TOP-10: Cele mai uimitoare animale care suferă de albinism

0
6824

De albinism suferă animalele în organismul cărora este insuficientă, sau în genere lipsește pigmentul melanină, care răspunde de culoarea pielii, părului și irisului. Aici 11 animale care, indiferent de faptul că suferă de o boală, arată extrem de frumos.

  1. Coala cu albinism

Acest drăgălaș locuitor al parcului zoo din Sand Diego, a fost numit Onya-Birri, care din limba aborigenilor se traduce ca „băiețelul fantomă”.

  1. Șarpe pe jumătate cu albinism

Acest șarpe pe jumătate cu albinism mai este numit și Pitonul Regal Pestrițat.

  1. Arici cu albinism

Acest arici bolnav de albinism a devenit faimos după ce proprietarul său din Japonia i-a publicat pozele pe internet.

De regulă, aricii parcurg câțiva kilometri pe noapte în căutarea hranei și, de asemenea, hibernează pe timp de iarnă pentru a supraviețui în zilele extrem de reci. Însă, sub acoperișul casei acestei femei din Japonia, Tokiko Kojima, această creatură uimitoare nu hibernează, ci se odihnește în căsuța sa, alimentându-se cu lapte și șuncă.

  1. Un melc uriaș cu albinism

Acest melc roșu este un carnivor din specia Powelliphanta și, de asemenea, este cunoscut sub numele de Melcul Uriaș. El a fost fotografiat în Noua Zeelandă și se consideră că are cel puțin 10 ani. Melcii, care sunt de fapt niște locuitori permanenți ai Noii Zeelande, se hrănesc cu viermi și se consideră pe cale de dispariție.

  1. Țestoasa Loggerhead cu albinism

Această țestoasă bolnavă de albinism este numită Alba și locuiește în acvariul Marineland din Antibes, sudul Franței. Ea este una din puținele țestoase cu albinism care trăiesc în captivitate. Țestoasa Alba a fost fotografiată de studenta de 17 ani, Cassandra Martin.

  1. Gorilă cu albinism

Unica gorilă mascul care suferă de albinism s-a născut astfel datorită genelor pe care le-a obținut de la părinți.

Sângele gorilei Snowflake, care a locuit în Barcelona timp de 40 de ani, până când în 2003 nu a murit din cauza unui cancer la piele, a fost luat la expertiză. S-a constatat că animalul a moștenit genul albinismului de la părinți.

Studiile au arătat că părinții gorilei Snowflake erau de fapt rude, 12% din AND-ul lor fiind identic. Se presupune că părinții ei au fost unchi și nepoată unul pentru altul.

  1. Zebră cu albinism

Ați văzut vreo dată vreo zebră aurie? Termenul se referă la zebra cu albinism la care lipsește pigmentarea. În opinia majorității oamenilor, aceste zebre sunt aurii.

De fapt, când se vorbește despre zebra cu albinism și zebra în corpul căreia lipsește melanina, este vorba despre același fenomen, deoarece animalul care nu este în stare să producă melanină este numit animal cu boala albinism.

  1. Păianjen cu albinism

Această fotografie a păianjenului cu albinism care-și face o pânza, a fost făcută în anul 2013 de Jeremy Mendoza pentru National Geographic.

  1. Vultur cu albinism

 

Acest vultur cu albinism este numit Oxy și locuiește în Centrul Pentru Protecția Păsărilor din St Louis, Missouri. În lume există doar un singur vulture bolnav de albinism cunoscut oamenilor de știință și acesta este Oxy.

  1. Delfinul cu albinism

Pinky este un mic delfin de o culoare roz neobișnuită. El a fost descoperit în lacul intern Calcasieu al statului Louisiana și a devenit într-atât de faimos, încât oamenii de știință roagă turiștii să-l lase în pace. Culoare corpului lui Pinky este rezultatul albinismului, la fel ca și culoare ochilor roșietici ai lui.

 

BONUS

  1. Păun cu albinism

În penajul unui păun mereu există un desen fascinant și greu, care mereu se combină cu alte culori. Sau cel puțin așa ne pare nouă. Neprivind la faptul că acest păun suferă de albinism, el arată uimitor de frumos. De fapt, păunii cu albinism sunt niște păuni albi, care sunt o variație genetică a unui păun obișnuit.

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.