Top-25: Lucruri bizare pe care le colecționează oamenii

0
8139
Foto: WikipediaCommons.com

Aveți și voi un hobby? V-ați gândit vreo dată să fiți un colecționar? Există și momente în care, căutându-vă vreo ocupație în timpul liber, ajungeți la dorința de a face o colecție mică din câteva obiecte însă, în scurt timp vă treziți cu ideea că aveți nevoie de mai mult spațiu pentru cele colecționate. În timp ce unii se limitează la colecționarea unor mici cărțulii de baseball, alții pășesc peste limitele normalului, și se aleg cu cele mai mari și mai bizare colecții din lume. Ei bine, v-am intrigat? Aici 25 cele mai bizare colecții din istoria omenirii.

 1. Jucării trol
Foto: commons.wikimedia.org

Pentru mulți trolii sunt doar niște personaje caraghioase și grotești, pe care adesea le întâlnești în mass media. În poveștile folclorice trolii se ascund sub poduri și atacă trecătorii. În realitate, aceștia sunt niște jucării caricaturale, inocente. S-a aflat că o doamnă pe nume Sherry Groom a colecționat un număr record de astfel de jucării. Are 3 254 de troli, pe care îi colecționează încă de la vârsta de 5 ani, când i s-a dăruit primul.

 1. O echipă din găinușe
Foto: pixabay

Pentru majoritatea, găinușele sunt doar niște păsări comestibile. Însă pentru Cecil și Joan Dixon, acestea sunt niște animale simpatice, numai bine de colecționat. Au 6 505 de găinușe și le-a luat mai mult de 40 de ani pentru a le aduna.

 1. Scărpinători de spate
Foto: flickr.com

Probabil, când vă scarpină cineva spatele, nu o face cu cea mai mare acuratețe. În așa momente în ajutor vă vine scărpinătorul de spate, însă v-ați gândit vreo dată să și le colecționați? Manfred S. Rothstein s-a gândit, și uite că azi are deja 670 la număr. Le adună încă din anii 70 și le-a cumpărat din mai mult de 70 de țări.

 1. Jucării din McDonald’s
Foto: commons.wikimedia.org

Unii  iubesc din când în când să se mai alinte cu niște fast food, nu și Mike Fountaine. Acesta este un adevărat fan al restaurantelor de tip fast-food în numele lui McDonald. Nu i-a fost destul să-și deschidă un McDonald’s propriu, acum bărbatul este și deținătorul celei mai mari colecții de jucării referitoare la această afacere. Sunt 75 000 de jucării la număr, care ocupă o suprafață de 650m2.

 1. Ceasuri vorbitoare
Foto: twitter.com

Totul a început cu mult timp în urmă, când micul McKinnley i-a cumpărat mamei sale aproape oarbă un ceas pentru nevăzători. După acest mic eveniment, băiatul a decis că ar putea face o colecție bună din aceste simpatice mecanisme. A reușit să adune 932 de ceasuri vorbitoare.  Acest hobby chiar a devenit unul record, pentru că nimeni în lume nu a mai reușit să adune atâtea ceasuri.

 1. Figurine Dalek
Foto: commons.wikimedia.org

Figurinele Dalek sunt niște personaje fictive din filmul Doctor Who. Probabil cel ce le colecționează ar trebui să fie un mare fan al filmului. Totuși, Rob Hall nu este. Îi plăceau figurinele fiind copil și îi plac și acum. Nimic deosebit. Astăzi acesta deține o colecție mare din cei mai frumoși roboți Dalek. Sunt 571 la număr.

 1. Radiere
Foto: commons.wikimedia.org

În lumea creioanelor mereu vei avea nevoie și de o radieră. Totuși, nu ne aflăm într-o astfel de lume, deci nici radierele nu sunt o nevoie mare. Nu și pentru Petra Engels. Aceasta este deținătoarea celei mai mari colecții de radiere din lume. Le-a strâns din mai mult de 110 țări și printre cele 19 571 de radiere nu se găsește vreo pereche identică.

 1. Cartonașe răzuibile
Foto: WikipediaCommons.com

Majoritatea oamenilor, cumpărând cartonașe răzuibile, ard de nerăbdare să le răzuiește și să afle cât de norocoși sunt. Nu și Dave Mannix, care are o colecție din 100 000 de cartonașe, pe care le adună încă din 1994, și nu a răzuit nici măcar una.

 1. Pistoale cu apă
Foto: WikipediaCommons.com

În zilele calde de vară nu găsești nimic mai de preț decât un bun pistol cu apă. În anul 2005, un mare fan al acestor „arme”, avea o colecție din 275 de pistoale, multe dintre care se deosebeau printr-un design original.

 1. Recuzita dalmațienilor
Foto: commons.wikimedia.org

Încă din 1991, Karen Ferrier și-a pus ca scop să adune cele mai interesante obiecte care au ceva comun cu cei 101 dalmațieni. Din acel moment ea a reușit să colecționeze 1 117 de astfel de obiecte, inclusiv mașina și lucrurile personale al scriitorului.

