TOP-10: Oameni neobișnuiți cu adevărate puteri supranaturale

0
3880
Foto: recode.net

Astăzi cinematografia universală se învârte în jurul oamenilor cu puteri supranaturale care fascinează. Ei sunt personajele principale ale filmelor populare, cărților și serialelor. Există ceva atrăgător în modul extraordinar și incredibil în care ei trăiesc. 

Acei din noi care iubesc filmele bune despre eroii din comicsuri și cărți se vor uimi, aflând că printre noi există oameni la fel. Nu. Ei nu au venit din spațiul cosmic și nu au fost iradiați de păianjeni mutanți sau deșeuri de plutoniu – ei sunt doar niște ființe extraordinare, care dintr-un motiv necunoscut sunt capabili să facă lucruri uimitoare.

Nu vorbim acum de recorduri cum ar fi: cea mai lungă barbă, cel mai înalt sau cel mai bătrân om din lume. Vorbim despre oameni cu talente incredibile și abilități care trec peste limita celor normale.

  1. Harold Williams (super-lingvist)
Foto: radaris.com

Un om simplu poate să învețe 6 limbi diferite, în 3 dintre care poate vorbi liber iar în restul să vorbească și să scrie cu foarte multe greșeli gramaticale și ortografice, clar vizibile pentru orice purtător de limbă. Este uimitor, însă Harold Williams a fost fluent în 58 de limbi.

Născut la 6 aprilie a anului 1876 în Auckland, Noua Zeelandă, Williams părea a fi la fel ca toți ceilalți copii. Însă, la 7 ani el a fost nevoit să învețe diferite limbi. Prima limbă pe care el a învățat-o a fost latina, una dintre cele mai complicate în studiu limbi. Până a merge la liceu, el deja vorbea fluent în mai mult de 10 limbi. Și-a făcut studiile la Universitatea Auckland, apoi la Universitatea din Munich, Germania, unde la 26 de ani a primit titlul de doctor în lingvistică.

Fiul unui preot metodist, Williams, mai târziu a devenit preot și a scris două cărți. De asemenea, el a lucrat în calitate de jurnalist și consilier al ambasadorului britanic pentru afacerile cu Rusia. Unii spun că Williams vorbea și scria în rusă mai bine decât o făceau mulți dintre purtătorii de limbă cu care el a interacționat.

Abilitatea lui Harold de a învăța atât de multe limbi a întrecut limitele pe care le considerăm normal pentru creierul omenesc. Nici până azi nu se știe vreun alt om cu abilitatea de a vorbi același număr de limbi în care vorbea Williams (sau chiar mai multe), și este posibil că nimeni, niciodată nu va putea repeta ceea ce a făcut acest uimitor lingvist.

  1. Iaso Machii (super-samurai)
Foto: recode.net

Legendele spun că samuraii erau unii din cei mai binevoitori și profesioniști luptători care au trăit vreo dată pe planetă. Moștenirea lor trăiește în Isao Machii, abilitățile căruia au fost apreciate cu titlul de „super-samurai”. Machii este unul dintre deținătorii multor recorduri incluse în Cartea Recordurilor Guiness pentru capacitățile fenomenale în luptele cu sabia.

Este un master japonez Iaido, arta de a învinge inamicul momentan cu sabia inițial aflată în teaca sa. El uimește publicul în mod regulat cu capacitățile sale extraordinare în arta de a lupta cu sabia.

Abilitățile sale sunt considerate practic imposibile, însă pentru Machii este ceva real, deoarece el posedă capacități senzoriale care se învecinează cu lumea de dincolo și care nu pot fi întâlnite în oamenii obișnuiți.

Unul din trucurile sale uimitoare este când samuraiul scoate sabia și taie în două o peletă care a fost împușcată dintr-o pneumatică și zboară cu 200 mile pe oră (321,87 km/h). Încercarea a fost capturată într-un film video în care se vede cât de  talentat este Machii.

