TOP-10: Cele mai grele elemente cunoscute omenirii

0
12241
Sursă: pixabay.com

În această listă au fost incluse cele mai grele după densitate elemente. Totodată, rețineți că densitatea nu este masa elementului, ci greutatea elementului în raport cu mărimea. Acum, când înțelegem acest concept, să aruncăm o privire asupra celor mai grele elemente din Univers.

10 – Tantal (Densitatea pe 1cm3  este de 16,67g)

Numărul atomic al elementului tantal este 73. Acest metal albastru-suriu este foarte solid și, de asemenea, are un punct de topire foarte înalt.

9 – Uraniu (Densitatea pe 1cm3  este de 19.05g)

Acest element a fost descoperit în anul 1789 de un chimist german numit Martin H. Klaprot, însă a fost izolat abia în anul 1841 de către un chimist francez pe nume Eugène-Melchior Péligot.

8 – Tungsten (Densitatea pe 1cm3  este de 19.26g)

Tungstenul există în patru minerale diferite și este cel mai greu element cunoscut care are un rol biologic foarte important.

7 – Aurul (Densitatea pe 1cm3  este de 19.29g)

Se spune că banii nu cresc pe copaci, însă aceasta nu se poate spune și despre aur. În frunzele eucaliptului s-au găsit mici particule de aur!

6 – Plutoniu (Densitatea pe 1cm3  este de 20.26g)

Plutoniul manifestă o oxidare foarte colorată într-o soluție apoasă și poate, de asemenea, să-și schimbe spontan starea de oxidare și culoarea. Un adevărat cameleon printre elemente!

5 – Neptuniu (Densitatea pe 1cm3  este de 20.47g)

Acest element a fost numit în cinstea planetei Neptun și a fost descoperit de profesorul Edwin McMillan în anul 1940. De asemenea, neptuniul a fost primul element sintetic transuranic din familia actinidelor descoperit de către omenire.

4 – Reniul (Densitatea pe 1cm3  este de 21.01g)

Denumirea reniului provine de la cuvântul latin „Rhenus” care înseamnă „Rin” (un fluviu european) și a fost descoperit de Walter Noddack în anul 1925 în Germania.

3 – Platina (Densitatea pe 1cm3  este de 21.45g)

Platina este unul dintre cele mai prețioase metale din această listă (cu excepția aurului) și este utilizată aproape peste tot. Un adevăr foarte neobișnuit este că toată platina estrasă vreo dată de către om (până la cea mai mică particulă) ar putea să încapă într-un living de mărimi medii. Este foarte puțin în comparație cu aurul.

2 – Iridium (Densitatea pe 1cm3  este de 22.56g)

A fost descoperit în Londra în anul 1803 de către chimistul englez Smithson Tennant. Acesta l-a găsit împreună cu osmiul într-o bucată de platină naturală când aceasta a fost dizolvată. Da, iridiul a fost descoperit pur și simplu din întâmplare!

1 – Osmiu (Densitatea pe 1cm3  este de 22.59g)

Nu este nimic mai greu decât osmiul. Numele acestui element provine de la cuvântul grecesc „osme” care înseamnă „miros”, deoarece dizolvarea osmiului în acid sau apă este însoțită de un miros persistent foarte neplăcut.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.