Topul celor mai surprinzătoare cazuri în care se crede că ar fi fost implicate divinitățile

0
1379
Foto: Pixabay.com

De-a lungul istoriei oamenii au fost martorii unor fenomene inexplicabile. Vindecări, vedenii de natură religioasă, obiecte sfinte cu proprietăți magice – toate astea și multe altele ne-au fascinat secole întregi și continuă să o facă până și în prezent. Unele fenomene știința le-a putut explica, alte miracole s-au dovedit a fi minciuni sau rodul unor fantezii bolnave, însă lumea încă este plină de fenomene miraculoase pe care omenirea nu le poate încă explica. Acest articol va fi distractiv nu doar pentru cei ce cred în minuni, dar și pentru sceptici sau pentru fanii legendelor istorice și tainelor prezentului. Aici 25 de istorii înconjurate de miracole… .

  1. Glasul Sfintei Clelia Barbieri
Foto: Wikipedia

Această domnișoară s-a născut în Italia în anul 1874 și a participat la ridicarea bisericii numită „Suore Minime dell’Addolorata” (din it. Surorile mai Mici ale Fecioarei Maria Îndurerată). La 23 de ani Clelia a reușit să devină o femeie foarte influentă, însă, fiind foarte tânără, a murit de leucemie. Înainte de moarte femeia a spus adepților săi: „Fiți bravi pentru că eu mă îndrept spre Rai, însă mereu voi fi cu voi și nu vă voi părăsi niciodată”. La un an după moartea Cleliei, în timp ce surorile cântau, o voce înălțată a umplut biserica. Vocea răsuna peste tot și cânta în armonie cu surorile. Vocea Cleliei era auzită și în timp ce surorile se rugau. Se spune că aceasta poate fi auzită și astăzi în interiorul zidurilor vechi ale bisericii.

  1. Fecioara din Guadalupe
Foto: Daniel Case

Spiritul Fecioarei Maria a fost observat de foarte multe ori încă de la nașterea lui Isus Hristos. Țăranul mexican Juan Diego s-a întâlnit și el cu Sfânta. Maria i-a ordonat să ridice un nou templu și a rugat să transmită această informație celui mai apropiat episcop. Diego s-a adresat unui cleric de rang înalt, însă acela nu l-a crezut că însăși Fecioara s-a adresat unui simplu țăran. Episcopul a spus că are nevoie de o dovadă și i-a poruncit să aducă niște trandafiri de pe un deal sterp și să le înfășoare într-o pelerină. Țăranul a îndeplinit cerința, iar când s-a întors la episcop și a desfășurat pelerina, în pelerină se afla deja imaginea Sfintei Maria. Portretul încă mai există și s-a păstrat perfect, deși nu a fost restaurat niciodată.

  1. Martin de Porres
Foto: Wikipedia

Martin de Porres a fost un călugăr și medic, ce lucra cu săracii și bolnavii orășelului Lima. Bărbatul este considerat un făcător de minuni, printre care se numără levitația, vindecarea inexplicabilă și apariția în câteva locuri în același timp. Credincioșii statului Peru până îi prezent se roagă lui Martin pentru vindecare. Spre exemplu, în anul 1956 pe piciorul unui bărbat a căzut o cărămidă. Fractura severă s-a transformat în gangrenă și sărmanul s-a îmbolnăvit de hepatită. Medicii erau pe cale să-i amputeze piciorul, însă înainte de amputare o femeie s-a rugat deasupra piciorului bărbatului. În ziua următoare bandajul a fost scos, iar fractura s-a vindecat și nu mai era nevoie de amputație. Martin de Porres a devenit primul mulat american canonizat de Biserica Catolică.

