TOP-10: Motive pentru care nu puteți slăbi

0
1760

Conform studiilor efectuate de Centrul de Medicină din Boston, aproximativ 45 milioane de americani anual stau la dietă. Dar totuși, 2/3 din toată populația Statelor Unite Americane suferă de obezitate, fapt care înseamnă un singur lucru: slăbirea nu este un proces deloc ușor. 

În acest articol urmează să vă vorbim despre greșelile tipice pe care le fac oamenii care doresc să slăbească.

  1. Omiterea unor mese din regim

Dacă stai pe dietă nu trebuie să omiți vreo masă, mai ales cea de dimineață. Problema este că după o 7-8 ore de somn fără alimentație, corpul încetinește metabolismul, astfel dacă nu mâncați nimic dimineața metabolismul așa și va rămâne încetinit. Majoritatea nutriționiștilor sfătuiesc ca micul dejun să fie luat în primele 30 de minute după somn. O alegere excelenta pentru masa de dimineață va fi un iaurt cu fructe, musli sau omletă cu legume și o bucată de pâine prăjită din făină integrală de cereale.

  1. Neglijarea unui întreg grup de alimente

Stând la dietă, oamenii adesea refuză să consume anumite alimente. Teoretic este corect. Corpul nostru utilizează carbohidrații ca sursă de energie. Când consumăm mai mulți carbohidrați decât este necesar, organismul nostru le transformă în glicogen, depozitele acestora fiind stocate în ficat. Când cantitatea de glicogen ajunge la nivelul necesar, organismul începe să transforme carbohidrații rămași în grăsimi, ceea ce duce la creșterea în greutate. Limitarea cantității de carbohidrați care intră în organism poate ajuta în mod eficient la arderea kilogramelor în plus. Când nivelul de carbohidrați care intră în organism devine mai puțin de 20 de grame, corpul intră într-o stare de ketogeneză. Acest lucru înseamnă că organismul nu este suficient de carbohidrat pentru a menține buna funcționare a mușchilor și a creierului, așa că începe să folosească cetone pentru defalcarea de grăsime și de energie. Și deși procesul în sine sună ideal pentru cei care doresc să piardă din greutate, de fapt, are o serie de efecte negative cum ar fi: senzația de oboseală, amețeli, dureri abdominale, confuzie și deficiență de vitamine.

  1. Insuficiența de apă în organism

60% din corpul nostru este apă. Ea participă practic la toate procesele vitale, cum ar fi: eliminarea toxinelor din organism, menținerea funcționării în continuare a sistemului digestiv, si altele. Probabil ați auzit de faptul că omului îi este necesar să consume 8 pahare de apă pe zi. Însă, puțini știu că insuficiența de apă în organism poate duce la insuficiența renală. Pentru a regla starea organismului, în proces intră ficatul, însă de data aceasta nu pentru a arde grăsimi, ci chiar invers, pentru a le stoca. Hidratarea adecvată ajută organismul să scape de excesul de lichid și să evite edemele. Și, bineînțeles, nu trebuie să uităm că apa este un remediu natural pentru suprimarea poftei de mâncare. Dacă beți un pahar de apă înainte de a mânca, vă veți împlini pofta mult mai rapid și, prin urmare, veți consuma mai puține calorii.

  1. Selecționarea în mod necorespunzător a cardio-antrenamentelor

După o serie de cercetări, oamenii de știință au ajuns la opinia că metodele cele mai efective de a slăbi sunt antrenamentele îndelungate și intensive. Pentru a obține o talie subțire într-un interval scurt de timp, ar fi bine ca sprintul să fie alternat cu alergările ușoare pentru a restabili forțele și a continua antrenamentul. Pentru un efect încă mai mare, asemenea antrenamente ar trebui combinate cu antrenamentele în sala de forțe. De asemenea, antrenamentele intensive și îndelungate vor menține mușchii și sistemul cardiovascular tonificați. Pentru astfel de antrenamente veți avea nevoie de 30 de minute, însă nu vă gândiți că va fi atât de ușor. Este o sarcină serioase care vă va lăsa aproape istoviți. De menționat că aceste antrenamente vor permite organismului să rămână într-o stare de ardere a grăsimilor următoarele 48 de ore.

  1. Beți prea multe calorii

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care o mulțime de oameni nu pot slăbi  este băutura bogată în calorii. Problema este că nici măcar nu vă dați seama cât de multe calorii nimeresc în corpul vostru când beți jumătate de litru de apă dulce. Majoritatea băuturilor de acest fel conțin mai mult de 200 calorii la jumătate de litru. O singură sticlă de 500 mililitri conține 480 de calorii. Majoritatea acestor calorii sunt în formă de zahăr. Adică, o singură sticlă poate conține 39 grame de zahăr, care este echivalent cu câteva linguri mari. Apropo, același lucru se referă la sucul din fructe și energizantele.

  1. Insuficiența de somn

Fiecărui om îi este necesar să doarmă minimum 7 ore la rând. Din păcate, majoritatea nu respectă această necesitate în mod regulat, iar cei care o fac sunt adesea treziți de plânsul copilului, sforăitul soțului sau de necesitatea de a merge la toaletă. Somnul sănătos este important pentru organism, el determină echilibrul hormonilor și permite corpului și creierului să se odihnească după o zi grea. Lipsa somnului, de obicei, duce la pofta de dulciuri și neajunsul de energie pentru un stil de viață activ.

  1. Bolile cronice

 

Dieta strictă, antrenamentele regulate și controlul consumul de hrană nu este destul pentru a slăbi dacă suferiți de vreo boală cronică. O serie de boli chiar au ca simptome kilogramele în plus. Mai mult ca atât, stresul cronic, depresia și anxietatea determină creșterea concentrației hormonului  hidrocortizon, care, la rândul său, determină organismul să acumuleze grăsime.

  1. Neajunsul de proteine în alimentație

 

Majoritatea oamenilor, de regulă preferă să mănânce vreo 2 gogoși, decât să prăjească câteva ouă. Este mai ușor și mai rapid. Însă, dacă ați adăuga niște proteine și ați reduce consumul de carbohidrați, veți rămâne uimit. Încă în anul 2003 s-a dovedit că femeile care au consumat o cantitate identică de calorii pe zi, din care 128 grame erau proteine, au slăbit mai mult decât femeile care au consumat aceeași cantitate de calorii, însă doar 68 grame din ele au fost proteine. Este important ca cei care combină dieta cu exercițiile fizice să știe că proteinele sunt un material de construcție pentru restabilirea mușchilor după un antrenament greu.

  1. Abuzul de condimente

Condimentele, sosurile, ketchupul și maioneza, de asemenea și adausurile pentru salate sunt extrem de bogate în calorii. Spre exemplu, o lingură de maioneză conține 90 de calorii și 10 grame de grăsimi. Stând la dietă, uitați de sosurile cremoase, veți fi nevoit să le înlocuiți cu oțet balsamic sau suc de lămâie.

  1. Lipsa antrenamentelor în sala de forță

Majoritatea femeilor consideră că ridicarea greutăților le va transforma într-un Hulk. Nu este deloc așa. În organismul femeilor nu există testosteron. Antrenamentele în sala de forță vă va face metabolismul mai rapid, vă vor întări oasele și vă vor reduce dimensiunea taliei. Mai mult ca atât, acest tip de antrenament vă va permite să dați jos cu mult mai multe kilograme, decât cel cardio, și de asemenea vă va păzi de diabet și unele forme ale cancerului.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.