Un om simplu abia ar reuși să reacționeze la sunetul împușcăturii, pe când Machii deja ar scoate sabia și ar identifica locul peletei, lovind-o ușor și lin. Filmul video al acestui truc poate fi găsit pe internet, și pentru a vă asigura că această „supraputere” este una adevărată, probabil ar trebui să o vedeți cu ochii proprii. Această realizare este doar una din multele care arată că Machii este într-adevăr un „super-samurai“.

  1. Liam Hoekstra (super-putere)
Foto: azabgazab.com

Liam Hoekstra s-a născut în anul 2005 și locuiește în Michigan împreună cu părinții săi adoptivi, Dana și Neil Hoekstra. Despre puterea supranaturală a lui Liam s-a aflat pentru prima dată când acesta a îndeplinit trucul Crucea de Fier la doar 5 luni. În caz că nu cunoașteți acest termen: Crucea de Fier este un exercițiu extrem de dificil, care se îndeplinește pe inelele de gimnastică. Pentru a îndeplini corect acest exercițiu, gimnastul trebuie să întindă ambele mâini în părți, ținându-se de inele, și păstrându-și corpul într-o poziție orizontală cel puțin câteva secunde. Acest truc se abate de la legile gravitației și necesită o putere extremă în mâini.

Liam o făcea simplu. Părinții lui au rămas șocați și l-au înscris la lecții de gimnastică. Până când alți copii luptau cu exercițiile de bază, Liam le făcea fără vreun efort. El era capabil să-și țină corpul mai sus de  bara pentru tracțiuni și putea să stea așa câteva minute la rând.

După o serie de testări și cercetări medicale, s-a aflat că Liam are o boală genetică foarte rară, numită „hipertrofie musculară”. Această maladie rară se caracterizează prin creșterea rapidă a țesutului muscular, care împiedică depunerile grăsimilor. Adică scheletul și masele sale musculare cresc rapid fără a afecta inima sau alte organe.

Cu alte cuvinte, Liam poate toată ziua s stea pe canapea, să mănânce înghețată și chipsuri și în același timp să fie într-o stare fizică mult mai sănătoasă decât oricare alt copil. Forța și viteza băiatului depășește capacitățile oricărei alte persoane de aceeași vârstă, și el s-ar putea isprăvi perfect cu oricare activitate legată de putere. În funcție de vârsta lui, el poate fi unul dintre cei mai puternici oameni de pe planetă.

  1. Byron Ferguson (ochi de șoim)
Foto: byronferguson.wordpress.com

Byron Ferguson are o vedere mult mai bună decât a oricărui alt om – 20/15. Acest fapt înseamnă că el poate vedea clar la o distanță de 6,1 metri lucruri care pot fi observate de oamenii obișnuiți doar dacă acestea s-ar afla la o distanță de 4,57 metri. El își folosește vederea incredibilă pentru a deveni un arcaș excepțional cu un talent suprauman.

Îndrăgostit în arc și în săgeți de la vârsta de 12 ani, Ferguson spune că pentru a deveni un bun arcaș trebuie să faci arcul și săgețile continuarea propriului corp. Dezvoltându-și abilitatea de a ținta, Ferguson a inventat o nouă tehnică de a trage cu arcul, stând într-o cameră întunecoasă și țintind  flacăra lumânărilor.

El folosește un arc lung tradițional și unul din trucurile sale uimitoare este țintirea unei tablete de aspirină pe care soția sa o aruncă în aer. Unele dintre trucurile lui faimoase este țintirea a opt monede aruncate una după alta în aer și despicarea unei cărți de joc din lateral.

Unul dintre cele mai dificile trucuri l-a făcut în timpul unei filmări a unei emisiuni japoneze. Nefiind anunțat din timp, el a fost rugat să tragă cu arcul printr-un inel cu diamant. Fără a face vreo încercare în plus, Ferguson a ochit ținta din prima. Odată, în timpul filmării unei emisiuni în aer liber, un trib de indieni Apache, l-au numit „Tdo-ee-cee-e”, ce înseamnă „cel care nu ratează niciodată”. Mai potrivit titlu nici că se putea.

