O istorie de prietenie incredibilă dintre un scafandru și un pește buzat

0
3368

Golful Tateyama din prefectura Chiba este locul unde s-au întâlnit doi prieteni foarte buni – scafandrul Hiroyuki Arakawa și peștele buzat asiat care se numește Yoriko. Acești doi s-au întâlnit acum 25 de ani și de atunci comunică sistematic.

Arakawa are grijă de templul subacvatic Shinto care a fost scufundat în golfului Tateyama de mai bine de un sfert de secol și este adesea vizitat de turiști. În decursul acestui timp, scafandrul a devenit îndeosebi de apropiat cu un pește buzat gigantic foarte prietenos, care vine să-și salute prietenul de fiecare dată când acesta îl cheamă. Tot de ce are nevoie să facă Arakawa, este să lovească cu ciocanul de câteva ori într-o bucată de metal, sunete la care peștele reacționează imediat și se ivește. Ei prietenesc deja de 25 de ani și scafandrul chiar i-a dat un nume prietenului său –  Yoriko.

Hiroyuki, care are un magazin cu toate cele necesare pentru scafandri și înotători, își documentează prietenia cu peștele buzat asiat pe o pagină de Facebook. Yoriko apare aproape pe fiecare fotografie făcută lângă templul Shinto, iar uneori chiar și pozează foarte drăguț.

Relația lor de prietenie a devenit însăși o atracție turistică, deoarece oamenii tot mai des îl roagă pe Arakawa să se scufunde împreună cu ei doar pentru a vedea această uimitoare relație de prietenie. Se spune că peștii nu au sentimente, însă Hiroyuki Arakawa nu ar fi de acord cu siguranță.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.