  1. Sfânta Fecioara Maria de la Zeitoun
Foto: Wikipedia

După cum am menționat mai devreme, aparițiile Fecioarei Maria au fost remarcate de mai multe ori și în locuri complet diferite. Un incident asemănător a avut loc în anul 1968 într-o suburbie din Cairo, capitala Egiptului. Inițial Farouk Mohammed Atwa s-a gândit că în vârful bisericii Sfântul Marcu se afla o femeie care urma să se sinucidă. Mai târziu bărbatul și-a dat seama că figura nu este o simplă femeie, ci însăși Fecioara Maria. Din ce în ce mai mulți oameni au început să o vadă și chiar a fost chemată poliția. De atunci femeia a fost observată de mai multe ori, iar autoritățile bisericești a făcut niște investigații și au constatat că în timpul viziunilor nimeni nu avea acces la acoperișul bisericii, ceea ce înseamnă că figura nu poate fi altcineva decât Fecioara Maria.

  1. Robin Talbot din frăția misionară din străinătate
Foto: Takeaway

Acest caz s-a întâmplat la nordul Thailandei în anul 1963. Robin Talbot era un țăran misionar ce predica Evanghelia locuitorilor statelor asiatice. Prima femeie locală care a acceptat creștinismul și a refuzat să se închine animalelor a fost respinsă de consătenii ei, care i-au predicat boli și blesteme pentru faptul că a acceptat o altă credință. Așa și s-a întâmplat. În timp ce Talbot se ruga pentru sănătatea femeii, consătenii îi batjocoreau chinurile. Apoi ea a murit. Ei bine, așa toți au crezut. Peste 20 de minute femeia a reînviat și a spus despre toate tainele satului. Ea susținea că l-a întâlnit pe însuși Isus Hristos și acesta i-a poruncit să se reîntoarcă pe din cer pe pământ pentru a transmite sătenilor tot ce a văzut și a auzit.

  1. Stigmatele Gemmei Galgani
Foto: Wikimedia

În 1899, la vârsta de 21 de ani, Gemma Galgani a devenit cunoscută pentru faptul că pe mâinile ei au apărut două stigmate (semne asemănătoare celor pe care le-a avut Isus Christos când a fost răstignit). După o vedenie în care Gemma vorbea cu Isus și Fecioara Maria, femeia s-a trezit cu stigmate. Mulți enoriași ai bisericii locale nu au crezut-o, însă confesorul ei, Germanus Ruoppolo, s-a dovedit a fi mai credul și chiar a scris o lucrare bibliografică despre Gemma Galgani.

  1. Sfântul Joseph din Cupertino
Foto: Wikipedia

Se spune că Joseph din Cupertino iubea să leviteze. În plus, sunt cunoscute 70 de cazuri în care creștinul a depășit forța gravitațională și a trebuit să fie tras la pământ. Prin urmare, bărbatul a fost recunoscut ca sfânt și patron al tuturor aviatorilor.

  1. Fecioara Akita
Foto: SICDAMNOME

Și din nou Fecioara Maria. De data aceasta evenimentele s-au desfășurat în Japonia. Apariția Fecioarei datează din 1973. Sora lui Sasagawa era o creștină care a abandonat budismul. De asemenea, femeia era surdă. După ce a luat o nouă credință, Sasagawa a început s-o vadă pe Fecioara Maria. Femeia afirma că a văzut de 101 ori cum statuia de lemn a Maicii Domnului vărsa lacrimi. Aceste spuse au devenit într-atât de populare, încât au atras atenția televiziunii și în templu japonez au început să vină pelerini din toată lumea.

  1. Corpurile ce nu se descompun
Foto: José Luiz Bernardes Ribeiro

În tradițiile ortodoxe catolice și grecești, există o convingere că corpurile sfinților nu putrezesc sau chiar dacă putrezesc procesul este foarte lent datorită intervenției divine. Aceste organisme nu sunt balzamate și nu se mumifică, astfel încât să poată fi considerate drept neatinse de om. Există o serie de cazuri similare și astfel de relicve sunt, de obicei, puse în temple și biserici la văzul publicului. De regulă, în timpul vieții decedații erau considerați neprihăniți sau preoți.

