TOP-10: Circumstanțe neobișnuite în care animalele au rămas blocate

0
1473

Curiozitatea animalelor uneori finisează cu situații, din care ele nu pot scăpa singure. Din fericire pentru unii dintre ei, oamenii nu rămân indiferenți și încearcă să-i salveze singuri în măsura posibilităților, sau apelează la persoane specializate.

Din acest articol veți afla despre 10 cazuri stranii în care animalele au rămas blocate și au fost salvate.

  1. Un piton care s-a blocat în gaura din urechea stăpânei sale

Ashley Glawe își ținea animalul de companie, numit Bart, în mâini, când as-a întâmplat ceva de neconceput: animalul a văzut gaura pe care Ashley o avea în ureche și pur și simplu a alunecat în ea. Din păcate, să treacă prin tunel în întregime, șarpelui nu i-a reușit.

„Am încercat să-l scot singură, însă în scurt timp am înțeles că nu voi fi în stare să o fac împotriva solzilor, fără a-i dăuna”, a spus Ashley.

Salvatorii au încercat să-l scoată pe Bart, însă nu l-ea reușit. Atunci Ashley a mers la Urgență. Medicii au eliberat șarpele, întinzând un pic gaura urechii fetei cu ajutorul unui fir de ață și trăgându-l pe Bart. Ashley și Bart sunt bine acum.

  1. Un cățel mops, rămas blocat într-o țeavă

Timpul pentru salvarea acestui cățel de 6 luni era limitat. Mopsul a rămas blocat într-o conductă pe un teren de construcție din municipiul Guaíra, Brazilia. Proprietara mopsului, Kawahisa Yoshioka, este un medic veterinar. Câteva ore la rând ea a încercat să-și scoată cățelul din țeavă, chemându-l, însă când cățelușul a încetat să scheaune, ea s-a speriat și a sunat garda municipală civilă a São Paulo.

În căutarea cățelului speriat, salvatorii au săpat o gaură în grădina Yoshioka, și a doua în coridorul casei femeii. Ei au decis să facă o fotografie în interiorul țevii pentru identifica locul unde animalul s-a blocat.

Cățelul este acum în siguranță și se joacă de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic, iar pentru aventura prin care a trecut a fost numit Donatello, în cinstea unei țestoase ninja.

  1. O pisică, blocată într-o ușă de garaj

În luna ianuarie a anului 2017, un ofițer de poliție din Louisiana, Mike Scott, a salvat o pisică care a rămas blocată între ușile unui garaj.

Ajuns la fața locului, Scott a văzut câțiva localnici și constructori care încercau să elibereze pisica. Proprietarul casei a presupus că pisica (numită Bella), dormea pe ușile garajului când familia a părăsit casa cu autovehiculul.

Scott s-a apucat de treabă imediat și, cu ajutorul câtorva vecini, a reușit să scoată pisica nevătămată.

  1. O vacă care cântărește 680kg a fost scoasă dintr-un bazin

Pompierii orașului Oklahoma au venit la fața locului fiind chemați de un bărbat care a auzit un sunet straniu, ieșind de pe teritoriul bazinului. Ajunși, salvatorii au descoperit o gaură în pelicula care acoperea bazinul și o vacă care s-a blocat în el.

Animalul de 680 de kilograme putea să se îmbolnăvească de heterotermie, de aceea pompierii au folosit pompe pentru a elibera bazinul, care avea o adâncime de 1,5m, de apă. Apoi, echipa de pompieri a folosit un evacuator pentru a ridica și a transporta animalul masiv într-un loc sigur.

  1. Un om foarte curajos a salvat un sconcs care s-a blocat într-o doză de aluminiu

Un locuitor al Canadei a făcut o faptă foarte curajoasă, salvând un sconcs care s-a blocat într-o doză de aluminiu de sub Coca-cola.

Eroul necunoscut, care a descris fapta ca fiind „cea mai curajoasă pe care a făcut-o vreodată”, a publicat un film video pe YouTube, în care se aude cum eroul se apropie cu grijă de animăluț, și îi cere calm și convingător să nu țâșnească în el cu substanțe mirositoare.

