TOP-10: Hoteluri neobișnuite din toată lumea

0
1657

Cazarea turiștilor este o afacere de nivel mondial. Aprindeți calculatorul sau televizorul și cu siguranță veți găsi vreo publicitate despre cele mai bune hoteluri.

Majoritatea oamenilor sunt în căutarea unor opțiuni standard: confort, Wi-Fi rapid, mic dejun și poate o piscină sau SPA. Cu toate acestea, dorința de a atrage cât mai mulți turiști a motivat deținătorii unor hoteluri să gândească mai creativ.

Unele dintre aceste hoteluri sunt mai mult pentru aventurieri, iar altele pentru copii sau pentru maturi care încă mai sunt copii în suflet. De la proiecte fantastice, precum un hotel  în formă de OZN, până la castele din nisip și chiar un beagle supradimensionat, de la o noapte într-un vulcan și până la cazări într-o ciupercă. Unele dintre aceste idei nu sunt doar creative, ci și trăsnite. Aici topul celor zece hoteluri neobișnuite care vă vor uimi cu adevărat imaginația.

10. O noapte pe un raft de cărți

Foto: Book and Bed

Majoritatea oamenilor iubesc să se încolăcească într-o pătură cu o carte bună înainte de a adormi. În Tokyo există un hotel unde vă puteți  încolăci chiar pe un raft de cărți. Primul hotel Book and Bed a fost deschis în Ikebukuro în anul 2015 pentru a caza turiștii într-un loc liniștit și neobișnuit. Ideea de a dormi pe un raft a devenit atât de populară, încât astăzi în întreaga Japonia există deja 6 hoteluri cu aceeași tematică. Hotelurile Book and Bed pun la dispoziția oaspeților o colecție imensă de cărți pe care aceștia le pot citi înainte de somn.

Dormitoarele sunt înconjurate cu rafturi din placaj pline cu cărți, iar albiturile sunt foarte simple. Mărimea celor mai mari locuri de dormit este de doar 1,8 pe 1,2 metri, de aceea oaspeții vor trebui să se încolăcească cu cartea în mână.

9. O noapte în interiorul unei ciuperci sau a unui ciot de copac

Foto: Norrqvarn Hotell & Konferens

Un somn dulce în interiorul unui inel mitic? Un hotel din Suedia găzduiește oaspeții săi în niște ciuperci ca din basme. La prima privire, hotelul Norrqvarn Hotel от Gota Canal arată destul de neobișnuit.  Acesta oferă clienților săi camere pentru o vacanță destul de neobișnuită.

Designul camerelor a fost proiectat de un artist cu un ferestrău care a creat un interior potrivit pentru troli, acesta fiind compus din beton, lemn și placaj toate pe teritoriul unde s-a aflat cândva o moară veche. Ciupercile roșii cu pete albe sau cioturile de copaci oferă oaspeților o cazare alternativă la marginile unui canal. Căsuțele arată astfel, de parcă ar fi fost aduse dintr-o poveste pentru copii.

În interiorul căsuțelor se găsește un mobilier destul de confortabil în care, cât de straniu nu ar suna, pot fi cazate până la patru persoane. Luând în considerație iernile sudeze foarte reci, ar fi mai bine dacă ați vizita acest hotel doar în lunile de vară.

8. Hotelul-macara (Faralda Crane Hotel)

Foto: Awesome Amsterdam

Ați dori să combinați odihna cu puțină adrenalină? Oaspeții unui hotel din Amsterdam pot rezerva o cameră într-o macara din centrul vechi al orașului, precum și să facă jumping din vârful acesteia.

Macaraua de 45 de metri înălțime amplasată în regiunea Amsterdam-Noord a fost transformată în trei apartamente de tip boutique. Pe partea superioară a macaralei se află un jacuzzi și o platformă de jumping bungee. Vă puți ridica în camera rezervată cu ajutorul unui ascensor din sticlă, doar că aveți grijă să nu priviți în jos.