  1. Vindecarea lui Michael Crowe
Foto: Pixabay.com

În anul 2012, la doar 23 de ani, Michael Crowe a fost diagnosticat cu miocardită acută. Inima tânărului nu funcționa cu puterea necesară și acest fapt afecta foarte mult celelalte organe. Fără transplant tânărul era pe cale să moară. Însă medicii au refuzat să-i facă un transplant, deoarece au descoperit că sângele tânărului era infectat, iar însăși pacientul era prea slab pentru a supraviețui o operație atât de serioasă. Cu o oră mai târziu după ce tânărul a fost diagnosticat, tensiunea arterială din inima lui Michael s-a ridicat și în curând atriul stâng a început să funcționeze de sine stătător. După a doua cercetare medicii nu au mai recunoscut diagnoza precedentă și băiatul a fost eliberat din spital sănătos. Medicii consideră această situație un adevărat miracol.

  1. După 19 ani în comă
Foto: Wikipedia

În anul 2007 Jan Grzebski s-a trezit după 19 ani în comă și a descoperit că țara sa, Polonia, nu mai este sub dominația comunistă și pentru prima dată în viață a văzut un telefon mobil. Dar mai uimitor este faptul că el a supraviețuit după 19 ani de comă, căci medicii erau siguri că acesta va trăi doar câțiva ani. Jan consideră că a supraviețuit doar datorită soției sale care a avut grijă de el în tot acest timp și îi schimba poziția corpului de câteva ori pe zi.

  1. Miracolul de la Lanciano
Foto: Wikipedia

În anii 700 î.Hr. un călugăr din orașul Lanciano a pus la îndoială doctrina catolică a transsubstanțierii, adică credința în faptul că vinul și pâinea din timpul ritualului se prefac în trupul și sângele lui Isus Hristos. Într-o zi călugărul a participat la ritualul de hirotonire și când acesta pronunța cuvintele consacrării, vinul și pâinea fizic s-au transformat în sânge și carne.  Călugărul a poruncit celorlalți călugări să pună bucățile miraculoase într-un vas special, iar acum conținutul acestui vas este o relicvă catolică.

  1. Vocea misterioasă
Foto: BulandHausleNGO

În anul 2005 Lynn Jennifer Groesbeck a suferit un accident în urma căruia automobilul său a ajuns în râul Utah. Împreună cu ea în automobil se afla fiica ei de 18 luni. Lynn a murit îndată, însă fetița ei a supraviețuit, atârnând cu susul în jos chiar deasupra apei reci. În această poziție copilul a stat 12 ore. Când ofițerii poliției au sosit la fața locului, ei au auzit o voce distinctă care a spus „ajutați-mă”. Apoi bărbații au găsit și fetița. Nimeni nu înțelege cum fetița de 18 luni a supraviețuit unui asemenea accident și cine a chemat ajutor.

  1. Revindecare după ultima stadie de cancer
Foto: Burningrome

Greg Thomas avea 57 de ani când a fost diagnosticat cu cancer în ultima stadie. Bărbatul și-a pierdut locul de muncă și era gata să-și ia rămas bun de la familie, căci nu mai exista nici o speranță. Într-o zi, în timpul unei plimbări cu câinele Greg a găsit o biserică abandonată. Bărbatul a decis să o repare, căci nu mai avea altceva de făcut. El a cerut materiale de construcție de la autoritățile orașului în schimbul muncii sale pentru a readuce clădirea într-o stare funcțională comunității. După repararea bisericii, Greg a descoperit că cancerul său se vindeca, iar simptomele bolii mortale au început să dispară

  1. Bărbatul ce a supraviețuit unui accident rutier
Foto: MaxPixel.com

Grayson Kirby a murit la 7 iunie a anului 2014. Aproape că. El a fost aruncat din propriul automobil în timpul unui accident. Bărbatul a fost dus la spital, însă medicii abia reușeau să-i mențină viața. În corpul lui Kirby era fracturat aproape fiecare os, iar plămânii abia mai funcționau. Nu exista nici o șansă că bărbatul va supraviețui. După 10 zile de rugăciuni, strângere de fonduri și proceduri medicale bărbatul a deschis pentru prima dată ochii și a spus „Te iubesc”. Acum acesta este în viață și se recuperează.

