Cei mai lungi șerpi întâlniți vreo dată de om (7 foto)

0
5041

Vorbind despre cele mai lungi animale din lume, majoritatea dintre noi, cel mai probabil, ne vom reaminti despre șerpi. Cine dacă nu ei să fie lideri în această competiție?

În acest articol vă vom vorbi despre cei mai lungi (respectiv și cei mai mari) reprezentanți ai clasei reptilelor. De aceea, dacă aveți o ofidiofobie (frica de șerpi), probabil ar trebui să săriți peste acest articol.

Piton reticulat

 

Pitonul reticulat este unul dintre cei mai lungi șerpi, având o lungime de până la 12,2 metri (aceasta este lungimea pitonului pe nume Dave, care o perioadă lungă de timp a locuit în una dintre grădinile zoologice din Australia). În sălbăticie această specie de regulă are 7 – 7,5 metri.

Pitonul birmanez (Python bivittatus)

În Cuba zoologii au prins cel mai mare piton birmanez, care avea lungimea de 9,15 metri, deși mărimea lor de obicei nu depășește 5 metri.

Pitonul indian

Pitonul indian are ceva asemănător cu pitonul birmanez și uneori mai este numit Ajgar. De obicei, acest șarpe crește până la 6 metri în lungime.

Mamba neagră

Mușcătura acestui șarpe veninos, care de obicei crește până la 4,5 metri în lungime, poate da jos un bivol, nemaivorbind de om. De asemenea, ei sunt foarte rapizi și agili.

Anaconda gigantică

Una dintre cele mai lungi anaconde din lume (9 metri) a fost dăruită Comunității Zoologice a New York-ului. Cu toate acestea, cu câțiva ani în urmă, fermierii columbieni au prins o anacondă de 11,43 metri în lungime.

Șarpele boa

Adulții unui șarpe boa ajung până la 4 metri în lungime. De obicei, aceste reptile se hrănesc cu păsări și mamifere mici, deși datorită cinematografiei au obținut o reputație destul de înfricoșătoare.

Cobra Regală

Cobra Regal poate fi considerată una dintre cei mai mari șerpi otrăvitori din lume. Adulții pot ajunge până la 4 metri în lungime, deși în sălbăticie pot fi întâlnite cobre și mai lungi, de aproximativ 5,5 metri.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.