MAGIA CRĂCIUNULUI. Află cu ce delicii copiii din întreaga lume îl alintă pe Moș Crăciun

0
1532
Foto: Wikipedia.org

Crăciunul se asociază cu o mulțime de tradiții ce se transmit din generație în generație. Însă multe dintre ele diferă în diverse culturi. Spre exemplu, copiii din Statele Unite cred că Moș Crăciun vine în noaptea de Crăciun pentru a aduce cadouri, în timp ce copiii din Islanda cred în faptul că în lume există 13 Moși Crăciun, care îi vizitează pe tot parcursul lunii decembrie.  Însăși Moșul în diferite țări arată diferit. Asemenea diferențe pot fi observate și în ce bunătăți lasă copiii pentru Moș. Deci, de la budincă de orez până la un pahar de bere, aici cele mai neobișnuite delicii cu care copiii îl alintă pe Moș Crăciun.

  1. Statele Unite ale Americii: lapte și biscuiți
Foto: Shutterstock

În SUA copiii lasă Moșului un pahar cu lapte și o farfurie cu biscuiți pentru ca acesta să poată să ia o gustare când îi vizitează. Însă unele familii se îndepărtează de tradiție, lăsându-i niște morcov, pizza sau chiar țelină.

  1. Australia: bere și biscuiți
Foto: Kham/Reuters

Deși australienii la fel ca americanii lasă Moșului niște biscuiți, laptele aceștia l-au înlocuit cu un pahar cu bere. În decembrie în Australia este vară, de aceea Moșul poate avea nevoie de un pahar rece cu bere pentru a se răcori.

  1. Irlanda: un pahar cu bere Guinness
Foto: Frantisekf/Shutterstock

Mulți irlandezi în ajunul Crăciunului lasă Moșului un pahar de 0.57ml de bere de marcă Guinness. De regulă copiii lasă paharul cu bere rece lângă pomul de Crăciun pentru ca bătrânul Nick să se poată încărca cu energie pentru toată noaptea.

  1. Anglia: un pahar cu sherry
Foto: Shutterstock

La fel ca în Australia și Irlanda, copiii Marii Britanii lasă Moșului alcool. Familiile consideră că bătrânul are nevoie de sherry pentru a se încălzi în noaptea de Crăciun. Pe lângă sherry familiile s-au obișnuit să lase o bucată de plăcintă cu carne.

  1. Argentina: fân și un pahar cu apă
Foto: David Williss/ Flickr

În Argentina Crăciunul durează până pe 6 ianuarie – Ziua celor Trei Regi. În noaptea de 6 ianuarie copiii își lasă papucii afară, pentru ca Moșul să le lase cadourile în ele.  De asemenea, ei lasă niște fân și apă pentru caii regali.

  1. Olanda: morcovi și fân
Foto: Al Bello/ Getty

În unele regiuni ale Europei, precum Dania, Belgia și Olanda, copiii nu cred că la sania Moșului sunt înhămați reni. Ei sunt siguri în faptul că ele sunt trase de cai, de aceea în ajunul Crăciunului copiii le lasă niște mâncare. Adesea sunt lăsați niște morcovi și fân pentru ca animalele să-și poată restabili energia în timpul călătoriei prin întreaga lume.

  1. Dania: budincă din orez
Foto: Dimitris Siskopoulos/ Flickr

În Dania copiii nu lasă nici o gustărică lui Julemanden (un analog Al Moșului Crăciun), în schimb ei lasă gustări pentru elfii pe care-i numesc nisser și care locuiesc în pod. Elfii nisser iubesc budinca din orez. Copiii cred în faptul că dacă elfii nu vor fi alintați cu o porție de budincă, ei vor face glume pe seama lor toată noaptea.

3.Islanda: o foaie de pâine

Foto: Flickr/Brian Suda

În Islanda Crăciunul durează 26 de zile, timp în care 13 Moși Crăciun aduc copiilor cadouri și gustări. În schimb copiii lasă bătrânului un laufabrauð – o foaie de pâine care reamintește vafele crocante.

  1. Franța: morcovi și biscuiți în papuci
Foto: Shutterstock

Francezii vor să se asigure că Moșul nu va rămâne flămând, de aceea îi lasă niște biscuiți, precum și niște morcovi pentru reni. De regulă ei lasă gustarea în papuci și, trezindu-se, descoperă că biscuiții au dispărut iar în locul lor au fost lăsate niște cadouri.

  1. Germania: scrisori scrise de mână
Foto: Richard Rodriguez/ Getty

Germanii au ceva mai mult decât un Moș Crăciun. Ei cred în copilul Isus (Christkind) și nu îi lasă gustări, ci îi scriu scrisori pe care le decorează cu sclipici și le colorează cu marchere. Dimineața scrisorile dispar, iar în locul lor sunt lăsate cadouri.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.