Cuiburile neobișnuite ale unor specii de păsări exotice (17 foto)

0
3296

Lumea animală este incredibil de diversă și uimitoare, iar astăzi urmează să vă convingem de acest fapt din nou, doar că luând ca exemplu cuburile păsărilor care arată unic și foarte curios.

Cuiburile drepnelelor asiatice și oropendolelor reamintesc niște orașe întregi doar că pe copaci.

Pasăre Cypsiurus  își încleie penele de frunzele de palmieri folosindu-și propria salivă. De asemenea, de pene ele încleie și ouăle, după care puii se agață de așternut, lipindu-se cu pieptul de frunze.

Păsările grădinar își curăță teritoriul și își construiesc un umbrar din crenguțe, împodobindu-l cu ceva sclipicios, cum ar fi: fructe de pădure, pietricele, flori și chiar gunoaie.

Femelele păsărilor rinocer, după ce depun ouăle, sunt zidite cu argilă în interiorul cuibului pentru a crește puii, în timp ce masculii își hrănesc familiile printr-o gaură mică. După ce puii cresc, femelele sparg cuibul și ies împreună cu puii din ascunziș.

Păsările flamingo își construiesc cuiburile din nămol.

Cuiburile berzelor adesea sunt văzute câte unul pe acoperișurile caselor oamenilor, pe suporturi de linii electrice, pe fumare – mai aproape de oameni.

Cuiburi de colibri (pe prima fotografie cuibul este pe o piersică).

Cuiburile de vulturi ating diametrul de 3 metri și au aproximativ o tonă.

Găina mallee australiană își construiește un cuib neobișnuit după mărimi: un munte cu o lățime de aproximativ 5 metri și o lățime de aproape 11 metri.

Cuiburile de lut ale păsărilor-olar.

Păsările țesător de asemenea își construiesc niște cuiburi mari.

Cuiburile neobișnuite ale păsărilor baya weaver

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.