Aceste lucruri despre pescuit nu le-ai știut cu siguranță (9 foto)

0
2710

Pescuitul este un hobby pentru mulți bărbați. Cineva consideră această ocupație o modalitate de a fugi de gălăgia orășenească, iar cineva este copleșit de emoții și de dorința de a prinde cei mai mari pești. În orice caz, pescuitul este una dintre activitățile umane și se trage din trecutul îndepărtat. În acest articol urmează să vă spunem despre câteva lucruri pe care nu le știți despre pescuit.

În Japonia a existat o modalitate neobișnuită de a prinde pești cu ajutorul păsării cormoran. Păsările prindeau peștele, însă când aveau de gând să le înghită ele erau oprite de o zgardă specială.

Cea mai mare momeală prinsă vreo dată cu ajutorul unei undițe a fost un rechin alb de 5 metri lungime, care cântărea 1,2 tone. El a fost prins în anul 1959 pe coasta Australiei de sud.

Cel mai mare sturion prins vreo dată cântărea 212,28 kilograme. El a fost capturat de niște pescari din California în anul 1983.

Donald Heatley din Noua Zeelandă a pus un record, fiind unicul pescar care a luptat cu peștele pentru a-l scoate din apă timp de 32 de ore. Din păcate pentru pescar, și din fericire pentru pește, firul s-a rupt după 80 de kilometri parcurși.

Recordul pentru cea mai departe aruncată momeală îi aparține lui Walter Kummerow, care în anul 1984 și-a aruncat undița cu 30 de grame de momeală la 175 metri.

În Noua Guinee peștii sunt prinși cu ajutorul pânzei de păianjen.

Pentru iubitorii de pescuit care nu-și pot lua o vacanță pentru a merge să pescuiască, a fost creată o serie de jocuri pentru calculator care sunt destul de populare.

Locuitorii unor țări din Africa merg la pescuit cu o lopată, cu ajutorul căreia ei scot din nămol peștii protopter. În timpul secetei, acești pești se îngroapă în noroi pentru a supraviețui. Chiar dacă noroiul se usucă, ei încă mai rămân în viață.

Compania din Finlanda care produce momeală pentru pescuit, „Rapala”, a devenit incredibil de populară într-un timp foarte scurt datorită faptului că articolul ei publicitar a fost postat în revista „Life” în anul 1962, numărul căreia a fost dedicat faimoasei Marilyn Monroe recent decedată. Acel număr a devenit cel mai vândut din istoria revistei „Life”. În luna următoare, „Rapala” a primit mai mult de două milioane de comenzi. Nu este deloc rău, având în vedere că la acel moment în biroul companiei lucrau doar doi oameni.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.