TOP-10: Cele mai periculoase plaje din lume

0
2308

Perioadele de vacanță le plac tuturor, fără excepție, iar o călătorie este cel mai bun cadou pe care ți-l poți face singur. Lumea este într-atât de mare și în ea există atât de multe lucruri frumoase și unice. Dacă aveți posibilitatea, sunteți obligat să vizitați cât mai multe locuri și să cunoașteți cât mai multe culturi, deoarece într-un așa mod nu veți cunoaște doar lumea, dar și pe voi înșivă. Mai mult ca atât, veți descoperi în sine ceea ce nu a-ți știut niciodată că puteți fi.

Plajele probabil sunt cele mai populare locuri pentru odihnă. Indiferent de vârstă sau statut, ele cu siguranță le plac fiecăruia. Luând în vedere numărul colosal de plaje care există în toată lumea, sunteți liber să-l alegeți pe oricare. Alegând destinația, majoritatea oamenilor caută maluri nisipoase, însă adesea se pot întâlni lucruri înfiorătoare care se ascund în aparență.

Aceste 10 plaje despre care urmează să vă vorbim, sunt niște locuri uimitoare, însă din câteva motive ele sunt și periculoase. Cât de frumoase nu ar părea, esența este altfel decât aparența, de aceea turiștii trebuie să fie precauți. Pe lângă acestea, nu ar trebui să vă comportați ca un copil fără griji, deoarece niciodată nu știți care pas poate fi unul fatal. Ceea ce ține de iubitorii călătoriilor „piperate”, nu uitați să urmați reguli de precauție și nu credeți că vă puteți descurca și fără ele, deoarece acestea sunt stabilite pentru a vă salva viața.

  1. Plaja cu nisip negru de lângă vulcanul Kilauea (Black Sand Beach Kilauea) – Hawaii

Plajele insulelor Hawaii sunt un loc foarte popular printre turiști. Ele sunt alese ca destinații datorită climei, ospitalității și plajelor extrem de frumoase. Totuși, pe Insulele Hawaii există și locuri periculoase, cum ar fi plaja cu nisip negru de lângă vulcanul Kilauea. De fapt pe aici există mulți vulcani activi și Kilauea este unul dintre ei. Însă, este imposibil să negi frumusețea plajei din preajma vulcanului. Acesta este unul din motivele pentru care turiștii vin aici. Nisipul negru arată neobișnuit, însă ce ați zice dacă ați ști că acesta este de fapt cenușă lăsata de vulcan? Neprivind la faptul că plaja ademenește cu frumusețea ei unică, mereu există o șansă că vulcanul va țâșni. Probabil, ar trebuie să vă gândiți mai bine dacă merită să mergeți la un astfel de risc.

  1. Gansbaai, Africa de Sud

Gansbaai este neoficial capitala lumii în ceea ce privește rechinii albi de dimensiuni mari. În jurul plajelor înoată o mulțime de rechini  Pentru majoritatea acest loc este unul extrem de înfiorător, însă nu și pentru aventurierii care consideră apele din preajmă excelente pentru diving. Mulți se îndreaptă spre Gansbaai pentru a se scufunda cu echipamente speciale și a simți prezența dușmanilor mortali în apropiere. O astfel de aventură poate fi organizată doar de companii turistice, deoarece este foarte periculoasă.

  1. Golful „Gornostay”, Rusia

Golful „Gornostay” este o destinație turistică populară pentru cei cărora le place să se scufunde în apă cu echipamente de scufundare și, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri pentru surfing. Din păcate aici sunt plasate o mulțime de instituții militare, de aceea turistul va avea nevoie de o permisiune specială pentru a se bucura de valuri. Însă, acesta nu este unicul motiv pentru care locul nu este considerat o bună destinație turistică. Sub apele acestor maluri se află o mulțime de submarine nucleare vechi care emit radiație și pot afecta sănătatea. Probabil, la un astfel de risc pot să meargă doar cei care iubesc surfingul din toată inima. Dacă voi nu sunteți din rândul lor, probabil nu aveți ce căuta aici.

  1. Plajele râului Amazon, America de sud

Chiar și junglele din preajma râului Amazon sunt periculoase. Ele sunt practic neatinse de mâna omenească și sunt pline de vietăți cât înfricoșătoare, atât și inocente. Se consideră că biodiversitatea râului Amazon nu poate fi comparată cu niciuna din lume. Aici viețuiesc mai mult de 2500 specii de pește, multe dintre care nici măcar nu au fost descoperite. Totuși, un minus al unei astfel de biodiversități este faptul că omul este înconjurat de primejdii mereu: anaconde, pești piranha, țipari electrici, și astea sunt doar câteva din ele. Neprivind la faptul că această idee nu pare chiar atrăgătoare, mulți turiști merg să studieze junglele amazoniene, descriindu-și experiența ca una periculoasă, dar pe care ar vrea să o repete.