  1. Bărbatul ce a căzut din ceruri
Foto: Pixabay.com

Alcides Moreno este un spălător de ferestre. Acesta lucra la etajul 47 când leagănul său brusc s-a întors și a căzut pe pământ. Partenerul și, în același timp, fratele lui Alcides ce lucra la același obiect a decedat îndată. Însă Alcides a supraviețuit într-un mod miraculos după ce a căzut „din cer”. La spital au fost făcute o serie de operații complexe, au fost transferați 11 litri de sânge și 9 litri de plasmă. Alcides a supraviețuit și deja se recuperează. Un adevărat miracol.

  1. Sângele Sfântului Ianuarie (Saint Januarius)
Foto: Wikipedia

Preotul creștin Januarius a fost unul dintre primii martiri din perioada domniei împăratului roman Dioclețian, iar sângele lui până în prezent se păstrează ca o relicvă catolică. Sângele lui Ianuarie deja demult s-a uscat, însă uneori el se diluează și chiar începe să clocotească în fiola sa închisă ermetic chiar în prezența publicului. Pelerinii și cei curioși vin să vadă acest miracol de trei ori pe an în zilele de sărbătoare. Analiza spectrala a substanței a arătat că în interiorul vasului într-adevăr este sânge.

  1. Tereza Neumann
Foto: Bundesarchiv, Bild 102-00241 / Ferdinand Neumann – Bild urheberrechtlich geschützt

La fel ca Gemma Galgani, Tereza Neumann era o creștină care susținea că a avut vedenii unde l-a văzut pe Isus Hristos. De asemenea, credincioasa a devenit populară datorită stigmatelor. După ce femeia a văzut suferințele fiului lui Dumnezeu din ochii ei a curs sânge, iar pe capul ei au apărut răni. Tereza a primit indicații divine să trăiască toată viața în euharistie (sacramentul consacrării pâinii și vinului pentru a le gusta în cinstea jertfei lui Hristos). Femeia a trăit 64 de ani și a decedat în anul 1962.

  1. Dansul Soarelui
Foto: Wikipedia

Acesta este ultimul miracol din acest articol care se referă la vedeniile oamenilor a Fecioarei Maria. În anul 1917 în Portugalia 3 copii au declarat că în drum spre casă după pășunatul oilor au văzut-o pe însăși Fecioara Maria. Copiii au spus despre cele întâmplate părinților, însă vedeniile nu au încetat. În locul unde copiii au spus că au văzut divinitatea au început să vină pelerini. Aceștia deveneau tot mai mulți și mai mulți și orășelul Fatima în curând a devenit un loc de atracție pentru creștinii care își doresc să o întâlnească pe Fecioară. Într-o zi în acest loc s-au adunat 70 000 de oameni, iar copiii din nou au susținut că o văd pe Fecioara Maria. Ea le-a spus că va pune capăt primului Război Mondial și că oamenii trebuie să se pocăiască de păcatele lor. Dintr-o dată un om a arătat spre cer și a spus: „Soarele!”. Toți cei prezenți au văzut cum soarele juca într-o mod incredibil – plutea în aer dintr-o parte în alta, de ca și cum ar fi dansat, și crea raze de diferite culori și forme. Fenomenul a avut loc la data de 13 octombrie a anului 1917.

  1. Bărbatul despicat în două
Foto: Pixabay.com

Această poveste incredibilă s-a întâmplat în anul 1995. Un chinez pe nume Peng Shulin a supraviețuit unui accident rutier grav în timpul căruia a fost despicat în două jumătăți când s-a ciocnit cu un camion. După ce 20 de medici au participat la un transplant de piele de la cap în zona torsului, Shulin a supraviețuit. Doctorii consideră că acest transplant a fost un adevărat miracol. O perioadă de timp chinezul a trebuit să stea la pat, însă acum acesta este capabil din nou să meargă, deși nu fără ajutorul unor proteze.

