TOP-10: Specii de animale din cauza cărora mor foarte mulți oameni

0
1979

Neprivind la faptul că suntem oameni, ne aflăm în același pericol în care se află animalele pe care le vânăm. Cu timpul ne-am construit o casă, care mai târziu, împreună cu dezvoltarea tehnologică și științifică, a devenit un loc care ne protejează de primejdiile sălbatice. Totuși, față de unele animale am rămas la fel de vulnerabili, mai ales când decidem să mergem într-o aventură.

Adesea vedem la TV show cum un animal vânează un alt animal și într-un final îl omoară și-l devorează. Deși, adesea ne este interesant să le urmărim, ele demonstrează faptul că omul poate fi la fel de neajutorat față de unele animale. Dați-i un pistol unui bărbat și acesta poate să pună la pământ sute de prădători, însă dacă i-l luați , acesta va deveni o pradă încă mai ușoară decât o căprioară. Toate animalele pot fi periculoase, chiar și cele care nu sunt prădători după natură. Mai mult ca atât, mereu se va găsi câte un aventurier neprofesionist care poate da ochii cu primejdia, aflându-se în lumea animalelor sălbatice.

În acest articol urmează să vă relatăm despre 10 animale din cauza cărora până și în prezent mor o mulțime de oameni.

  1. Cerbii – anual mor 120 de oameni

Ați văzut vre-o dată semne pe autostrăzi care anunță existența cerbilor în acea regiune? Probabil ar trebui să le luați în considerație. Deși la prima vedere se pare că anume coarnele cerbilor pot provoca traume, de fapt periculoși sunt însăși cerbii. Luând în considerație faptul că un cerb poate cântări aproximativ 68 kilograme, ciocnirea unui automobil cu acest corp greoi poate finisa cu decesul nu doar al animalului, dar și al șoferului.

  1. Câinii – anual mor 186 de oameni

Câinii sunt niște animale de companie excelente. Ei sunt devotați, activi și curajoși și de aceea nu sunt numiți „cei mai buni prieteni ai omului” în zadar.  Câinii pot fi de diferite rase și mărimi și, la fel ca oamenii, fiecare dintre ei este unic în felul său. Din păcate, nu fiecare își apreciază animalul domestic. În timp ce majoritatea oamenilor sacrifică timp și efort pentru a-și îngriji animalele, unii își permit să ignore aceste responsabilități, și chiar merg într-atât de departe, încât le provoacă rău. La urma urmei, câinele este un animal și el poate să muște dacă se simte în primejdie.

  1. Bivolii africani – anual mor 200 de oameni

Acești bivoli locuiesc în Africa și au vreo jumătate de tonă. Pariez că nu ați vrea să vă întâlniți cu el față în față când nu este în cea mai bună dispoziție. În timp ce pentru majoritatea vânătorilor acești bivoli sunt niște trofee adevărate pentru a fi puse pe perete, ei nu sunt deloc o țintă ușoară. În Africa ei mai sunt numiți și „moartea neagră” sau „creatorul de văduve”. Deși, bivolii africani nu sunt niște prădători, ei se pot apăra și nu sunt deloc fricoși când este vorba despre auto apărare. Mai ales când „o furnică” de om îndreaptă arma spre ei.

  1. Elefanții – anual mor 500 de oameni

Neprivind la faptul că elefantul este unul dintre cele mai deștepte animale din lume alături de primatele de aceleași mărimi și delfinii, ei mai sunt și una dintre principalele ținte ale braconierilor. Elefanții ușor obțin noi abilități si chiar simt durere când cineva din apropiați moare. De asemenea, ei știu să copieze aptitudini ale altor elefanți. Totuși, adesea elefanții sunt vânați pentru fildeș – cei doi dinți incisivi ale lor. Tuturor uneori ne pare rău de soarta elefanților, deși ei nu sunt chiar atât de neajutorați precum par a fi la prima vedere. Majoritatea din cei ce au pricinuit vre-un rău unui elefant, au fost pur și simplu călcați în picioare.  Asta e – faceți vreun rău vreunui elefant, și veți finisa „plăcintă”.