  1. Marele Maestru Zhou, „Comoara Chinei”
Foto: nbcnewyork.com

Un mic grup de călugări tibetani, cunoscuți sub numele de călugării Tummo, atrag atenția turiștilor din toată lumea cu capacitatea de a intra într-o meditație profundă, în același timp concentrându-se atât de mult pe căldura corpului, încât temperatura se ridică la un nivel incredibil, fenomen care nu are vreo explicație științifică.

Un maestru Kung Fu  și Thai Chi și-a perfecționat această abilitate și mai mult. Marele Maestru  Zhou, care mai este și un vindecător Qigong, unde „qi” se traduce „căldură”  și este elementul principal care l-a făcut pe acest mare maestru faimos.

El își poate concentra căldura în mâini și apoi să trateze durerile și bolile, punând palmele pe corpul pacientului. Zhou a fost născut sub numele Zhou Ting-Jue în anul 1934 și este un mare maestru al generației a 18-a din familia Wu Dang.

Când a fost rugat să-și demonstreze abilitățile, maestrul usca o bucată de lut moale în mâini, sau ceva chiar mai uimitor, clocotea apă, pur și simplu ținând un pahar în mâini. Zhou are sute de pacienți mulțumiți, inclusiv Dalai Lama și membrii echipei profesioniste de baschet Los Angeles Lakers.

Datorită capacităților sale el a fost numit „Comoara Chinei”. Scepticii și savanții au făcut niște cercetări cu participarea Marelui Maestru Zhou, însă nu au putut găsi vreo explicație științifică vizavi de capacitățile sale. Conform spuselor lui Zhou, puterea lui este rezultatul capacităților sale de a-și folosi energia „Chi” cu ajutorul meditației și concentrației, focusând-o în palme.

Căldura emisă de palmele maestrului au avut temperatura de 202 grade după Fahrenheit (94,44°С), fapt care a fost confirmat de imagistica termică. Mai mult ca atât, el este faimos și datorită abilității de a-și ține greutatea corpului pe o foaie de hârtie – cu adevărat supraomenesc.

  1. Veronica Seider (super vedere)
Foto: stillunfold.com

Mai sus am povestit despre Byron Ferguson și vederea lui neobișnuită. Veronica Seider îl poate considera liber pe domnul Ferguson un om cu o vedere slabă. În timp ce oamenii obișnuiți au puterea de a vedea de 20/20 și Byron Ferguson de 20/15, Veronica Seider o are de 20/2.

Adică, detaliile pe care un om le poate vedea de la distanța de 6,1 metri, Veronica le poate vedea la 1609,34 metri. Văzul femeii a întrecut limitele normalului. Pare a fi într-adevăr o puterea supranaturală.

Fiind născută în Germania de vest în anul 1952, ea a fost un copil simplu, iar capacitatea sa a început să iasă la iveală în anul 1972, când era studentă a Universității din Stuttgart. Veronica putea să vadă un om la o distanță de un kilometru, și de asemenea să stabilească distanța aproximativă a obiectului.

Văzul ei a fost comparat cu telescopul, deoarece ea susținea că poate identifica gradația culorilor care compune o anumită culoare. În termeni simpli, noi știm că o culoare este compusă din combinația a trei culori de bază: roșu, verde și albastru. Un om simplu vede doar rezultatul combinației acestor culori, pe când Veronica ajunge cu un pas mai departe, fiind capabilă să identifice nuanțele individuale care alcătuiesc aceste culori.

Neprivind la puterea supranaturală pe care o are, Seider a continuat să studieze asemenea oamenilor de rând, îndeplinindu-și scopul profesional și devenind un stomatolog în Germania de vest.

  1. Marele Maestru Pan (pumnul de fier)
Foto: youtube.com

Pan Qing Fu a devenit orfan încă fiind copil mic și a crescut pe străzile criminale a unui sat chinezesc. Fiind nevoit să-și apere frații și surorile mai mici, băiatul a apelat la filozofia budistă și artele marțiale ale bisericii Shaolin din provincia Henan.