Într-un final, bărbatul reușește să apuce doza de aluminiu și să ajute animalul să se elibereze, după care el a fugit imediat.

  1. Un pui de lamă care nu dorea să iasă dintr-o vizuină de bursuc

 

Un pui de lamă era dispărut de o zi, când lucrătorii fermei l-au găsit într-un loc neașteptat – o vizuină de bursuc foarte comodă.

Nu se știe cum lama a ajuns acolo, însă o postare din Facebook presupune că puiul doar savura „băița de colb”, alunecând în gaură. Neprivind la insistența și încăpățânarea animalului de a-și părăsi locușorul modest și confortabil, lama totuși a fost scoasă nevătămată, după care a plecat tremurând cu mama sa, care cel mai probabil a urmărit procesul de salvare al puiului său. Conform mesajelor, animalul este bine.

  1. Vaca care a fost găsită blocată într-un copac

În câmpia din apropierea orașului Northallerton, din nordul Yorkshire-ului, Marea Britanie, au fost chemați pompierii pentru a elibera o vacă, capul căruia a rămas blocat într-un trunchi de copac. Pentru a scoate animalul, ei au fost nevoiți să folosească niște curele și echipamente tehnice agricole.

În scurt timp, la operațiunea de salvare au fost chemați și medici veterinari, care au injectat vaca cu somnifere pentru ca echipa de salvatori să poată folosi ferestraie și alte instrumente pentru a salva animalul fără a-l speria. În scurt timp, vaca s-a reîntors la pășunat.

  1. Un motănaș a rămas blocat într-un coș de gunoi, fiind în căutarea hranei

Capul acestui micuț motănaș a rămas blocat în orificiul de drenaj a unui tomberon public din orașul Walsall, West Midlands, Marea Britanie.

Se afla acolo deja de câteva zile când o femeie, Susan Burney, l-a auzit mieunând. „Îi puteam vedea doar capul care a rămas blocat în gaură. De aceea am chemat pompierii. Ei au făcut totul perfect, și în cele din urmă au eliberat motănașul”, a enunțat ea.

Pompierii au tăiat fiecare parte a găurii de drenaj, după care au înlăturat oțelul din jurul gâtului motănașului, care mai era și inundat de gunoi în interior. Puiul a fost numit Dusty (probabil de la cuvântul „dustbin” care se traduce: „coș pentru gunoi”). Acum motănașul locuiește într-o clinică veterinară, Birmingham RSPCA, în așteptarea unor noi proprietari.

  1. Un enot grăsuț, rămas blocat cu capul în jos în turela unui tanc

Cum s-a întâmplat? Acest enot grăsuț, blocat în turela unui tanc al armatei SUA, a fost eliberat de doi bărbați care au înregistrat procesul de salvare într-un video.

În filmul video publicat pe YouTube, se vede cum un bărbat, în mănuși de protecție, trage animalul de picioarele, care atârnau împreună dintr-o mică turelă de la tanc.

Ei se mai gândeau să împingă animalul înăuntru, sperând că el va ieși apoi dintr-o altă gaură mai mare. Într-un final, enotul a fost salvat de un soldat care l-a tras din turelă și l-a aruncat ușurel pe iarbă, de unde animalul a fugit imediat, fără a prezenta vreun pericol pentru oameni.

  1. Un elan care a căzut printr-o fereastră într-un dormitor din subsolul unei case

În luna ianuarie a anului 2017, un elan s-a prăvălit printr-o fereastră deschisă într-un dormitor din subsol, în una dintre casele din Hailey, Idaho.

Elanul a petrecut aproximativ 3 ore în subsol, până când personalul Departamentul Biologia şi Managementul Vânatului şi Salmoniculturii și câțiva polițiști au încercat de câteva ori fără succes să îl alunge spre etajul de sus. Într-un final, la fața locului a venit un membru al DBMVS cu un pistol tranchilizant.

De îndată ce elanul a adormit, 8 oameni au rostogolit animalul de 270 de kilograme pe o prelată și l-au scos afară. În curând, elanul s-a trezit și s-a reîntors în pădure.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.