A venit timpul pentru încă o colecție captivantă de fotografii cu cele mai neobișnuite viețuitoare ale planetei, fenomene ale naturii și multe altele.
- Migrația crabilor, Australia, insula Crăciunului. Un fenomen unic are loc, la fiecare sfârșit de noiembrie – început de decembrie pe, insula Crăciunului. Aproximativ 100 milioane de crabi, în această perioadă, se îndreaptă spre insulele tropicale, mai aproape de maluri, pentru a-și găsi un partener. În aceste zile, unele drumuri de pe insulă chiar se blochează, pentru a permite acestor mici creaturi cu clește să se deplaseze liber și în siguranță.
- Coasta ”Jurasică” a Dorset-lui din sudul Angliei este un loc uimitor, unde încă din secolul 18 savanții au început să găsească regulat niște rămășițe a animalelor primitive, care au populat planeta noastră încă în perioada mezozoică.
- Doar un stâlp ars, care arată ca o cruce în levitație.
- Arată înspăimântător? Calm. Este doar gura unei țestoase obișnuite.
- O fotografie a unui atom singuratic care a câștigat competiția de fotografii științifice.
- Chiar și o mașină de deszăpezit poate face lucruri uimitoare.
- O cascadă uimitoare din România, numită Bigar. Aceasta este amplasată exact în centrul ecuatorului și Polului Nord pe paralela 45.
- O asemenea casă este perfectă pentru un introvertit. Aceasta se află pe o stâncă de prin munții Georgiei și este locuită de un călugăr deja de mai bine de 25 de ani. Locuitorii satului din apropiere îi transmit călugărului regulat (cu ajutorul unui troliu) produse alimentare, apă și alte lucruri necesare pentru un trai decent.
- Acel moment când lucrătorii controlului vamal sunt prea indispuși pentru a ieși la serviciu în ziua de 1 ianuarie.
- Niște degete și două plăci. Acest „calculator” reamintește foarte mult un box, însă de fapt este destinat pentru calcule matematice. Cei pricepuți îl pot folosi cu ușurință pentru a calcula chiar și numere mari. Un asemeni „calculator” poate fi procurat în SUA.
- Natura este un adevărat artist. Aceste „crizanteme” de gheață pot fi găsite în fiecare iarnă pe pietrele din regiunea izvorului Zeya, Federația Rusă.
- Cascadă înghețată? Pur și simplu fermecător…
- Frigărui pentru un grup mic de oameni. Sau… pentru unul foarte înfometat.
- Un fenomen foarte rar. Spirală din nori…
- O cățea și ai ei doi… iepurași.
- Lansarea rachetei balistice Falcon 9 a companiei aeronautice americane SpaceX.
- Prințesa mărilor, Chirolophis japonicus. De ce prințesă? Păi, nu degeaba are „coroană”.
- O combinație uimitoare a dunelor de nisip cu fundul unui lac uscat.
- Vehicul spațial lunar, hoinărind satelitul natural al Terrei, Luna.
- Arta este artă chiar și în pregătirea și aranjarea mâncărurilor. Spre exemplu, acestor croasanți li s-au dat forma unor cuburi de lemn. Își vor mai aminti oare gurmanzii viitorului forma primitivă a acestor cornuri din foitaj?
- Coarnele acestui ren au fost acoperite cu o vopsea luminiscentă pentru a preveni accidentele de pe autostrăzi. Probabil vă este cunoscut faptul că adesea, animalele sălbatice care apar din senin pe autostrăzi pot provoca accidente grave.
- Mașină de tapat note. V-am surprins, așa-i?
- Acest pește, numit și Chiasmodon niger, este cunoscut pentru abilitatea de a înghiți pești mai mari decât el însăși. Acestea locuiesc în cele mai adânci și întunecate locuri din ocean, unde sunt foarte puține vietăți, din această cauză aceste specii și-au adaptat obiceiul de a conserva hrana în interiorul său pentru o perioadă foarte lungă de timp. Chismodon niger poate înghiți un pește care îi depășește mărimea de 10 ori, probabil datorită deschizăturii gurii foarte mari și stomacului neobișnuit de elastic.
- O zi simplă în China, și un tren obișnuit care trece prin interiorului apartamentelor.
- Pariez că această cămilă are coafura mai stilată decât a multor oameni.
- Un puișor drăgălaș de cobră.
- Acest fluture de sticlă este numit Greta Oto și poate fi întâlnit în America de Sud. De fapt, transparența se datorează lipsei solzilor colorați de pe aripile insectei.
- Cât de mare poate fi o balenă? Extraordinar de mare! Doar lungimea capului acestei creaturi maritime se poate egala cu înălțimea a vreo 4 bărbați medii.
- Șopârlele agama pot fi foarte prietenoase și colorate.
- Alge? Nu! Ăsta-i un dedițel-de-mare din Regnul Animalia.
- Un nor imens de cenușă eliminat în aer după erupția vulcanului Sinabung din Indonezia.
- Maxilarul unei foci Lobodon. Anume datorită acestor dinți puternici, mamiferul își poate dobândi hrana.
- Într-o zi, o mamă a cumpărat un ou de pe eBay. Nu pare deloc a fi un suvenir…
- Scheletul unui pește balon. Anume datorită structurii acestor oase pe care se mai lipesc și niște „sace” de piele, peștele reușește să se umfle, inhalând apă și aer, și să se protejeze de prădători.
- Opalul este o piatră prețioasă care combină în sine un joc de culori fascinant. Apropo, în compoziția acestui mineral se găsește aproximativ 25% de apă.