Lupta cu gravitația. Află care sunt orașele ce au înălțat cele mai multe clădiri zgârie-nori

0
2186
Foto: pixabay.com

Clădirile zgârie-nori au început tot mai mult să fie asociate cu bunăstarea țărilor, iar multe orașe deja pot fi cunoscute de la distanță datorită liniei orizontului pe care o pictează. Empire State Building din New York, Burj Khalifa din Dubai și Turnurile Petronas din Malaezia deja sunt cunoscute în toată lumea. Citiți mai departe și aflați despre cele 25 de țări ale lumii unde au fost construite cele mai multe clădiri zgârie-nori. Fiți atenți, căci sunteți pe cale să experimentați senzația pe care o oferă perfecțiunea clădirilor.

  1. Mumbay, India
pixabay.com

Deși Mumbay nu este capitala Indiei, acest oraș a devenit centrul financiar al țării.  În Mumbay există 64 de clădiri zgârie-nori – mai mult decât oriunde în India. Cel mai înalt dintre ele este Imperial II, care are 256 metri în înălțime. Alte clădiri populare sunt The Orchid, Enclave, Ahuja Towers și Lodha Altamount.

  1. San Francisco, California
pixabay.com

Pe lângă celebrul pod Golden Gate, în San Francisco există o mulțime de clădiri, deoarece aici comerțul și afacerile se dezvoltă în condiții foarte prielnice. În oraș există 68 de zgârie-nori, iar clădirea Transamerica Pyramid, încă din anul 1972, este considerată cea mai înaltă din oraș, având 260 metri.

  1. Melbourne, Australia
pixabay.com

Având în vedere că Melbourne este cel mai populat oraș din Australia, nu este uimitor faptul că majoritatea celor mai faimoase companii din lume își au oficiul aici. Orizontul este pictat de 69 de clădiri zgârie-nori, locul central având-ul turnul recent construit Eureka Tower, ce are o înălțime de 197 de metri. Însă, cea mai frumoasă panoramă, cu o deschidere de 180 de grade, poate fi admirată din restaurantul clădirii  Naked in the Sky.

  1. Panama City, Panama
pixabay.com

Populația orașului Panama City numără mai mult de 880 691 de oameni și, după cum și se aștepta de la un asemenea oraș mare, aici există 73 de zgârie-nori. În anul 2011, ratingul Emporis Skyscraper a plasat clădirea F & F Tower pe locul 7 din 10 pentru perfecțiunea arhitecturală. Alte clădiri zgârie-nori populare sunt: clădirea lui Donald Trump Ocean Club, precum și International Hotel & Tower, înălțimea căruia este de 293 de metri.

  1. Beijing, China
Foto: pixabay.com

Orizontul orașului demonstrează progresul financiar al țării. În oraș există 74 de clădiri care sunt considerate zgârie-nori. China World Trade Center III, clădirea de birouri Fortune Plaza I și Park Tower se înalță la 330, 260 și, respectiv, 250 de metri.

  1. Mexico City, Mexic
Foto: pixabay.com

Fiind considerat „orașul alfa global”, Mexico City câștigă treptat popularitate printre investitori și companiile globale. Clădirea zgârie-nori Torre Latinoamericana a devenit cea mai populară atracție turistică din Mexic, înălțimea ei fiind de 182 de metri. Din centrul său de observare se deschide o panoramă nemaipomenită spre oraș. În prezent în Mexico City există 78 de clădiri zgârie-nori, însă numărul lor crește rapid.

  1. Houston, Texas
Foto: pixabay.com

Al patrulea oraș ca mărime din Statele Unite are peste 6 milioane de locuitori și nu este surprinzător faptul că are 78 de zgârie-nori. Primul zgârie-nori, Turnul Williams, a fost finalizat în anul 1983, iar înălțimea lui este de 275 de metri.

  1. Kuala Lumpur, Malaezia
Foto: pixabay.com

Kuala Lumpur din Malaezia este considerat una dintre cele mai prețioase perle ale Sud-estului, datorită condițiilor favorabile pentru dezvoltarea unei afaceri. Acesta este și locul unse se găsesc cele mai faimoase clădiri zgârie-nori din lume, Petronas – turnurile gemene care se ridică la 452 metri. Aici, la fel ca în Houston din Texas, există 78 de zgârie-nori.