  1. Crocodilii – anual mor 1500-2000 de oameni

Crocodilii nu doar arată periculos, ci și sunt. În comparație cu elefantul sau bivolul african, crocodilii sunt greu observabili. Acest lucru foarte mult scade șansele jertfei de a se salva, inclusiv șansele omului. În majoritatea cazurilor aceste reptile atacă omul în apă. Fălcile crocodilului sunt într-atât de puternice, iar dinții într-atât de ascuțiți, încât el cu ușurință poate rupe corpul omenesc. Unicul lucru care ne mai poate calma, este faptul că periculoși sunt doar crocodilii care au 180 sau mai mulți centimetri.

  1. Hipopotamii – anual mor 3 000 de oameni

La așa ceva cu siguranță nu v-ați așteptat. Hipopotamii la prima vedere par a fi niște uriași foarte gingași, deși în realitate sunt foarte agresivi. Ei sunt destul de puternici pentru a omorî un crocodil, fapt care nu este deloc ușor, cel puțin pentru un om. Dacă plănuiți pur și simplu să fugiți de ei, sunteți foarte naivi. Acest mamifer aleargă destul de rapid și poate atinge viteza de 30 kilometri pe oră într-un timp foarte scurt.

  1. Scorpionii – anual mor 5 000 de oameni

Aceste mici creaturi arată foarte periculos, și în realitate așa și sunt. Ei mereu par a ținti spre ceva, să sperăm doar că nu spre noi. În lume există 1500 specii de scorpioni, însă doar 25 dintre ei sunt veninoși mortal. Simțiți o ușurare? Nu vă grăbiți și priviți la numărul anual de decese cauzate de acești prădători.

  1. Șerpii – anual mor 50 000 de oameni

Încă un animal care nu doar arată, dar și este periculos. Oamenii adesea se tem de șerpi și nu în zadar. Aceste reptile variază de la mărimi mici la uriașe. Din cei 725 de șerpi veninoși  din întreaga lume, doar 250 pot să omoare omul cu o singură mușcătură. Ar trebui să ne bucurăm că cele mai multe specii de șerpi nu sunt veninoși, iar majoritatea celor veninoși nu sunt în stare să omoare omul dintr-o singură mușcătură.

  1. Musca țețe – anual mor 400 000 de oameni

Există 23 de specii diferite de muscă țețe. Aceste mici insecte parazite sunt capabile să omoare oameni maturi cu o micuță mușcătură. Muștele țețe răspândesc o boală numită Tripanosomiaza africană. Suporterii aborigeni ai acestei boli sunt tripanosomatidele. Boala începe cu febră și dureri de cap, după care urmează niște simptome mai grave, cum ar fi coordonarea slabă și confuzia. Într-un final, organele omului încetează să mai funcționeze și bolnavul moare.

  1. Țânțarii – anual mor 1 000 000 de oameni

Sunteți uimiți? Cu siguranță aceste insecte vă indispun și pe voi, însă v-ați gândit vre-o dată că din cauza lor mor sute de oameni? Pe lângă faptul că ei ruină odihna oamenilor, ei mai sunt și niște purtători de boli. Malaria, febra galbenă și filarioza sunt doar trei dintre multele boli periculoase pe care aceste insecte parazitare le răspândesc în toată lumea. Există o serie de măsuri preventive pentru a îndepărta țânțarii de la noi, precum plasele anti insecte, insecticidele sau introducerea prădătorilor precum libelula, pentru a reduce numărul acestora. Neprivind la faptul că toate aceste metode se practică, țânțarii oricum reușesc să omoare sute de oameni anual. Este o statistică uimitoare, mai ales luându-le în considerație mărimea.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.