O istorie fericită a doi motănași salvați de îngheț (12 fotografii)

0
1607

Acești dulci puișori au fost găsiți într-o iarnă rece, pe acoperișul unui hambar vechi din Montreal și probabil acolo și mureau dacă nu erau salvați.

O femeie cu suflet bun, auzindu-i mieunând, le-a venit în ajutor. Pentru început femeia a salvat un motănaș, însă, văzând că mieunatul nu încetinește, și-a dat seama că cel salvat nu este unicul. Atunci femeia a încercat să-l salveze pe al doilea. A fost dificil, însă ea nu s-a dat bătută.

Motănașii au fost încălziți și hrăniți iar apoi au fost duși la un adăpost pentru animale numit Chatons Orphelins Montrеal. Acum, aceste două bile pufoase au o șansă la o viață mai bună și stăpâni iubitori.

Motănașii au fost numiți Mozart și Chopin, în cinstea a doi mari muzicieni. După ce puilor li s-a acordat un ajutor medical, aceștia au fost luați pentru o vreme de Val, un voluntar al orfelinatului, care adesea i-a sub îngrijire temporară animalele aduse la orfelinat. Femeia a ajutat motănașii să se acomodeze cu viața într-o casă, alături de oameni. Motănașii au fost învățați și să socializeze datorită motanului mai mare a lui Val.

Chiar din primele clipe s-a făcut clar că motănașii sunt de nedespărțit. Val a povestit că caracterul motănașilor este diferit, însă ei se completează reciproc și cu mare plăcere petrec timpul împreună – dorm, se joacă și mănâncă. Sunt un întreg.

Cel mai pufos, obraznic și activ este Mozart. Acesta niciodată nu scapă vreo șansă de a se juca și a alerga, iar frățiorul lui mereu îl repetă. Chopin este foarte blând, el iubește să analizeze oamenii și să toarcă în timp ce frățiorul lui se odihnește. Ambii puișori iubesc să se cațăre pe stâlpul de zgâriat pentru pisici și o fac excelent, de parcă chiar ar fi niște alpiniști.

Mozart și Chopin au stat la Val aproape 3 săptămâni, și acum nu demult motănașilor li s-au găsit o casă permanentă. Desigur, frații nu au fost despărțiți. Au fost de la bun început împreună și nimeni nu a vrut să le zdrobească acum micile inimi de pisici.

Puii s-au atașat într-atât de mult unul față de altul, încât curatorii organizației de protecție a animalelor au căzut de acord să-i dea doar împreună. Acum motănașii au o familie ideală, iar orfelinatul poate să-și continue treaba mai departe și să salveze deja alte suflețele de pisici.

Fotografii: Chatons Orphelins Montrеal

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.