TOP-10: Cele mai periculoase femei gangsteri din lume

0
3014

De obicei, când este vorba despre liderii unor grupuri criminale, ne imaginăm niște bărbați neplăcuți, poate chiar agresivi și îmbrăcați în costume, însă cine s-ar putea gândi că adesea organizatorii acestor grupuri erau mamele și soțiile cuiva? În acest articol veți afla despre top 10 femei, care au obținut un succes în acest domeniu.

  1. Sandra Ávila Beltrán

Sandra Ávila Beltrán s-a născut la 11 octombrie în anul 1960. Ajungând capul cartelului mexican de droguri, ea și-a luat porecla de „Regina Pacificului”. A fost de două ori căsătorită cu doi polițiști care și-au părăsit meseria pentru a deveni gangsteri. Ambii au fost omorâți de killeri. Beltrán era deșteaptă și niciodată nu lăsa urme. Doar în anul 2002, când fiul ei a fost răpit și femeii i s-a cerut o răscumpărare de 5 milioane de dolari, poliția a început o investigație aparte asupra ei. În anul 2007 ea a fost acuzată de crimă și trafic de droguri. Deși multe dintre acuzații au fost anulate în timpul investigațiilor, ea totuși a fost învinuită de păstrarea ilegală a armelor și spălarea de bani. În timpul interogatoriului, Sandra s-a prezentat ca femeie casnică care își câștigă existența prin vânzarea hainelor. Până în prezent, femeia se află după gratie.

  1. Claudia Ochoa Felix

 

Claudia Ochoa Felix este cunoscută în anumite cercuri drept „Kim Kardashian al crimei organizate”. Această poreclă și-a obținut-o datorită imaginii pe care și-a creat-o în Instagram. În anul 2014, unele mass-media au raportat că ea a devenit noul șef al bandei mexicane Los Ántrax, implicate într-o masă de ucideri. Felix a primit acest post după ce prietenul ei, șeful acestui grup, a fost arestat. El Chino a fost acuzat de moartea a trei bărbați, care au fost găsiți atârnând pe unul dintre podurile mexicane cu aproape patru ani în urmă.

  1. Judy Moran

Judy Moran s-a născut la 18 decembrie 1944. Ea este capul familiei Moran, un grup de criminali infailibili din Melbourne, Australia. Familia Moran a devenit faimoasă când a început să se ocupe cu traficul de droguri. Primul soț a lui Judy, Leslie „Johnny” Cole a murit în timpul unei lupte înarmate în anul 1982, iar în anul 2000 fiul ei, de asemenea, a fost ucis. Mai târziu, ea s-a căsătorit cu Lewis Moran și a năsut un copil pe care l-a numit Jason. Acesta a fost omorât în anul 2003. De Moran, fratele soțului ei, a fost ucis în luna iunie a anului 2009. Atunci a fost arestată și Judy, împreună cu 3 complici de ai săi. În timpul procesului, casa familiei Moran a fost arsă de niște oameni necunoscuți. Într-un final, Judy a fost condamnată la 26 ani de închisoare.

  1. Thelma Wright

Soțul Thelmei Wright, Jacky Wright a fost o persoană importantă în lumea traficului de droguri din Philadelphia. El a fost omorât în anul 1986, fiind împușcat în cap, apoi înfășurat într-un covor. După omor, Thelma a preluat afacerea familiei și a devenit noul conducător al cartelurilor de droguri, livrând droguri din Los Angeles în Philadelphia. În anul 1991 ea a nimerit într-o luptă cu focuri, acest moment devenind unul de cotitură, care a motivat-o să părăsească lumea criminală.

  1. Maria Leon

Maria Leon a dus o viață criminală foarte intensă, chiar fiind mama a 13 copii. Maria fost conducătorul bandei care se ocupa cu transportul drogurilor, crimele plătite și traficul de ființe umane. Printre altele, ea a obținut sprijinul și încrederea mafiei mexicane, fapt care imediat i-a oferit statutul de cea mai periculoasă femeie gangster din Los Angeles. În anul 2008, fiul ei, Danny a murit într-o luptă înarmată cu poliția. Maria a aflat despre aceasta, fiind refugiată în Mexic și a decis să vină la înmormântare. Din cauza că Mariei i s-a interzis să intre pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, ea a fost nevoită să meargă acolo ilegal. La acel moment, membrii bandei ei erau supravegheați de poliție, cărora mai târziu, nu le-a fost greu să o aresteze, atât pe ea, cât și pe alți oameni din grupul ei.

