TOP-10: Suporturi de linii electrice care captivează atenția oricărui trecător

0
1404

De obicei, suporturile de linie electrică au un aspect mediocru, însă printre ele totuși mai există și câteva car arată mai creativ. În acest articol vă vom arăta cam ce se întâmplă când un designer este rugat să-și pună în funcțiune creativitatea. 

10 – Suportul de la compania „New Town Studio”

Un suport care arată ca o țeavă verticală în pătrățele (Lattice Tube Pylon)

Acest suport a fost nominalizat la premiul „Structure awards”, foarte rar printre ingineri.

9 – Donny

Suporturi în forma unor urși gigantici (Bear Shaped Pylons)

Acest suport electric în forma unui urs a participat la competiția ideilor creative pentru suporturi din Texas. Din păcate nu a câștigat, deși arată într-adevăr simpatic.

8 – DOMA

Suportul gigantic în forma unui robot (Giant Robot Pylon)

Acest robot uriaș este creația firmei argentiniene „DOMA”. Probabil este unul dintre cele mai înfricoșătoare suporturi pentru linii electrice din întreaga lume.

7 – Ail Hwang, Hae-Ryan Jeong și Ching-Ki Park

Suport din sticle de vitraje (Stained Glass Pylon)

În ciuda faptului că acesta este doar un suport pentru linii electrice, este un exemplu viu al faptului că pentru a obține un aspect uimitor, forma nu trebuie schimbată, ci doar înfrumusețată creativ.

6 – Disney

Suport în forma lui Mickey Mouse (Mickey Mouse Shaped Pylons)

În trecut, toate festivitățile din Florida erau organizate de Disney. Chiar dacă la momentul dat, Disney nu se mai implică în organizarea festivităților locale, locuitorii orașului au decis să păstreze suporturile.

5 – „MAVIR”

Suporturi sub forma unor bufoni (Jester Shaped Pylons)

Aceste suporturi haioase în formă de bufoni sunt produse de compania numită „MAVIR”. Le puteți vedea dacă treceți pe autostrada M5 din Újhartyán, Ungaria.

4 – „Architectural и Ruthan Gmbh”

Suporturi care reamintesc strunele unei chitare

Probabil scopul acestei construcții nu a fost unul muzical, însă o asemănare totuși există.

3 – „Harrison and Mashoof Consultancy”

Suporturi care au forma unor furnici (Ant-Shaped Pylons)

Se pare că echipa creativă a companiei Harrison and Mashoof Consultancy ar trebui să privească mai puține filme fantastice. Totuși, designul nu arată chiar așa de rău.

2 – „Choi Shine”

Suport sub forma unui om (Human Pylon)

Agenția care a proiectat suportul „Choi Shine” a decis să utilizeze o formă umanoidă și să prezinte proiectul la Concursul Islandez Internațional de Design al Suporturilor Electrice (Icelandic High-Voltage Electrical Pylon International Design Competition). Nu se știe dacă au câștigat sau nu, însă evenimentul a fost unul interesant și semnificativ.

1 – „Design Depot”

Suporturi sub forma unor cerbi (Deer-Shaped Pylons)

Aceste suporturi arată fantastic! Ele au fost produse de compania „Design Depot” și probabil sunt cele mai reușite din are s-au produs vreo dată. Spre deosebire de designul suporturilor situate în orașele mari, acesta chiar bucură ochii.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.