Deși inițial hotelul era planificat ca o macara industrială, astăzi acesta se bucură de lux. De asemenea, macaraua se clatină în vânt, iar oaspeții mai pot și să o opereze, astfel încât să o întoarcă în direcția cea mai potrivită pentru a admira orașul de la înălțime.

7. Pensiunea Hang Nga

Foto: Andrey Bobrovsky

La prima vedere, pensiunea Hang Nga din Da Lat, Vietnam, pare a fi mai degrabă un coșmar decât un hotel. În interior acesta reamintește desenul animat „Alisa în țara minunilor” și alte povești pentru copii. Aici nu există linii drepte, iar aspectul curbat al pereților îi transferă pe oameni în lumea desenelor pictorului grafic M.C. Escher.

Această casă „cu design trăsnit” cum spun localnicii, a fost proiectată de un arhitect vietnamez care și-a dorit să creeze o căsuță suprarealistă care pe din afară reamintește un copac de dimensiuni uriașe înțepenit din exterior. În interior casa reamintește o pădure cu scări în formă de spirală și poduri care leagă mai multe nivele într-un labirint virtual de camere și cărărușe din grădini. Cercetând coridoarele în toate cele 10 camere tematice veți descoperi ciuperci otrăvitoare, pânză de păianjen și chiar vulturi. Aici cu siguranță nu vă veți plictisi.

6. Cazare în ascensor?

Foto: 100% Pure New Zealand

Puteți fi iertat dacă sunteți de părerea că „apartamentele” din afara orașului Cristchurch din Noua Zeelandă, care în trecut au fost folosite ca depozit pentru grăunțe, nu sunt deloc potrivite pentru a caza oameni în ele. Cu toate acestea, depozitele de grăunțe, strălucitoare și rotunde au fost reînnoite și transformate în camere unice.

Din afară depozitele nu prea par a fi locuințe, însă în realitate acestea au fost schimbate și transformate în camere ecologice care merită a fi premiate. La primul nivel există o zonă de living și o bucătărie, iar la etajele superioare câte un dormitor și o baie. Datorită faptului că trapa fostului depozit se deschide, puteți urmări noaptea stelele sau să vă răcoriți locuința pe timp de vară.

5. O noapte într-un OZN

Foto: Airbnb

Cei pasionați de fantastic ar putea să se bucure de pozibilitatea de a se relaxa într-un OZN. Deja în toată lumea au apărut câteva hoteluri cu această tematică, bucurând oaspeții pasionați de science fiction, dar și pe cei care își doresc ceva nou. O pereche din Welsh a cumpărat un container la jocurile Olimpice din Londra, după care l-a transformat într-o locuință care reamintește un OZN pentru a-l da în chirie prin intermediul site-ului web Airbnb. În interiorul OZN-ul (numit Spodonic) este decorat cu corpuri de iluminat, astfel încât locuința să se asemene cât de mult posibil cu o navă a extratereștrilor.

O idee analogică există și într-un hotel tematic suedez, unde oaspeții se pot relaxa într-un cuib de pasăre sau într-o bilă uriașă ce atârnă din copac. De asemenea, un serviciu similar prestează și hotelul chinez UFOtel, unde oaspeții se pot bucura de vederi subacvatice în OZN-uri parțial scufundate.

4. Coconi pe copacii din Cornwall

Foto: Canopy & Stars

Turiștii care nu ar fi împotrivă să se clatine toată noaptea în aer, probabil ar aprecia ideea de a-și petrece noaptea pe un cocon agățat de o ramură. Hotelul Lost Meadow Tree Pods din Cornwall, Marea Britanie, oferă oaspeților spații de locuit în formă de mingi care sunt ridicate în aer cu ajutorul a trei picioare subțiri.

