Oamenii au oprit traficul rutier pentru a ajuta un șarpe să traverseze în siguranță autostrada (foto + video)

0
1330
Foto: Izaias de Nazaré

Italo Nascimento Fernandes și soția lui se deplasau în apropiere de propria lor casă din Brazilia când au observat ceva la ce nu s-au putut aștepta. Pe marginea autostrăzii se afla o anaconda uriașă care încerca să traverseze drumul. Fernandes a înțeles imediat ce are de făcut.

„Am decis să oprim automobilul și urmărim ce se întâmplă”, a enunțat Fernandes. „Nu există nici un semn aici care să indice automobilelor să se oprească și să permită șerpilor să traverseze autostrada. Am mai văzut până acum șerpi care încercau să treacă pe cealaltă parte a drumului și cred că lipsa semnului este o crimă”.

Astfel, Fernandes a început să anunțe șoferii ce se deplasau pe autostradă să se oprească pentru a nu dăuna reptilei, însă el nu era singurul om care încerca să ajute șarpele să traverseze drumul în siguranță. „Imediat au mai apărut oameni care s-au oprit pentru a ajuta reptila”, a enunțat Fernandes.

În videoclip puteți urmări cum reptila încearcă să traverseze autostrada.

https://www.facebook.com/Rondoniaovivo/videos/2278898418815194/

„Nu toți oameni ajută asemenea animale. Unii ar prefera să-i vadă morți”, a remarcat Fernandes. „Silința depusă de oameni pentru a ajuta un animal trezește un sentiment de mândrie”. Doar datorită acestor oameni reptila a reușit să traverseze autostrada în siguranță.

„Șarpele a reușit să se târască până în pădure”, a enunțat Fernandes. „A fost minunat”. Acțiunile care au avut loc în acea zi au meritat mulțumiri din partea biologului Flavio Terassini. Într-o discuție cu revista G1 Globo, acesta a estimat vârsta șarpelui ca fiind de aproximativ 10 ani. Reptila a reușit să supraviețuiască într-o regiune unde șerpii adesea sunt striviți de automobile. „Acei oameni au făcut o treabă bună, oprind traficul pentru a preveni o moarte tragică”, a enunțat biologul.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.