  1. Maria Licciardi

Maria Liccardi s-a născut la 24 martie 1951. Maria este fosta conducătoare a bandei Licciardi, care s-a format la nordul orașului Napoli. Până la apariția ei, această familie niciodată nu s-a ocupat de industria sexuală. Maria însă a creat o nouă sursă de venit. Membrii bandei ei cumpărau fete minore de la mafia albaneză cu 2000 de dolari. Fetelor li se propunea un serviciu bine plătit peste hotare. Acestea acceptau bucuroase, deoarece își doreau să scape de sărăcia care le înconjura în țara de baștină. Ajunse în Napoli, fetele imediat deveneau sclave și erau impuse să ofere servicii sexuale. Fetele care nu erau capabile să-și îndeplinească meseria erau pur și simplu omorâte. Maria Licciardi a fost arestată în anul 2001 și până în prezent se află după gratie.

  1. Rosetta Cutolo

Rosetta Cutolo s-a născut în anul 1937 și este cunoscută ca fiind sora celebrului criminal și fostul șef al grupului Nuova Camorra Organizzata, Rafael Cutolo. Deoarece Rafael a petrecut foarte mult timp după gratie, Rosetta era unica persoană de încredere căreia el îi putea transmite instrucțiuni suplimentare pentru a-și gestiona afacerea. După un timp ea a devenit șeful bandei fratelui său. Ca reședință, Rosetta și-a ales un castel din secolul 16 numit Castello Mediceo, care avea 365 de camere, terenuri de tenis și o piscină. La începutul anilor 80, fiind condusă de sentimente, ea a ordonat supușilor săi să arunce în aer secția de poliție. Prin urmare a fost distrus și castelul ei, femeia fiind nevoită să se ascundă timp de 10 ani. În anul 1993, ea s-a predat poliției, spunând că este obosită să se ascundă.

  1. Jemeker Thompson

Jemeker Thompson, poreclită „Queen Pin”, a pășit dintr-o sărăcie extremă în lumea criminală, cu dorința de a nu se mai reîntoarce niciodată în lumea nevoiașilor. Împreună cu soțul ei, Anthony Mosley, ea a început să vândă cocaină în cantități imense. În curând, cei doi au creat una dintre cele mai mari rețele de trafic de droguri din întregul Los Angeles al anului 1980. Peste câțiva ani, soțul femeii a fost împușcat, însă ea și-a continuat afacerea. Un nou dealer a predat-o poliției și atunci Jemeker a fost nevoită să se refugieze. După 5 ani ea s-a reîntors în Los Angeles, unde a fost arestată și trimisă într-o închisoare de înaltă securitate pentru 15 ani.

  1. Raffaella D’Alterio

Raffaella D’Alterio, cunoscută și sub porecla „Big Kitten”, a devenit noua șefă a Camorrei din Napoli, după ce soțul ei, Nicola Pianese a fost omorât. În anul 2012, ea a fost arestată împreună cu încă 65 de suspecți, în timpul unuia dintre raidurile armatei italiene. În acel moment, Raffaella avea cu sine mai mult de 10 milioane de dolari, care au fost găsiți de militari. Se presupune că gașca ei a fost responsabilă de mai mult de 4.000 de crime făcute în ultimii 30 de ani. De asemenea, ea s-a ocupat cu extorcarea, spălarea și falsificarea banilor, jaful, deținerea ilegală a armelor și traficul de droguri.

  1. Anna Gristina

 

În luna septembrie a anului 2012, aproape toată mass-media vorbea despre Anna Gristina, când ea a fost arestată, fiind considerată șefa unui grup criminal organizat, care se ocupa cu traficul de ființe umane. În timpul procesului ea a negat faptul că este vinovată, spunând că se ocupa doar de „dating service”, și nu era ea cea care conducea un bordel, mai târziu totuși mărturisind adevărul. Anna a fost condamnată la șase luni de închisoare și cinci ani de eliberare condiționată. După cum sa dovedit, ea a reușit să câștige mai mult de 10 milioane de dolari.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.