TOP-10: Cele mai periculoase rase de câini din lume

0
26826

De ce depinde caracterul câinelui: de rasă sau de educație? De regulă, cea mai mare parte a caracterului câinelui se formează în timpul educației. Cu toate acestea, există câteva rase care sunt mai mult predispuse la agresivitate față de alți câini sau oameni. Trainerul Cesar Millan este proprietarul unui pit bull foarte blând și ascultător (această rasă este considerată una dintre cele mai predispuse spre agresivitate).

Ca răspuns la întrebarea cu agresivitatea, Cesar a spus următoarele: „Toți câinii sunt niște prieteni foarte buni, totul depinde de atitudinea proprietarului față de animal. Inițial, ei nu știu nimic în afară de încredere, dragoste și respect.” Deși, aproape toți câinii pot deveni niște prieteni perfecți, ei la fel pot deveni și niște ucigași – unii mai ușor, din cauza rasei predispuse, alții mai greu.  În orice caz, totul depinde de stăpân. În acest articol urmează să vă vorbim despre 10 rase care sunt cele mai sensibile la agresiune și fiind educate incorect, pot deveni adevărați ucigași.

  1. Marele Danez sau Dogul German

Dacă marele danez ar fi instruit corespunzător, acesta ar fi cel mai blând și afectuos câine. Însă, o tratare greșită ar putea face din acest câine masiv un pericol serios. Masculii acestei rase poate avea până la 90 de kilograme și 86 de centimetri înălțime. Un câine de această rasă a fost prezentat la emisiunea lui Cesar Millan, după ce animalul a atacat un vecin care trecea pe alături, mușcându-l de mână. În anul 2003, în Carolina de Sud a avut loc un caz fatal, când un dog german a atacat o fetiță de 2 ani. Cel mai recent caz a fost înregistrat în vara anului 2014, când o fetiță de 6 ani a suferit un atac. Domnișoara a rămas în viață, însă a avut nevoie de o intervenție chirurgicală serioasă.

  1. Boxerul

Boxerii sunt niște descendenți ai unor câini de vânătoare, care în timpul primului Război Mondial au fost utilizați ca gardieni, dar și pentru întărirea forțelor de atac a infanteriei. Boxerii sunt cunoscuți datorită fălcilor sale puternice. Această rasă are un instinct de protecție foarte pronunțat, fapt care sună destul de ademenitor pentru familiile care au nevoie de securitate. În ciuda tuturor plusurilor, dogul german este foarte încăpățânat. La data de 28 decembrie a anului 2013, în Arizona a avut loc un caz mortal când un bărbat a încercat să-și despartă câinii care se hărțuiau.

  1. Hibrizii de lupi

Toți câinii sunt descendenții lupilor, însă multe rase și astăzi continuă să fie încrucișate cu frații lor sălbatici. Din cauza sentimentului de pericol moștenit, aceste rase de obicei sunt fricoase și imprevizibile, în plus, posesia unor astfel de câini este interzisă în multe țări. Conform datelor istorice, hibrizii de lupi au cauzat 14 decese în perioada anilor 1979-1998.

  1. Malamut de Alaska

Conform cercetărilor Universității din Texas, malamuții de Alaska sunt vinovați de 5 decese, care au avut loc în SUA în perioada anilor 1966-1980. Această rasă este adesea folosită pentru a trage sania și este o mândrie națională a statului Alska. Una dintre trăsăturile caracteristice malamutului este pasiunea pentru vânatul animalelor mici.

  1. Husky

La fel ca și malamutul de Alaska, Husky este un animal adesea înhămat la sanie. Este un câine bine construit corporal și energic. În SUA, în perioada dintre anii 1979 și 1998, rasa Husky a fost cauza a 15 decese.

  1. Bullmastiff

Acest câine este masiv și arată destul de fioros. Masculii pot avea până la 60 de kilograme, de aceea este foarte important să instruiești în mod corespunzătorul cățelul de bullmastiff. Inițial, această rasă era folosită ca paznic, deoarece are un temperament agresiv. Unul dintre cele mai recente cazuri de atac al acestui câine a avut loc în anul 2014 în statul New Jersey, când un bullmastiff a evadat și a omorât un copil de 13 ani. Tot în acest an a avut loc un alt caz, când un bullmastiff a omorât un adolescent care-și apăra prietena.

  1. Doberman

Anterior dobermanii erau folosiți la slujbă în poliție. Această rasă poate fi foarte agresivă față de oamenii străini, însă foarte rar față de propria familie. Deși reputația acestui câine s-a îmbunătățit în ultimii ani, puterea și mărimile lui încă îl fac periculos pentru oameni. Ultimul caz de deces a fost înregistrat în anul 2011, când un doberman și-a mușcat proprietara.

  1. Ciobănescul german

Puterea mușcăturii unui ciobănesc german poate depăși 1060 newton. În plus, în urma unor cercetări s-a aflat că această rasă este predispusă de a ataca rase mai mici de câini. În anul 2013 a fost înregistrat un caz când un ciobănesc german a atacat o femeie de 35 de ani în casa ei. Femeia a decedat cu 2 zile mai târziu de la mușcăturile pe care le-a primit. Astăzi, această rasă este pe larg utilizată în serviciul poliției.

  1. Rottweilerii

Conform datelor de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, în perioada dintre anii 1993 și 1996, rettriewerii au cauzat jumătate din toate decesele cauzate de câinii care au atacat oamenii statelor unite. Rezistența uimitoare și puterea acestei rase o face foarte periculoasă. Mușcătura unui rottweiler ajunge de obicei la 1189-1460 newtoni.

  1. Pit Bull

Până în prezent Pit Bull-ii sunt considerați cei mai agresivi și periculoși câini. Ei au fost cauza unui număr de 22 de decese, care au avut loc doar în anul 2014. Pentru a calma caracterul agresiv al acestui câine, este nevoie de o instruire foarte serioasă. În multe țări ale lumii posesia unui câine de această rasă este interzisă. Conform cercetărilor publicate în anul 1991, 94% din toate cazurile de atac a câinilor de această rasă asupra copiilor au fost nemotivate. Acest procent este de două ori mai mare decât în cazul altor rase, care este de obicei 43%. Un studiu care a durat 5 ani și a fost realizat de Spitalul pentru Copii din Philadelphia între anii 2001 și 2005, a arătat că Pit Bull-ii sunt responsabili pentru mai mult de jumătate din cazurile în care câinii au atacat copiii. Din cele 269 de cazuri înregistrate în acești ani, 137 erau din cauza acestei rase de câini.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.