TOP-10: Cei mai impunători și bizari gândaci din lume

0
4716

Neprivind la faptul că majoritatea din ei sunt micuți, aspectul lor fizic poate înfiora pe oricare din cei care ar încerca să-i privească de mai de aproape. Astăzi vă propunem un articol despre top 10 gândaci care arată pur și simplu înfiorător și straniu.  Dacă ar fi și mai mari, probabil ați evita orice posibilitate de a-i întâlni.

  1. Fasmida bacilară

Această insectă este cea mai lungă din lume. Lungimea unor femele poate fi de mai mult de 14 centimetri. De regulă, ele locuiesc în țările unde clima este caldă, iar fizicul asemănător unui simplu bețișor le ajută să rămână nevăzute de prădători, mai ales dacă se află în pădure. O altă metodă de apărare, care diferă în funcție de specie, este scuipatul cu vomă, fecale sau sânge.

  1. Gândacul Macropanesthia rhinoceros

Acesta viețuiește în Australia iar greutatea lui poate atinge 30 de grame. În lungime, aceste insecte pot avea aproape 8 centimetri și sunt capabile să trăiască 10 ani. Din fericire, zonele locuite de oameni nu le sunt foarte dragi, de aceea preferă să-și petreacă timpul adânc sub pământ.

  1. Urechelnița

Uscarea rufelor pe frânghie undeva pe afară, inițial poate părea o idee excelentă… până nu mergi să le strângi și găsești prin ele urechelnițe… Una din istoriile înspăimântătoare spune că noapte urechelnițele pot să intre în urechea omului, după care să-i ajungă la creieri. Din fericire, s-a dovedit că acesta este doar un mit.

  1. Leul-furnicilor

Această insectă trăiește aproximativ 30 de ani. Mai mult ca atât, ele sunt capabile să ridice greutăți de 100 ori mai mari decât greutatea proprie și să supraviețuiască după ce petrec 24 de ore sub apă. Da! Toate acestea se referă la niște simple furnici. Leul-furnicilor este unul din miile de subspecii de ale acestor insecte. Dacă le-ați privi larvele mai de aproape, puteți fi uimit de cleștele terifiante ale acestora.

  1. Membracidae brazilian

Probabil aceasta este cea mai stranie insectă care poate fi găsită aproape în fiecare țară unde clima este caldă. Neprivind la înfățișarea sa înspăimântătoare, acest gândac brazilian este absolut inocent.

  1. Călugărița

Chiar dacă majoritatea călugărițelor arată destul de înfiorător, nu ezitați să atrageți atenția la călugărița idolomantis diabolica și călugărița Gongylus gongylodes. Prima o puteți întâlni doar în Africa de sud. De obicei ea se ascunde printre flori, așteptându-și prada. A doua viețuiește în India și adesea ajunge la mărimea de 11 centimetri în lungime. La prima vedere ea reamintește de niște simple frunze uscate.

  1. Omida Cerura vinula

Culoarea aprinsă a acestei insecte este un mod de a se apăra de prădători. Cele două pete de pe spate, de asemenea au rolul de a înfiora dușmanii, reamintind doi ochi. Într-un final, trebuie de menționat și de cei doi spini de pe spate care conțin o bună porție de venin.

  1. Musca scorpion

Această insectă pare a fi o amestecătură de viespe și scorpion. Este o specie care există încă din era mezozoică și este răspândită în locurile verzi de pe întreaga planetă. De obicei, mușcă doar masculii.

  1. Scutigera coleoptrata

 

Această insectă nocturnă are 15 perechi de picioare. Ea adesea este întâlnită în casele oamenilor și se hrănește cu insecte mai mici. La naștere, acest insectivor are doar 4 perechi de picioare , iar mai târziu, în urma năpârlirii, le obține pe toate 15.

  1. Deinacrida

Deinacrida este într-atât de mare, încât inițial, cel care a descoperit-o, s-a gândit că este nebun. Greutatea acesteia este de aproximativ 71 grame, adică de aproape 3 ori mai mult decât greutatea un simplu șoricel. Insectele Deinacrida viețuiesc în Noua Zeelandă și, din fericire, sunt vegetariene.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.