Selfie cu gorilele din Parcul Național Virunga (3 foto)

0
1848
Foto: Virunganationalpark / Instagram

Mathieu Shamavu are o meserie foarte importantă. Acesta activează în calitate de paznic în Parcul Național Virunga din Congo, o adevărată rezervație a biosferei, iar sarcina lui principală este de a ajuta gorilele montane din regiune să viețuiască în siguranță, majoritatea dintre ele fiind orfane din cauza braconierilor.

Acest paznic este literalmente un salvator al primatelor noastre, căci el face parte din ultima linie de apărare, salvând animalele de amenințările care le așteaptă în această zonă periculoasă.

Cu toate acestea, Mathieu Shamavu nu este doar un apărător al gorilelor, dar și un membru al familiei lor, acest fapt fiind evident din relația îngrijitorului cu animalele.

Foto: Virunganationalpark / Instagram

Ndakazi și Ndeze sunt două gorile femele care și-au pierdut părinții fiind încă pui din cauza braconajului. În același timp, ele sunt unele dintre acele gorile ce au devenit buni prieteni cu protectorul lor, Shamavu. În ciuda trecutului trist al acestor gorile, Ndakazi și Ndeze deja demult nu mai sunt acele creaturi speriate și neajutorate, toate datorită grijii lui Shamavu.

„Încă sunt alături de ele și acest fapt le încurajează”, a povestit protectorul gorilelor.

Recent, în timp ce comunica cu gorilele, Shamavu a decis să facă un selfie cu Ndakazi și Ndeze. Într-un final, paznicul a obținut o fotografie care demonstrează relația lor mai bine decât aceasta ar putea fi descrisă prin cuvinte.

Foto: Virunganationalpark / Instagram

Nu este de mirare că aceste imagini au devenit foarte populare pe internet. Cel mai probabil, fotografiile trezesc admirație datorită faptului că cele două gorile au pozat cu dragoste prietenească pentru protectorul lor.

„Da, este adevărat! Aceste fetițe-gorile mereu se comportă obraznic, de aceea am reușit să obțin o poză perfectă ce le demonstrează individualitatea. De asemenea, nu este de mirare faptul că ambele gorile stau pe picioarele din spate, căci majoritatea primatelor se simt confortabil mergând pe două picioare, deși nu o fac un timp îndelungat”, au scris moderatorii paginii Parcului Național Virunga.

Pe lângă toate, nu putem să nu observăm cu câtă dragoste gorilele Ndakazi și Ndeze îl privesc pe bărbatul care le-a schimbat viața spre bine.

Shamavu este devotat meseriei sale, deși aceasta este cu adevărat riscantă. Protectorii Parcului Național Virunga mereu riscă să întâlnească braconieri nemiloși și partizani agresivi care activează în această regiune. În ultimul an au fost omorâți deja 5 protectori ai rezervației.

Cu toate acestea, Ndakazi și Ndeze demonstrează că munca lui Shamavu merită eforturile depuse și toate riscurile. „Protecția sălbăticiei rezervației Virunga este o adevărată provocare, iar munca noastră ar fi imposibilă fără ajutorul vostru”, susțin reprezentanții rezervației.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.