Top-25: Cele mai rare rase de câini din lume

0
8623

Fiecare proprietar de câine consideră că animalul său este unul la un milion. „Este atât de drăgălaș, mă amuză și mă protejează” – astfel cu siguranță consideră fiecare. Însă, dacă voi sunteți proprietarul unuia dintre câinii despre care vă vom vorbi mai jos, fiți sigur că animăluțul dumneavoastră chiar este unul la un milion!

  1. Azawakh

Acest câine înalt, cu niște membre foarte lungi, adesea a fost folosit în vânătoare de către africanii nativi. Cu toate acestea, câinii de această rasă devin tot mai puțini pe an ce trece, iar acum în lume există mai puțin de 200 de indivizi.

  1. Mastifful Tibetan

Mastifful Tibetan este unul dintre cei mai mari câini tibetani și unul dintre cele mai mari rase prezentate în acest articol.

  1. Câinele ciobănesc de Caucaz

Câinele ciobănesc de Caucaz, la fel ca Mastifful tibetan, este o rasă foarte masivă, dar și foarte veche.

  1. Mudi

Câinele Mudi este foarte energic și curajos, de aceea este perfect pentru a gestiona turme de oi mari, deși astăzi această rasă poate fi văzută mai mult pe la expoziții.

  1. Thailand Ridgeback (Blue Thai Ridgeback)

Câinii de această rasă se deosebesc datorită culorii metalice, dar și datorită blăniței foarte dure.

  1. Saluki

Este de ajuns să arunci o singură privire la acest câine pentru a înțelege de ce cândva el a fost numit Câine Regal al Egiptului.

  1. Orhidee incaşă peruviană (Peruvian Inca Orchid)

Probabil, acesta este unul dintre cei mai neobișnuiți câini, dar și unul dintre cei mai rari. Se pară că blănița îi crește doar pe părțile superioare ale corpului.

  1. African Painted (câine-hienă)

Această rasă nu este doar rară! Câini-hienă sunt unicele animale sălbatice din această listă. Cu toate acestea, unele grădini zoologice încearcă să îi păstreze.

  1. Xoloitzcuintli

Această rasă este una dintre cele mai vechi, având aproximativ 3 000 de ani și adesea aceste creaturi mai sunt numite câini mexicani cheli.

  1. Catahoula Leopard Dog

Când este vorba despre cea mai fascinantă și neobișnuită culoare a blănii, acest câine originar din SUA devine un exemplu perfect. De fapt, nimic uimitor: această rasă are un instinct de a vâna foarte ascuțit. Ce să mai vorbim despre rolul camuflajului.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.