  1. Fetele de la biserica baptistă Anon (Anon Baptist Church)
Foto: brett jordan / flickr

În anul 1970 o fată de la biserica baptistă Anon s-a găsit a avea un ulcer la picior care puroia foarte tare. Medicii i-au recomandat să renunțe la hobby-urile și activitățile bisericești pentru a se ocupa de sănătate. De asemenea, medicii au mai adăugat că după tratament aceasta va avea nevoie de un transplant de piele. Fata a refuzat să urmeze sfatul medicilor, și-a adunat toate prietenele bisericești și au început a se ruga deasupra rănii ei. În dimineața următoare piciorul aproape că s-a vindecat. După încă câteva rugăciuni comune ulcerul a dispărut în întregime și fata nu a mai avut nevoie de transplant.

  1. Ucigașul tăcut al lui Jim Mallory
Foto: BruceBlaus

Anevrismul aortei abdominale deja demult a fost poreclit „ucigaș tăcut”. Acesta se dezvoltă foarte încet și imperceptibil și nimeni nu știe despre el până când dilatarea arterei nu omoară omul. Jim Mallory lucra la spitale, ajutând medicii rezidenți și studenții de la medicină să pune diagnoze. Într-o zi, în scopuri educative, Mallory s-a prefăcut a fi un bolnav căruia trebuia să-i fie identificat anevrismul. Însăși Jim nu bănuia că deja îl avea. După o scanare la profesor a fost identificată o dilatare a peretelui aortic. Din cauza că diagnoza a fost stabilită la timp, bărbatul a putut fi salvat. A fost efectuată o operație urgentă și domnul Mallory a supraviețuit datorită unei coincidențe incredibile.

  1. Stopul cardiac al lui Ruby Graupera-Cassimiro
Foto: Pixabay.com

După incizia cezariană inima lui Ruby s-a oprit. Doctorii au făcut tot posibilul pentru a readuce la viață tânăra mamă, însă din cauza că inima ei nu mai bătea deja de 45 de minute, ea a fost declarată moartă. Când medicii au încetat să mai lupte pentru viața femeii, monitorul ritmului cardiac brusc a început să clipească, iar femeia a revenit la viață lăsând uimit toți angajații spitalului.

  1. Un câine și-a găsit stăpâna la câțiva kilometri de casă
Foto: Pixabay.com

Nancy Franck a fost internată în spitalul Mercy Medical Center din Iowa pentru a i se face o operație. Cu două săptămâni mai târziu, până când femeia încă se afla în reabilitare sub supravegherea medicilor, câinele ei Sissy a fugit de acasă și a parcurs 20 de străzi pentru a-și găsi stăpâna. Angajații spitalului au observat animalul ce umbla în jurul clădirii și au făcut legătura cu soțul clientei. Nimeni nu știe cum câinele a reușit să o găsească pe Nancy după 2 săptămâni și la o asemenea distanță.

  1. Un copil de patru ani a experimentat decapitare internă
Foto: Pixabay.com

Acest caz incredibil a avut loc în luna iunie a anului 2016. După un accident rutier din Idaho, un băiat de 4 ani a primit o traumă foarte grea – decapitare internă (separarea craniului de coloană, fără a sparge mușchii și țesuturile). Această traumă ar fi trebuit să-l omoare imediat sau cel puțin să-l lase paralizat pentru tot restul vieții. Din fericire, salvatorii l-au extras din automobil foarte grijuliu, fără a-i mișca capul, iar la spital medicii i-au oferit ajutorul necesar, salvându-i viața. Băiatul nu doar a supraviețuit, dar și și-a păstrat mobilitatea corpului.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.