O femeie a auzit mieunatul unui pisic orb într-un azil și nu l-a putut lăsa acolo (10 foto + video)

0
1920
Foto: The Odd Cat Sanctuary

Sosind la un adăpost de animale dintr-un oraș american, o femeie care dorea să adopte câteva animale fără stăpân a fost atrasă de scâncetul îndurerat al unui pisic orb. Atunci femeia a înțeles că nu-l poate lăsa acolo și l-a luat acasă.

Tara Kay și pisicul orb pe nume Melvin

Foto: The Odd Cat Sanctuary

Katie Buckman este o doamnă din orașul Stanford din California de Nord, căreia îi pasă de pisicile fără adăpost. Într-o zi ea a venit la adăpostul pentru animale din oraș pentru a adopta câteva pisici. Brusc femeia a auzit mieunatul unui micuț care venea de la una dintre cuști. Katie a urmat glasul îndurerat al pisicului. Micuțul era orb și neajutorat.

„Puiul a fost găsit în stradă după care a fost adus la adăpost. Am venit să adopt două pisici și l-am ales pe el. Nu am putut să-l las acolo îndurerat și singur”, își reamintește femeia.

Cu cât mai mult Katie se apropia, cu atât mai tare pisicul mieuna. Prin urmare, femeia a adoptat 3 pisici și a mers cu ei la veterinar.

Foto: Katie Buckman

„Era obosit, speriat și nu reacționa la nimic altceva decât la mâncarea pentru pisici”, a enunțat Katie. Femeia a luat pisicul orb acasă, l-a aranjat cât mai confortabil pe cele mai bune plăpumi cu un încălzitor și cu o jucărie. Câinele ei pe nume Burt a venit să-i ofere un ajutor și puțină dragoste, sprijinind micul pisic.

Foto: Katie Buckman

„A doua zi micuțul s-a schimbat complet. A început să se joace cu jucării și să-mi lingă fața. A devenit jucăuș, gingaș și foarte amuzant”, a enunțat Katie.

Pisicul a devenit orb din cauza unei boli pe care a obținut-o încă de la naștere. Ochii micuțului nu s-au dezvoltat complet, fiind prea mici pentru a-și putea îndeplini funcțiile. Însă, se pare că boala nu-l deranjează deloc.

Katie Backman și pisicul orb pe nume Melvin

Foto: Katie Buckman

Katie înțelegea foarte bine că pisicul are nevoie de o îngrijire specială și de o casă în care ar fi în siguranță, de aceea ea a făcut legătura cu angajații de la adăpostul pentru animale Odd Cat Sanctuary din Salem, Massachusetts, sperând că ei ar putea să o ajute.

Tara Kay, fondatorul organizației, a acceptat imediat micuțul pisic orb. „Noi ajutăm pisicii și pisicile cu dificultăți și care au nevoie de o grijă specială pe care nu fiecare o poate oferi”, a enunțat Tara. În adăpost micuțul a fost numit Melvin.

Foto: Katie Buckman

„Este un pisic adorabil. Îi place să mănânce, să se joace și toarce de îndată ce este luat în brațe. Pisicul miaună pentru a atrage atenție, însă când este luat în brațe oferă foarte multă dragoste și mângâiere, torcând de plăcere”, a enunțat Tara. Inițial Melvin era prea slab pentru vârsta lui. Însă în doar câteva zile de grijă la sanctuarul de pisici, puiul orb s-a recuperat și chiar a devenit puțin bombat.

Foto: The Odd Cat Sanctuary

Pisicul se orientează foarte bine în spațiu datorită tuturor simțurilor sale, care au devenit mai ascuțite din cauza orbiei, așa cum se întâmplă de obicei. 

Datorită auzului și mirosului său ascuțit, Melvin găsește cu ușurință locurile potrivite și determină unde se află jucăria lui. „Se orientează în spațiu datorită mirosurilor și sunetelor. Este foarte curajos și se pare că nu îi este frică de nimic”, a recunoscut Tara.

Foto: Katie Buckman

Melvin nu a știu niciodată ce înseamnă a vedea. „El percepe lumea în mod diferit. Puiul jucăuș, curios și curajos nu se simte deosebit de celelalte pisici din adăpost.

Foto: The Odd Cat Sanctuary

Melvin își iubește noua locuință. Deja și-a ales și locurile în care îi place să se odihnească și unde îi place cel mai mult să urce. 

„Mă bucur foarte mult că l-am putut salva și i-am găsit o casă mai bună. Noi, oamenii care iubesc animalele, și angajații sanctuarelor luptăm pentru viața bietelor animale și o facem toți împreună”, a enunțat Katie.

Foto: The Odd Cat Sanctuary

Melvin a reușit să atragă atenția lui Katie și datorită ei a reușit să obțină o șansă pentru o viață mai bună.

Foto: The Odd Cat Sanctuary

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.