  1. Playa Zipolite, Mexic

În Mexic se găsesc unele din cele mai frumoase plaje ale lumii, inclusiv plaja Cancun, care este considerată a fi chiar cea mai frumoasă din lume. Totuși, în Mexic se mai găsește și una dintre cele mai periculoase plaje ale lumii, Playa Zipolite care se traduce ca „Plaja Morților”. Playa Zipolite este un exemplu perfect care dovedește că prima impresie poate fi mințitoare. Dacă să privești apa aflându-te pe plajă, ea va părea fermecătoare, însă valurile sunt atât de mari și puternice, încât formează curenți subacvatici foarte periculoși. Au fost atât de multe decese pe această plajă, încât o întreagă echipă de salvatori a fost special instruită și localizată acolo pentru a proteja înotătorii. Din fericire, după apariția echipei de salvare, nivelul deceselor a scăzut semnificativ.

  1. Insula Fraser, Australia

Insula Fraser este uimitor de frumoasă. Plajele ei lungi și albe și lacurile de apă dulce vor convinge pe oricare turist să o viziteze. Pădurile tropicale înconjoară plajele cristaline și cresc pe malurile apelor străvezii. Insula Fraser pare a fi un mic Rai pe pământ, însă oamenilor le este interzis să vină aici. Motivul este unul înfiorător – apele care înconjoară insula sunt pline de rechini și meduze foarte periculoase. Dacă acest motiv nu vă convinge, atunci aflați că pe aceste maluri se odihnesc crocodili și viețuiesc unele dintre cele mai periculoase specii de păianjeni din lume. Cât de frumoasă nu ar părea insula, majoritatea oamenilor ar refuza să meargă acolo.

  1. Județul Volusia, Florida

Florida de fapt este foarte caldă, un loc perfect pentru turism. Aici cu siguranță veți găsi o ocupație pe plac: petreceri în Miami sau vizitarea parcului Disney din Orlando. Datorită acestor lucruri Florida este foarte populară printre turiști, cât printre cei tineri, atât și pentru cei bătrâni. Totuși, în anul 2013 acest stat a ajuns în ziare din cauza atacurilor rechinilor care a depășit limita normală. Neprivind la faptul că Florida este frumoasă, apele din jurul ei sunt pline de rechini, mai ales în Volusia. Pe malurile județului oamenii au văzut rechini mai des decât s-au văzut în Africa de Sud, un loc renumit pentru rechinii din preajma plajelor. Totuși, chiar dacă majoritatea atacurilor nu sunt fatale, existența cazurilor înfiorează turiștii.

  1. Plaja Chowpatty, India

India este cunoscută datorită culturii sale, mâncării tradiționale și frumuseții. Plaja Chowpatty se află în Mumbai și este cea mai cunoscută plajă din India. De asemenea, ea este și cea mai murdară plajă de pe planetă. Nisipul este plin de gunoi, iar apele care înconjoară plaja sunt poluate de resturile din canalizațiile orașului. Odată în an, o mare parte a locuitorilor orașului Mumbai, se strânge pe plajă pentru a sărbători Ganesha Chaturthi, un festival hindus. Scăldarea în apele plajei este un element al tradiției. Însă, apele sunt într-atât de poluate și dezgustătoare, încât majoritatea oamenilor sunt infectați de diferite boli, mai ales copiii și bătrânii.

  1. Bikini Atoll, Insulele Marshall

Bikini Atoll este un habitat pentru un număr mare de vietăți marine. Și este, de asemenea, un loc foarte frumos pentru scufundări datorită frumuseții care se ascunde în ape. Bikini Atoll este foarte frumos, și din păcate, foarte periculos. Faptul că apele sunt populate de foarte multe vietăți marine, înseamnă că și rechinii sunt prezenți. Însă, pericolul nu se referă doar la rechini, ci și la experimentele cu arme nucleare care s-au efectuat aici între anii 1946-1958. De și guvernul a declarat acest loc sigur, pericolul totuși încă există.

  1. Insula Sentinelului de Nord – Insulele Andaman

Locuitorii Insulei Sentinelului de nord sunt foarte dușmănoși față de străini. De-a lungul istoriei au existat cazuri când oamenii din afara insulei au încercat să contacteze cu băștinașii și au finisat rău. Spre exemplu, India a încercat să contacteze cu aborigenii prin intermediul unui avion, însă ei au început să împuște în el cu săgeți înflăcărate, echipa fiind nevoită să se retragă. Aici un alt exemplu: o barcă a ancorat pe țărm, doi pasageri fiind uciși aproape imediat. Insula Sentinelului de Nord este periculoasă doar din cauza localnicilor. Acesta este unul din acele locuri unde va dura mai mulți ani înainte ca aborigenii să accepte un vizitator. Este posibil ca acest lucru să nu se întâmple niciodată… cine știe.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.