A devenit rapid un antrenor și într-un final a devenit un maestru în 20 de stiluri diferite de kung fu. Maestrul Pan, în mod repetat a câștigat în campionatele Wushu (kung fu) și a predat artele marțiale la universitățile din China. Apoi a devenit antrenorul principal al echipei chineze de kung-fu, prin urmare și unul dintre cei mai respectați maeștri din artele marțiale.

Pan Qing a devenit faimos datorită trucului „pumnul de fier”. Pentru a-și perfecționa tehnica el lovea suprafețe dure, inclusiv metalice, de 1000 de ori pe zi, ajungând rapid la loviturile sale „supraumane”. De și poate îndeplini foarte multe trucuri marțiale, „pumnul de fier” a devenit idealul pe care nu-l mai poate atinge nimeni din oponenți. Odată, maestrul Pan a spus că nu și-a folosit niciodată puterea în timpul loviturilor sale mortale.

  1. Bruce Lee (super-abilități)
Foto: thrillist.com

Nu cred că mai există cineva care să nu fi auzit vreo dată de Bruce Lee. Talentele sale în arta marțială au fost legendare – cu mult mai impresionante în realitate, decât demonstrate în filmele în care a jucat vreun rol. De fapt, în acele filme, Bruce chiar a fost nevoit să-și încetinească mișcările și să-și extindă loviturile, astfel încât camera să le poate captura.

Bruce s-a născut în California în anul 19400, însă a crescut în Hong-Kong, unde a practicat arta marțială Wing Chun Kung Fu, fiind condus de maestrul Ip Man. În tinerețe, a participat adesea în luptele stradale  și adesea fugea de poliția locală. Pentru a-l proteja pe Bruce de necazuri, părinții l-au trimis să trăiască împreună cu sora sa mai mare în SUA.

Fiind în Statele Unite, Bruce a fost preocupat de artele marțiale tradiționale care erau prea restrânse în forma de a fi manifestate, de aceea, ca răspuns, el și-a creat propriul stil – Jeet Kune Do denumire căruia se traduce în felul următor: „calea interceptării pumnului”. Este un stil netradițional în arta marțială pe care Bruce îl considera o filozofie, bazată pe atacul oponentului în acel moment când el abia se gândește să o facă.

Bruce Lee credea în mișcarea minimală și efectul maximal. În timp ce preda și demonstra abilitățile sale, Bruce și-a adus corpul la vârful perfecțiunii umane și și-a dezvăluit abilitățile supra-umanității. El putea face flotări de la podea pe doar un singur deget, face tracțiuni cu doar o mână și să prindă boabe de orez cu ajutorul bețișoarelor folosite de japonezi pentru a mânca.

Cea mai uimitoare tehnică a lui Lee era lovitura devastatoare de un inch, cu ajutorul căreia el era capabil să-și arunce oponentul la câțiva metri distanță. Dacă v-ați gândit că Bruce Lee pe care l-ați văzut în filme este uimitor, fiți siguri versiunea reală este nimic în comparație cu talentele sale reale. Bruce Lee fără îndoială a fost cel mai uimitor maestru al artelor marțiale din toate timpurile.

  1. Mas Oyama – „Mâna Domnului”
Foto: bullfightingmaza.blogspot.com

Masutatsu Oyama s-a născut pe 27 iulie în anul 1923 în Coreea de sud. El a fost un maestru de neînvins cât al artei de karate Shotokan, atât și al artei de karate Goju-Ryu., petrecând mai mult de un an în singurătate în munți și practicând arta marțială. Antrenamentele sale erau dure și includeau practica zdrobirii pietrelor cu mâinile goale, sfărâmarea trunchiurilor de copaci și îndurarea frigului cascadelor aproape înghețate.

