animalele împușcate. Este un câine de dimensiuni mari, cu blăniță lungă și a fost selecționat în Scoția. Această rasă se consideră una dintre cele mai deștepte rase de câini din lume. Golden Retriever-ul poate îndeplini mai multe roluri, spre exemplu: poate fi un câine-ghid, de vânătoare, de căutare și salvare, poate detecta lucrurile și substanțele ilegale etc.

  1. Bull Terier miniatural, costul mediu: până la 2 000 de dolari

Bull Terierul este o rasă mică și mușchioasă, în ascendența căreia au foste rase precum terierul alb englez care a dispărut, dalmațianul și buldogul. Bull Terierii sunt foarte prietenoși și iubesc oamenii, însă, la fel ca majoritatea raselor de terieri, uneori pot fi încăpățânați. Cu toate acestea, ei sunt niște animale de companie excelente pentru cei care au o mică zonă de living.

  1. Rotweiler, costul mediu: până la 2 000 de dolari

Rotweiler-ul a fost selecționat în Germania  și este o rasă mare, mușchioasă și de încredere care a fost utilizată pentru tracțiune. În zilele noastre, datorită blândeții, inteligenței și dorinței de a lucra, rotweiler-ul este utilizat în misiunile de căutare și salvare, ca ghid pentru nevăzători, în poliție,  în pază etc.

  1. Buldog englez, costul mediu: până la 2 000 de dolari

Buldogul englez este una dintre multele rase de buldog de origine engleză și este un câine greoi, de mărimi medii, cu o față încrețită și un nas turtit. Inițial, buldogul a fost ținut pentru a agresa taurii (de aici și denumirea), însă crescătorii moderni au reușit să înlăture agresiunea acestor câini, acum această rasă fiind una prietenoasă și ascultătoare.

  1. Spinone Italian, costul mediu: până la 2 000 de dolari

Spinonul italian este o rasă italiană, inițial selecționată pentru a fi un câine de vânătoare universal. Spinone este una dintre cele mai vechi rase de câini din lume. Ea a fost creată aproximativ în anul 500 î.Hr. Este un câine devotat, prietenos, atent și foarte inteligent și poate fi folosit în diferite scopuri, începând cu statutul de animal de companie și finisând cu ghid pentru oameni nevăzători.

  1. Mastiff Neapolitan, costul mediu: până la 2 000 de dolari

Mastifful Neapolitan este o altă rasă italiană. Câinii din această rasă sunt de talie mare, au niște mușchi foarte bine dezvoltați și sunt foarte rapizi. De asemenea, ei sunt cunoscuți pentru faptul că sunt inteligenți și sunt capabili să gândească de sine stătător. Acești câini sunt foarte curajoși și își protejează familiile indiferent de ce s-ar întâmpla. Cu toate acestea, ei trebuie foarte bine instruiți și socializați de mici, deoarece ei sunt capabili să realizeze cât de puternici sunt.

  1. Cane Corso, costul mediu: până la 2 000 de dolari

 

Cane Corso este într-o strânsă relație cu Mastifful Neapolitan și este un câine de talie mare, care este apreciat în serviciul de pază și în vânătoare. Mușchii lor sunt foarte bine dezvoltați și sunt mai masivi decât celelalte rase de mastiffi, având aproximativ 70 de centimetri în înălțime și 40-50 de kilograme în greutate.

  1. Ogarul Irlandez (Irish Wolfhound), costul mediu: până la 2 000 de dolari

Ogarii irlandezi au fost inițial selecționați pentru a fi niște câini de vânătoare și pază. Având aproximativ 86 de centimetri în înălțime, această rasă este una dintre cele mai înalte rase din lume. În comparație cu celelalte rase, Ogarii Irlandezi au o gamă mai largă de caractere, însă foarte rar sunt agresivi și nechibzuiți.

  1. Landseer, costul mediu: până la 2 000 de dolari

Landseerii au o deosibită asemănare cu Newfoundland-zii, iar unele cluburi de câini consideră această rasă o variantă de  Newfoundland de culoare alb-negru, deși Federația Internațională de aziluri pentru câini îi consideră o rasă aparte. Landseerul este cunoscut datorită caracterului blând, calm și moale. Ei adoră să înoate și de foarte multe ori au salvat oamenii care erau pe cale să se înece.

  1. Buldog francez, costul mediu: până la 2 300 de dolari

 

Buldogul francez este un câine de talie mică, foarte blând și jucăuș. Deși, buldogul francez este o rasă mică (aproximativ 30 de centimetri în înălțime), el este foarte mușchios și masiv. Datorită dimensiunilor mici și caracterului jucăuș, buldogul francez a devenit una dintre cele mai populare rase de câini din lume.

