În China a fost deschis primul hotel subteran din lume (8 foto + video)

0
3197
Foto: Blakstation & Kevin

Designul acestui hotel dintr-o carieră de piatră abandonată a apărut pe internet cu mai mult de zece ani în urmă, iar astăzi acest complex hotelier deja întâmpină oaspeți.

Hotelul InterContinental Shimao Wonderland este primul hotel subacvatic construit într-o carieră de aproximativ 70 de metri adâncime. Hotelul are 16 etaje, 14 dintre care sunt săpate în piatră, iar ultimele două etaje sunt scufundate în apă.

Hotelul a fost poreclit „zgârie piatră” și a fost creat de un arhitect londonez-shanghanez pe nume Martin Jochman în anul 2006, care mai târziu și-a prezentat proiectul propriei firme Jade + QA.

Foto: Blakstation & Kevin
Foto: Blakstation & Kevin

Jochman spune că a fost inspirat de formele, caracteristicile neobișnuite și potențialul carierei de piatră care a fost abandonată timp de zeci de ani. Construcția urmează conturul stâncii, iar atriul de sticlă al hotelului unde sunt amplasate ascensoarele și scările pare a fi o cascadă, completând piscina de mai jos. Hotelul de 16 etaje are 337 de camere, o sală mare pentru conferințe, un spa, un restaurant subacvatic și facilități pentru oaspeții care își doresc să se recreeze în apă. Oaspeții care nu rămân peste noapte se pot bucura de parcul de distracții în aer liber, precum și de o punte de sticlă care trece deasupra apei.

Foto: Blakstation & Kevin
Foto: Blakstation & Kevin
Foto: M. Jochman JADE+QA

Partea convexă și concavă unde sunt plasați oaspeții și care este situată pe ambele părți ale „cascadei de sticlă” se numește „Grădini suspendate”, iar zonele de sub apă se numesc „Lagună”. Acestea se contopesc ușor cu stâncile care înconjoară hotelul pe ambele părți. Jochman speră că hotelul va deveni nu doar o atracție turistică, dar și o extindere a unui peisaj dur.

Foto: Blakstation & Kevin
Foto: Blakstation & Kevin

„Construcția nu are nici un efect negativ asupra mediului ambiant datorită locației sale și faptului că deasupra solului au fost construite doar două etaje, stabilitatea clădirii fiind asigurată de poziție și profil jos. Pe lângă toate, acoperișul acoperit cu iarbă reduce densitatea vântului care suflă dinspre nord. Microclima din jurul hotelului este una unică datorită faptului că iarnă în carieră se păstrează căldura, iar vara predomină aerul rece, fapt care are un efect pozitiv asupra cantității de energie pe care hotelul va trebui s-o consume”.

„Acest hotel reprezintă o transformare reușită a unei mine industriale abandonate într-un hotel. Pe lângă toate, hotelul a influențat pozitiv ecologia Chinei, demonstrând o modalitate reușită de a oferi o nouă viață instalațiilor industriale complexe”.  

Construcția hotelului a costat 555 de milioane de dolari, iar un apartament de lux costă de la 4 270 de dolari pentru o noapte. Organizația Jade + QA, de asemenea, a fost cea care a propus designul hotelului super înalt Burj Al Arab din Dubai.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.