Reîntorcându-se la civilizație, el a devenit un maestru al artelor marțiale încrezut în sine și experimentat. El a început să-și demonstreze abilitățile, zdrobind vârfurile sticlelor sau despicând pietrele la jumate dintr-o singură lovitură, sau chiar luptând cu taurii fără a avea vreo armă prin preajmă.

El a învins 52 de tauri, punându-i pe toți la sol și zdrobindu-le coarnele cu o singură lovitură a palmei, iar 3 taurii i-a ucis momentan cu o lovitură în cap. Din cauza loviturii sale mortale el a fost numit „Mâna Domnului”.

În anul 1952 el a mers în turneu prin Statele Unite, acceptând provocări de la toți doritorii și finisând luptele cu o singură lovitură distrugătoare. În anul 1957  el și-a dezvoltat propria tehnică în karate, una din cele mai dure și grele, creând și un stil propriu de numit Kyokushin, care în traducere înseamnă „cel mai înalt adevăr”.

În arta sa marțială, Oyama se autotesta cu ajutorul kumite, o serie de bătălii non-stop în care câștigătorul trece la următoarea luptă fără vrea pauză. Oyama s-a luptat cu 300 de oponenți, o sută î fiecare zi, în decursul a 3 zile la rând.

El se oprea doar atunci când nimeni din oponenți nu mai avea dorința de a continua. Prin urmare, astăzi, dacă ai vrea să obții al 4-lea nivel (centura neagră) Kyokushin Karate, va trebui să înfrunți 100 de oponenți la rând. Marele Maestru Oyama, supranaturala „Mână a Domnului”, a decedat la 26 aprilie a anului 1995, pe când avea 70 de ani.

  1. Slavisa Pajkic (omul batereie)
Foto: 24sata.hr

În fiecare an, mii de oameni primesc traume de la curentul electric, iar unii dintre ei chiar mor. Unicul om din lume, care poate să nu să se îngrijoreze de acest pericol, este Slavisa Pajkic, „omul batereie”.

Paijkic se diferențiază chiar și de ceilalți oameni cu puteri supranaturale, datorită abilității sale de a suporta și transfera tensiuni extrem de înalte. El poate acumula energie în corpul său și să o producă la necesitate, cum, spre exemplu, a demonstrat într-o emisiune, fiind capabil să ardă obiecte de lemn și hârtie cu doar o atingere. Ca dovadă a abilităților sale, el a aruncat la pământ un cameraman, în timp ce acela conecta firele într-o cameră, în timpul pregătirilor pentru filmări.

Pajkic a acumulat în sine foarte multă energie în timp ce se pregătea pentru demonstrația abilităților sale, când operatorul s-a ciocnit cu el. Încercați doar să vă imaginați că vă atingeți de cineva accidental și prin urmare primiți o lovitură cu electricitate statică, cu excepția faptului că  puterea poate fi înmulțită cu 100.

Neprivind la abilitățile sale potențial mortale, sârbul a avut o copilărie destul de normală. El și-a descoperit puterea la 17 ani și se miră de ea până în prezent. În timp ce oamenii obișnuiți pot primi o traumă serioasă, intrând în contact cu presiunile electrostatice de cel mult 50 volți, Pajkic poate să suporte și să acumuleze în sine până la 20.000 volți.

În anul 1983 el a stabilit un record, rezistând la o tensiune electrică de 20.000 de volți, fără a primi vreo traumă. Un alt record el a stabilit în anul 2003, când a trecut prin corpul său o energie electrică suficientă pentru a încălzi apa dintr-o ceașcă la o temperatură de 97°C.

Locuitorul Serbiei își poate folosi corpul ca un conductor de energie electrică alternativ, un izolator, un sistem de încălzire sau baterie, în conformitate cu dorințele. Un lucru mai incredibil este că chiar și după numeroase cercetări și teste, oamenii de știință nu-și pot da seama cum Pajkic reușește să facă aceste lucruri incredibile. Unii spun că acest fenomen este în strânsă legătură cu vreo modificare genetică încă necunoscută științei, însă un răspuns concret nu poate da nimeni.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.