  1. Nova Scotia Duck Tolling Retriever, costul mediu: până la 2 300 de dolari

Nova Scotia Duck Tolling Retriever este un câine de vânătoare de dimensiuni medii și a fost selecționat în special pentru a vâna. Acesta este cel mai mic dintre toți retrievrii și adesea sunt confundați cu Golden Retriever. Rasa scoțiană, de asemenea, este faimoasă pentru abilitatea de a vedea intențiile adevărate ale omului. Ei sunt îndeosebi de energici, prietenoși și răbdători cu copiii.

  1. Norfolk Terier, costul mediu: până la 2 500 de dolari

Norfolk Terierul este o rasă britanică din familia terierilor de talie mică cu o blană aspră. Până a fi recunoscută ca o rasă aparte (în anul 1950), ei erau considerați o formă de Norwich Terier. Norfolk Terierul acționează în haite și se înțelege foarte bine cu alți câini. El iubește oamenii, îndeosebi copii, fapt pentru care este considerat un animal de companie ideal.

  1. Terier negru rusesc, costul mediu: până la 2 500 de dolari

 

Terierul negru rusesc a fost selecționat în URSS la sfârșitul anilor 1940 începutul anilor 1950 cu scopul de a fi utilizat în misiuni militare. Este un câine de talie mare, cu o blăniță foarte deasă și astăzi este utilizat în securitate, dar și în calitate de ghid pentru nevăzători. În ciuda denumirii sale, terierul negru nu este chiar un terier. Se consideră că pentru a-l crea au fost utilizate mai mult de 17 rase, inclusiv Airedale Terier, Risenschnauzer, Rottweiler, Newfoundland, Ciobănescul de Caucaz și altele.

  1. Old English Bulldogge costul mediu: până la 2 500 de dolari

Acest buldog englez a fost selecționat în anul 1970 și este unul dintre cele mai tinere rase din lume. Old English Bulldogge este o amestecătură de buldog englez, pit bull, bullmastiff și buldog american. Este un câine puternic, de mărimi medii, are niște mușchi masivi și bine dezvoltați și este apreciat pentru faptul că este foarte prietenos și sprinten, fapt pentru care este capabil de a efectua diferite tipuri de muncă.

  1. Berger Picard, costul mediu: până la 2 500 de dolari

Berger Picard este un câine ciobănesc francez, de mărimi medii, cu o musculatură foarte bine dezvoltată. Acești câini aproape că au dispărut după primul și al doilea Război Mondial și până în prezent au rămas o rasă foarte rară. Berger Picard sunt foarte inteligenți și au un temperament excelent. Sunt foarte sensibili și ascultători și sunt foarte ușor antrenabili.

4. Câinele Presa Canario, costul mediu: până la 3 000 de dolari

Presa Canario este un câine de dimensiuni mari de tip Moloss și a fost inițial selecționat pentru a lucra cu vitele. Fiind niște câini foarte mari și foarte puternici, rasa presa canario necesită o socializare și instruire bună încă fiind pui. Deși de obicei ei au un temperament blând, uneori ei pot fi agresivi față de alți câini și pot fi dubioși față de unii oameni în anumite situații.

  1. Câinele de apă portughez (Portuguese Water Dog), costul mediu: până la 3 000 de dolari

Câinele de apă portughez, selecționat în regiunea portugheză Algarve, este o rasă foarte rară, de o mărime medie, care a fost creată pentru a îndrepta peștii spre plasele pescarilor, dar și pentru a aduce plasele deteriorate la pescari. De asemenea, ei au fost folosiți ca niște curieri între două nave sau între navă și țărm. Acum nu demult, această rasă a devenit cunoscută publicului datorită faptului că Barack Obama, președintele SUA,  și-a ales doi câini de această rasă ca animale de companie și i-a numit Bo și Sunny.

  1. Mastiff Tibetan, costul mediu: până la 3 000 de dolari

Mastifful Tibetan a fost inițial creat de triburile nomade din Tibet, China, Nepal și Asia Centrală. Această rasă este foarte veche, are un corp foarte mușchios cu o blană foarte deasă care, de obicei, este de o culoare închisă. Cu toate acestea, denumirea acestei rase este înșelătoare – acest câine nu este un mastiff. O denumire mai potrivită ar fi „Câine Tibetan de Munte”. Fiind un câine ciobănesc, care păzește animalele domestice din Tibet, mastifful tibetan este capabil să opună rezistență prădătorilor de mărimea unui lup și a unui leopard.

  1. Argentino Dogo, costul mediu: până la 3 000 de dolari

Argentino Dogo este un câine mare, alb și mușchios și a fost selecționat în Argentina în principal pentru a vâna animale sălbatice de mărimi mari. În prezent, caracterul agresiv al acestui câine a fost înlăturat de către selecționeri. Datorită acestui fapt, această rasă acum este utilizată în operațiuni de căutare și salvare, în poliție, în armată și ca ghizi pentru oameni nevăzători.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.