  1. Miami, Florida
Foto: pixabay.com

Probabil știți că Miami din statul Florida este unul dintre cele mai luxoase locuri din lume, cu niște hoteluri excelent deservite și niște plaje perfecte, însă curiozitățile despre Miami nu se termină aici. Fiind unul dintre cele mai populare centre financiare, de distracții, comerț, cultură și mass-media, Mimai se mai poate lăuda cu cele 1 382 de clădiri din centrul orașului, 79 dintre ele fiind zgârie-nori. Cea mai înaltă clădire este Panorama Tower, care are 252 metri.

  1. Shenzhen, China
Foto: pixabay.com

Fiind situat la nordul insulei Hong Kong, Shenshen este renumit pentru faptul că este prima zonă economică a Chinei, unul dintre punctele forte când este vorba despre finanțe, afaceri și industrii. Deși are doar 80 de zgârie-nori, este considerat un oraș sub-provincial, fiind și un exemplu perfect al faptului că teritoriile mici se pot dezvolta și ele.

  1. Busan, Coreea de Sud
Foto: pixabay.com

Fiind al doilea după mărime oraș după Seul, Busan Metropolitan City este un loc care se dezvoltă în permanență, îndeosebi portul. Acesta este cel mai mare oraș-port din sud și al cincilea cel mai aglomerat din lume, precum și al cincilea în ceea ce privește greutatea încărcăturilor. Luând în considerație numărul nemaipomenit de mare de companii formate și desființate, acest loc este perfect pentru logistică, finanțe, afaceri bancare și altele. În oraș există 88 de zgârie-nori, care formează o linie a orizontului nemaipomenit de frumoasă, îndeosebi noaptea.

  1. Moscova, Rusia
Foto: pixabay.com

Moscow City este capitala Rusiei, în care, potrivit Forbes, locuiesc cei mai mulți miliardari din lume. Datorită zonei sale uriașe, orașul, de asemenea, este considerat o metropolă, fiind și un centru de afaceri și industrie. Luând în considerație statutul orașului, nu este de mirare că aici există mai mult de 98 de zgârie-nori, care formează orizontul extrem de frumos al orașului.

  1. Sydney, Australia
Foto: pixabay.com

Datorită vederii spre port, orizontul orașului Sydney este unul dintre cele mai expresive și atractive. În oraș există mai mult de 101 de zgârie-nori, majoritatea aparținând unor mari oameni de afaceri și bancheri. Asemenea clădiri precum Citigroup Center, Chifley Tower, Deutsche Bank Place, World Tower, și MLC Center se ridică la 228-243 metri.

  1. Osaka, Japonia
Foto: pixabay.com

Osaka este cel de-al treilea oraș după mărime din Japonia și joacă un rol important în formarea întregului produs intern brut al țării. La orizont apar asemenea clădiri precum Osaka World Trade Center, HERBIS Osaka și ORC 2000, împreună cu alți 104 zgârie-nori. Unul dintre cele mai bune locuri pentru a admira panorama orașului este Umeda Sky Building ce are o formă de gogoașă și deschide o priveliște de 260 de grade spre orașul Osaka.

  1. Guangzhou, China
Foto: pixabay.com

Un alt oraș situat în apropiere de Hong Kong și Shenzhen , la sudul continentului, este Guangzhou – cel mai mare oraș din provincia Guangdong și un adevărat gigant financiar. Orizontul orașului este format din 111 zgârie-nori și 417 clădiri foarte înalte. Înălțimea celei mai mari construcții, a centrului financiar CTF, este de 530 de metri.

  1. Seoul, Coreea de Sud
Foto: pixabay.com

Capitala Coreei de Sud și renumitul centru al muzicii coreene pop și a serialelor este Seul – un oraș aglomerat în care locuiesc 10 milioane de oameni. În ciuda numărului mare de locuitori, orașul este foarte bine planificat. Aici există 120 de zgârie-nori, cel mai înalt fiind Lotte World Tower ce se înalță la 554 metri. Alte clădiri faimoase sunt IFC, Tower Palace și Mok-dong Hyperion.

  1. Bangkok, Thailanda
Foto: pixabay.com

Capitala Thailandei, Bangkok, nu este doar un centru de afaceri și comerț, dar și principala poartă de transport care leagă fiecare oraș și provincie din Thailanda. Datorită acestui fapt, străinii, localnicii și chiar oamenii din provincii, pot foarte ușor ajunge în oraș, fapt care creează condiții favorabile pentru a se dezvolta mai rapid. Orizontul său este format din 123 de zgârie-nori, ce aparțin cât companiilor locale, atât și celor internaționale.