 1. Cartonașe „Nu deranjați” din hoteluri
Foto: commons.wikimedia.org

Hotelurile nu erau hoteluri dacă nu aveau cartonașe „Nu deranjați”. Edoardo Flores cu siguranță știe despre asta mai bine ca oricine.  Din anul 1990 până în prezent el a reușit să adune 14 000 de astfel de cartonașe.

 1. Zaruri
Foto: commons.wikimedia.org

Pentru majoritatea jocurilor e nevoie doar de una sau două zaruri și începe veselia. Însă nu mulți s-au gândit vreo dată că aceste mici figurine pot forma o colecție perfectă. În anul 2004, Kevin Cook a adunat un număr record de cuburi mici de os de cele mai diverse forme și culori. Cu un număr de 11 097 de zaruri el a completat Cartea Recordurilor Guinness.

 1. Pachețele cu zahăr
Foto: commons.wikimedia.org

În 2013, Ralf Schrоder avea o colecție din 14 502 de pachețele cu zahăr. A început să le adune în anul 1987 iar unele dintre ele au fost produse încă în anii 50.

12.Săpun solid

Foto: Pixabay.com

Având grijă de mama sa, Carol Vaugh, a început să adune bucăți de săpun solid. Astăzi, Carol, este mereu în căutarea unor noi modele de săpun. Are 5 000 de săpunuri adunate din toată lumea.

 1. Automobile Scalextric
Foto: WikipediaCommons.com

Fiecare băiețel ar fi fericit să găsească sub pomul de Crăciun o nouă mașinuță electronică. Colin Hughes chiar le colecționează și are deja 1 200 de automobile Scalextric.

 1. Șervețele de unică folosință
Foto: PublicDomainPictures.Net

Majoritatea oamenilor folosesc un șervețel în timpul mesei și-l aruncă fără a se mai gândi. Nu și Martina Schellenberg. În anul 2013 ea avea o colecție de 125 866 de șervețele.

 1. Huse pentru umbrele
Foto: commons.wikimedia.org

Fiecare are nevoie de o husă bună pentru umbrelă. Nancy Hoffman s-a mulțumit cu 730 de huse din 50 de țări diferite. În anul 1996, ea a decis să-și transforme casa într-un muzeu de huse pentru umbrele, iar acum, turiștii din întreaga lume îi admiră colecția.

 1. Bucle de păr ale celebrităților
Foto: commons.wikimedia.org

Louis Mushro a avut o colecție din 4 500 de bucle de păr ale celebrităților, începând cu Mick Jagger și finisând cu Michael Jackson. Însă le păstra pentru o scurtă perioadă de timp, deoarece fanii nebuni ai celebrităților erau gata să le cumpere cu prețuri care variau între 400$ și 4 500$.

 1. Păpuși gonflabile
Foto: pinterest.com

Bob Gibbins este un băbat căsătorit și are cea mai mare colecție de păpuși gonflabile din toată lumea. Se pare că soția sa nu este deloc geloasă pe cele 240 de fete.

 1. Plăci pentru surf
Foto: commons.wikimedia.org

În casa sa, Donald Dettloff, păstrează cea mai mare colecție din lume de plăci pentru surf. Le are 647 la număr și le adună deja mai bine de 15 ani.

 1. Scăunele minuscule
Foto: PublicDomainPictures.net

Începând cu anul 2008, timp de 10 ani, Barbara Hartsfield a strâns cea mai mare colecție de scăunele minuscule, având deja 3 000 la număr.

 1. Telefoane mobile
Foto: flickr.com

Carsten Tews strânge telefoane mobile încă din anul 1998. În tot acest timp a reușit să adune 1 563 de mobile, cel mai vechi, având 33 ani.

 1. Conuri de trafic
Foto: PublicDomaintPictures.net

Tot de ce a avut nevoie David Morgan pentru a crea un nou record mondial este o colecție din 137 conuri de trafic diferite după model. Astăzi, el este proprietarul a 1/3 din toate conurile produse vreo dată.

 1. Păpușa zdrențuroasă, Ann
Foto: Pxhere.com

Robyn Amato a cheltuit mai bine de 20 000$ pe păpușile zdrențuroase, Ann. Doamna încă nu a încetat să le colecționeze și probabil astăzi, are deja mai mult de 3 000 de păpuși.

1.Unghii tăiate de la picioare

Foto: WikipediaCommons.com

Richard Gibson, încă din 1978, își colecționează unghiile tăiate de la picioare. Puteți să credeți, puteți să nu, însă aceasta nu este cea mai mare colecție din lume. Richard își strângea unghiile cu scopul de a umple un borcan, iar când i-a reușit, le-a mutat pe toate într-altul mai mare și a continuat să le colecționeze.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.