Acești coconi sunt ceva mediu între un camping și un hotel. Aici există un pat pentru dormit, iar bucătăria și baia sunt situate la primul etaj.  Structura coconilor este bazată pe designul dirijabilelor. Oaspeții se ridică pe trepte în camerele lor cu un dormitor și o sobă care încălzește spațiul în zilele reci. O parte a peretelui poate fi ridicată, astfel încât oaspeții să se poată bucura de vederea spre pădure și spre răsăritul de soare, căci hotelul se află în natură. Cu toate acestea, pentru a cumpăra ceva sau pentru a face o cafea dimineața în bucătăria comună oaspeții sunt nevoiți să părăsească coconul.

3. Hotelul Dog Bark Park Inn

Foto: Dog Bark Park Inn

Probabil ați auzit vorba „Sleeping in the doghouse” (a dormi în cușca câinelui), însă un hotel de tip „un pat și mic dejun” a dat acestei fraze un înțeles cu totul nou. În centrul statului Idaho, există un hotel unde iubitorii de căței se pot bucura de ideea de a dormi în interiorului unui câine de vânătoare gigantic. Spațiul de locuit are două nivele și forma unui câine de vânătoare pe care localnicii îl numesc „drăguțul Willy”. O pereche care este pasionată de sculptură și se specializează pe tăierea unor figurine în formă de căței, a mers foarte departe și a creat o locuință în formă de câine.

Casa pentru oaspeți, care este publicată și pe site-ul web Airbnb, este decorată urmând tematica cățeilor. Chiar și biscuiții cu care sunt serviți oaspeții au forma unor căței sau a unor oase. De pe ultimul nivel al clădirii, și anume de pe nasul lui Willy cel drăguț, puteți admira priveliștea din jur.

2. Hotelul vulcan

Foto: Montana Magica Lodge

Probabil nu ați rămâne uimit dacă, aflându-vă adânc în pădurea tropicală chiliană, ați descoperi un vulcan. Cu toate acestea, turiștii care și-ar dori să experimenteze pe propria piele aventurile pe care le-a avut Hobbit, ar putea să se oprească în interiorul acestui „munte” acoperit cu plante cățărătoare. Hotelul Montana Magica Lodge este situat într-o zonă de conservare foarte îndepărtată, iar apa care se scurge pe pereții hotelului imită revărsările de lavă.

La prima vedere s-ar putea părea că hotelul de formă conică a fost format în mod natural, însă de fapt acesta a fost creat de mâna omenească, chiar și vegetația de pe pereții acestuia a fost plantată de om.  Micile ferestre ale hotelului parțial acoperite cu frunze creează o atmosferă relaxantă. De asemenea, hotelul dispune de o cadă cu hidromasaj sculptată într-un ciot de copac și un teren de golf în apropiere. Plimbându-vă prin toată această frumusețe de pădure, v-ar putea părea că un hobbit sau un elf este pe cale să vă iasă în întâmpinare și să vă salute. Pentru a ajunge la hotel trebuie să traversați un pod suspendat. Să sperăm că la celălalt capăt al podului nu se ascunde vreun trol mitic.

1. O noapte într-un castel de nisip

Foto: Zandhotel

În copilărie mulți copii și-au dorit să locuiască în castelul de nisip pe care-l îl construiau pe plajă în timpul vacanței de vară. În Olanda puteți rezerva o cameră în unul dintre cele două castele de nisip de tip hotel. Castelele de nisip temporare au fost construit pentru prima dată în anul 2015 în cadrul festivalului anual de castele de nisip care au avut loc în orașele Oss și Sneek. Este curios faptul că nici unul dintre aceste două orașe nu se află lângă mare.

În fiecare vară sculptorii reconstruiesc hotelul Zandhotel, astfel încât oaspeții să se poată opri pentru o noapte sau mai multe într-o locuință realizată complet din nisip. Castelele de nisip sunt decorate cu turnuri și șanțuri, iar pereții și plafoanele sunt întărite astfel încât să nu să se prăbușească. Camerele sunt decorate cu sculpturi din nisip, iar podeaua de nisip este acoperită cu covoare, astfel încât oaspeții să nu fie nevoiți să-și scuture picioarele de fiecare dată când urcă în pat.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.