  1. Singapore, Singapore
Foto: pixabay.com

Singapore este una dintre cele mai uimitoare țări din lume datorită stabilității financiare, în ciuda teritoriului mic. Datorită ritmului rapid de dezvoltare, mulți investitori și-au stabilit oficiile aici, fapt care a mărit considerabil numărul locurilor de muncă și a fost motivul construcției multor clădiri înalte pentru a oferi un loc de trai muncitorilor. Într-un așa mod, populația s-a concentrat într-un singur loc. În prezent în oraș există mai mult de 141 de zgârie nori, care înfrumusețează cerul de seară.

  1. Toronto, Canada
Foto: pixabay.com

Toronto a atras atenția unui număr mare de oameni din diferite țări, devenind un oraș foarte receptiv la diversitate. Acest fapt creează niște condiții prielnice pentru deschiderea afacerilor ce corespund pieței internaționale. Fiind cel mai mare oraș din Canada, Toronto se poate mândri și cu cei 162 de zgârie-nori care-i înfrumusețează orizontul. Cea mai mare clădire este CN Tower, care se ridică la 533 metri. De aici puteți admira una dintre cele mai îndrăznețe panorame și aici puteți găsi și atracția turistică EdgeWalk.

  1. Shanghai, China
Foto: pixabay.com

Fiind situat în partea de est a continentului China, Shanghai este în continuă dezvoltare și devine unul dintre cele mai mari centre financiare din lume. Orașul este uriaș și este împărțit în 204 de orașe mai mici și 99 de regiuni. În Shanghai există peste 1 063 de clădiri înalte și mai mult de 229 de zgârie-nori.

  1. Dubai, Emiratele Arabe Unite
Foto: pixabay.com

Utilizând veniturile pe care le-a adus petrolul, în anul 1966 șeicul Rashid a transformat complet infrastructura Dubaiului. Primul zgârie-nori din oraș a fost Burj Al Arab, ce a fost construit în anul 1999 și  se înălța la 321 metri. Astăzi cea mai mare construcție din Dubai este Burj Khalifa, care este de două ori mai mare, având o înălțime de 828 metri. Linia orizontului Emiratelor Arabe Unite este una dintre cele mai atractive. În Dubai vin o varietate de companii, orientate spre piața internațională.

  1. Chicago, Illinois
Foto: pixabay.com

Acest oraș este cunoscut pentru faptul că aici a fost construit primul zgârie-nori din lume. Home Insurance, ce a fost înălțat în anul 1884, avea 55 metri în înălțime. Orașul Chicago este numit unul dintre cele mai atractive din lume și are mai mult de 283 de zgârie-nori. Oricare doritor își poate savura cina, admirând vederea spre unul dintre cele mai populare locuri din Chicago. Hotelul Cindy’s Rooftop oferă vederi panoramice la Millennium Park, Institutul de Artă și Lacul Michigan.

  1. Tokyo, Japonia
Foto: pixabay.com

Tokyo este un centru de comerț, distracție, educație, finanțe și chiar producție a automobilelor în Japonia. Linia orizontului este una dintre cele mai încărcate cu zgârie-nori, care sunt 347 la număr. Cel mai înalt dintre ei este Tokyo Metropolitan Government Building, înălțimea lui fiind de 244 metri. Această construcție este populară printre localnici și turiști, deoarece aici există o punte de observare gratuită, care deschide o vedere nemaipomenită spre orașul Tokyo.

  1. New York City, New York
Foto: pixabay.com

One World Trade Center este cea mai mare clădire din Statele Unite și se ridică la 541 de metri. Fiind situată în Lower Manhattan, New York, această construcție a fost numită în cinstea turnului nordic al World Trade Center. În New York se numără mai mult de 6 486 de clădiri înalte, multe dintre care au fost construite pentru a elibera loc pentru companiile internaționale, care doreau să fie mai aproape de unul dintre cele mai active centre comerciale, New York Stock Exchange.

  1. Hong Kong, China
Foto: pixabay.com

În Hong Kong se numără mai mult de 1 500 de zgârie nori cu o înălțime de până la 484 metri. Acest oraș este un centru comercial și turistic pentru țările asiatice din apropiere, precum Filipine, Thailanda, Indonezia și chiar Malaiezia. Abundența întreprinderilor care și-au deschis birourile și magazinele aici a dus la dezvoltarea rapidă a orașului. Clădirile zgârie-nori cunoscute, precum Bank of China, pe care localnicii o numesc „cuțit”, supraveghează cel mai bogat cartier de faceri din China. Datorită acestui fapt Hong Kong este cel mai aglomerat loc din lume.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.