Călătorii feroviare exotice – lux pur și eleganță (31 foto)

0
2273

Cele mai luxoase trenuri, care vă pot oferi nu doar confort și plăcere, dar și priveliști extraordinare împreună cu distracții unice.

  1. Glacier Express transportă pasageri la 128 de kilometri prin Alpii elvețieni la o altitudine de 2 kilometri.

Acest tren transportă pasageri de la St Moritz spre Zermatt, două dintre cele mai faimoase stațiuni de schi din Elveția. Călătoria durează șapte ore și jumătate, timp în care pasagerii vor trece 291 de poduri și 91 de tuneluri.

  1. Magistrala transsiberiană este una dintre cele mai lungi căi ferate din lume, pe care pasagerii pot călători de la Moscova până la Beijing sau Vladivostok. Magistrala trece prin opt fusuri orare.

Călătoria durează o săptămână fără oprire, deși există multe trenuri private care circulă mai încet. Un bilet la acest tren costă de la 600 la 1000 de dolari.

  1. Trenul Pride of Africa este considerat cel mai luxos din lume și costă de la 5 000 la 10 000 de dolari pentru o persoană. Trenul circulă de la Cape Town, Africa de sud, până la Dar Es Salaam, Tanzania. Aici el face o oprire la cascada Victoria.

În drum spre destinație, trenul face niște opriri în câteva rezerve de vânătoare, unde puteți ajunge doar cu trenul sau cu un mic avion.

  1. Venice Simplon-Orient Express este un tren privat foarte luxos, care circulă între Londra, Veneția și Stambul. Prețul biletului este de la 2 500 la 9 000 de dolari, în funcție de destinație.

Trenul luxos folosește vagoane din anii 1920 și 1930. Aici puteți gusta din mâncărurile rafinate franțuzești  și să simțiți atmosfera care reamintește Orient Express.

  1. Eastern & Oriental Express este deținut și operat de aceeași companie căreia aparține Venetian Simplon-Orient Express. Este un tren de lux care transportă pasagerii prin Asia de sud-est. Prețul pentru un bilet variază de la 2 000 la 9 000 de dolari.

În tren sunt două vagoane restaurante, un vagon bibliotecă, un vagon de lux și două vagoane-bar, în unul dintre care există o platformă deschisă de unde ați putea savura peisajul.

  1. Belmond Royal Scotsman oferă pasagerilor săi o călătorie de lux prin Scoția și munții săi, oprind la castele ruinate și terenuri de golf. Cel mai ieftin bilet costă 1350 de dolari, însă majoritatea costă de la 5 000 la 13 000 de dolari.

Pasagerii dorm în cabine duble când trenul oprește pentru o ședere peste noapte, iar prețul biletului include 3 mese pe zi.

  1. Alaska Railroad este o destinație turistică foarte populară în perioada de vară, când trenul „Steaua Denali” circulă de la Anchorage până la Fairbanks, oprind în Parcul Național Denali. Toată călătoria durează 12 ore.

Trenul este faimos pentru vagoanele sale cu niște cupole din sticlă, care sunt perfecte pentru a urmări munții și peisajele fantastice pe lângă care trece trenul.

  1. Trenul „Blue Train” sau „Hotelul de cinci stele pe șine” din Africa de sud, circulă de la Cape Town până la Pretoria.

În tren există niște camere de lux, care ziua sunt nișe baruri de primă clasă, iar noaptea se transformă în niște dormitoare fastuoase. Mâncarea servită este, de asemenea, de o calitate foarte înaltă. Bucătarii pregătesc feluri excepționale din ingrediente proaspete, cum ar fi stridii, carne de miel karu și struți africani.

  1. Belmond Hiram-Bingham trece prin Peru și se îndreaptă spre Machu Picchu, orașul inșilor din secolul al XV-lea.

Masa în tren este servită de patru ori pe zi, iar munții Anzi și vagonul restaurant în care puteți savura muzică peruană live creează o atmosferă cuprinsă de inspirație.

  1. „Palatul pe roți” (Palace on Wheels) trece pe lângă diverse fortărețe și palate din Rajasthan, India. Călătoria începe de la New Delhi și durează șapte zile.

Vagoanele erau inițial gândite ca niște camere pe șine pentru familiile regale din diferite părți ale Indiei.

  1. Danube Express este un tren de lux privat, care circulă între Praga, Budapest, Cracovia și Istanbul. Inițial, trenul aparținea premierului ungar János Kádár.

Vagoanele au fost restaurate până la o stare perfectă, cu panouri strălucitoare din lemn și paturi confortabile. Conductorii vagoanelor-dormitoare aduc pasagerilor ceai sau cafea dimineața și vin seara târziu.

  1. Darjeeling-Himalayan Railway este cunoscut ca „trenul de jucărie” și circulă de la New Jalpaiguri, care se află la o înălțime de 100 de metri, până la Darjeeling, care este situat la o înălțime de 2 200 de metri.

Calea ferată Darjeeling-Himalayan este considerată un Patrimoniu Mondial al UNESCO. Trenul este o locomotivă cu aburi foarte veche.

  1. Napa Valley Wine Train este un tren privat pentru excursii, care duce turiștii spre o mulțime de podgorii și vinării din Napa Valley, California.

Călătoria de seară, care include o tură prin vinării și o cină luxoasă, costă doar 189 de dolari de persoană.

  1. Trenurile Harmony sunt niște trenuri chinezești moderne și de mare viteză, care circulă între majoritatea orașelor mari din China. Cele mai rapide trenuri ating viteza de 431 kilometri pe oră.

  1. Flam Railway traversează munții Norvegiei până la fiordurile situate la 900 de metri mai jos. Aceasta este una dintre principalele atracții turistice din Norvegia.

Linia de cale ferată este una dintre cele mai abrupte din lume. Acesta trece prin peisaje spectaculoase, inclusiv cascade și văi.

  1. Ghan este un tren din Australia, care circulă de la Darwin până la Adelaide, de la un mal până la altul. Această cale ferată este una legendară în Australia – primul tren a trecut aici în anul 1929.

Călătoria de trei zile oferă oportunitatea de a participa la o excursie în  Australian Bush. Un bilet doar într-o direcție costă de la 900 până la 3 500 de dolari.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.