Un pinguin parcurge 8 000 km în fiecare an pentru a-și vizita salvatorul

0
1766

În Brazilia este interzis să ții ca animal de companie un animal sălbatic. Însă Dindim, indiferent de lege, în fiecare an vine din Patagonia să-și viziteze cel mai bun prieten, pe care l-a întâlnit pentru prima dată pe plaja braziliană în anul 2011.

Cu câțiva ani în urmă, un pescar pensionar de 71 de ani, Joao Pereira de Souza, l-a găsit pe Dindim blocat într-o deversare de petrol. Animalul era într-o stare aproape mortală.

De Souza a avut grijă de pinguinul magelanic, readucând-ul la viață, după care a fost nevoit să-l lase să plece. Uimitor a fost faptul că peste un an pinguinul s-a reîntors la bătrân să-l viziteze și de atunci o face în fiecare an.

„Îl iubesc de parcă ar fi propriul meu copil și cred că el tot mă iubește” a spus Jaoa în unul din interviuri. ”Dindim nu permite nimănui în afară de mine să-l atingă. Și dacă totuși cineva îndrăznește să o facă, el îl ciupește. Pinguinul iubește să stea la mine în poale, îmi permite să-l spăl, să-l hrănesc cu pește și să-l iau în brațe”.

„Toți spuneau că eu nu-l voi mai revedea, însă el vine să mă viziteze deja de 4 ani”

Brazilianul de 71 de ani a găsit pinguinul în anul 2011, acoperit în totalitate de petrol și într-o stare foarte grea.

„A locuit cu mine 11 luni, după care a plecat”

Dindim se reîntoarce la salvatorul său în fiecare an, parcurgând câte 8 000 de kilometri.

De fiecare dată când creatura îl vede pe Jaoa, acesta dă din coadă de parcă ar fi un cățel și chicotește cu plăcere.

„Nimeni altcineva nu poate să-l atingă, iar dacă încearcă, este ciupit”.

„Nu am mai văzut așa ceva niciodată în viață. Cel mai probabil pinguinul îl percepe pe bătrân ca un membru al familiei, adică un alt pinguin” spune biologul și profesorul Krajewski.

Apasă aici pentru a viziona un videoclip

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.