Un geamăn tricotat? Vezi cât de realiste sunt lucrările acestui artist finlandez

0
1271
Foto: sewandsouk / Instagram

Tricotarea nu este una dintre cele mai interesante arte, însă creațiile unei femei finlandeze pe nume Liisa Hietanen pot uimi pe oricine. Liisa creează niște copii tricotate ale consătenilor ei, iar similitudinea este uimitoare.

Hietanen a început să tricoteze și să croșeteze la vârsta de 10 ani și a devenit atât de bună încât, studiind la școala de artă, a început să tricoteze oameni în adevăratele lor dimensiuni. Totul a început de la o „sculptură” a primei sale profesoare în adevăratele ei dimensiuni. În cele din urmă, lucrarea s-a dovedit a fi atât de bună, încât femeia a decis să creeze o serie de „sculpturi” similare ale locuitorilor satului ei natal, Hämeenkyrö.

Liisa se întâlnește cu clienții ei pentru a lua o decizie ce ține de poziția sculpturii, îi fotografiază din toate părțile, ia câteva măsuri și analizează manierele lor pentru a interpreta mai bine personalitatea lor în lucrarea sa. După câteva luni, Liisa prezintă gemenii tricotați clienților.

Foto: tatyana_etvesh / Instagram

Liisa Hietanen lucrează în principal cu fotografiile pe care le-a făcut anterior, însă când ajunge la mâini și fețe, se întâlnește din nou cu clienții săi pentru a le studia mai atent trăsăturile. Femeia acordă foarte mult timp și efort sculpturii pentru a reproduce cele mai mici detalii și acest fapt poate fi observat cu ochiul liber în lucrările ei. Este de ajuns să-i priviți ultima creație, o replică aproape perfectă a unei doamne locale care își plimbă câinele. Asemănarea este pur și simplu uimitoare.

Pentru ca sculpturile să-și mențină poziția, Liisa creează niște construcții din armătură și folosește ciment pentru a o face mai grea. După finalizarea tricotajului, femeia umple structura cu un material moale pentru ca aceasta să pară a fi vie.

„Îmi studiez foarte atent cunoscuții. În fiecare zi întâlnesc pe străzi aceeași străini pe care de fapt îi cunosc, căci locuim într-o lume comună, un sat nu chiar mare”, scrie Hietanen pe pagina sa web. „Ilustrez prezentul, desenând propria mea împrejurime și, în același timp, dezvălui ceva comun pentru noi toți”.

Fiecare parte a sculpturii Liisei Hietanen este tricotată sau croșetată, de aceea nu este surprinzător că, pentru a crea fiecare sculptură în parte, femeia muncește timp de cel puțin trei luni.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.