Un câine de o natură extrem de fină își face slujba la o clinică veterinară, având grijă de motănașii bătuți de soartă (13 foto)

0
1207
Foto: Kate Hayes

Câinele Moon, care are 5 ani și este din orașul Petra, Australia, a ajutat veterinarii să crească și să aibă grijă de 74 pisici care, ajunși la o clinică veterinară, aveau nevoie de susținere și dragoste părintească. 

Foto: Kate Hayes

Kate Hayes, care este o asistenta medicală a veterinarului din clinica Warwick Veterinary Hospital, l-a găsit pe Moon când acesta era încă un pui. Odată, ea l-a adus cu sine la muncă și a descoperit rapid că Moon are instinctul de a avea grijă de acele animăluțe care au nevoie de asta. Dacă pacientului îi este frică să intre pe ușă, cățelul îl salută și-l petrece până în cameră, pentru ca acesta să fie examinat de veterinar. «Dacă animalul este bolnav și plânge, Moon rămâne alături de cușcă și va plânge împreună cu el. Este de o natură foarte sensibilă și bună», spune Kate. Cu 4 ani în urmă, Kate a început să aibă grijă de o pisică cu doar trei lăbuțe, numită Phoenix.  Când câinele a întâlnit-o pentru prima data, era extrem de fericit să o cunoască.

Foto: Kate Hayes

În timp ce Phoenix se restabilea după o operație, Moon mereu era alături, având grijă de ea și protejând-o.
Acum ei sunt o pereche de nedespărțit. « Phoenix i-a devenit o adevărată soră», spune Kate.

Moon și cea mai bună prietenă a lui, Phoenix.

Foto: Kate Hayes

După aia, Kate a adus mai multe pisici adoptate acasă – unele dintre ele fiind extrem de timide. Moon rămânea alături de ele pentru a le susține și a le ajuta să se acomodeze.

Foto: Kate Hayes

«Când Moon aude că puișorii de pisici miaună, el ciulește urechile și fuge rapid în căutarea lor. Când îi găsește, câinele îi miroase și se culcă alături de ei. Își iubește copilașii extrem de mult», spune Kate. Mulți dintre puișori au rămas orfani, de aceea, Moon, s-a oferit a le fi tată adoptiv.

Foto: Kate Hayes

Acești motănași s-au născut la clinica veterinară cu ajutorul unei operații cezariene. Moon i-a ajutat să se adapteze cu lumea înconjurătoare.

Foto: Kate Hayes

Ăștia au fost găsiți într-un apartament care se dădea în chirie și au fost aduși la clinică. Moon s-a încolăcit în jurul lor în timp ce acestora li se acorda un ajutor medical non stop.

Foto: Kate Hayes

Puișorii roșcați au fost găsiți la o fermă de căpșuni. Kate i-a salvat, luându-i acasă pentru a-i crește. Moon s-a implicat pentru a ajuta și a se asigura că motănașii sunt iubiți înainte de a fi trimiși la altă casă cu niște noi stăpâni.

Foto: Kate Hayes

Când în grija lui Moon a ajuns un motănaș care tremura în continuu, Moon era foarte grijuliu și nu-l lăsa fără atenție. «Motănașul a fost găsit într-o regiune industrială. Era slăbit din cauza anemiei și acoperit cu purici. Sărăcuțul avea niște arsuri la toate patru lăbuțe și chiar se clătina, stând în picioare». Fiind susținut de Moon, motănașul s-a învățat să meargă și să se joace, și pe zi ce trecea devenea tot mai activ și puternic.

Foto: Kate Hayes

La clinica veterinară au fost aduși încă trei motănași orfani, care aveau nevoie de dragoste părintească. Moon s-a lipit de ei și l-ea propus mai multă grijă și atenție.

Foto: Kate Hayes

Îndatoririle zilnice a cățelului Moon sunt de a se lipi de puișori după ce aceștia au fost hrăniți.

Foto: Kate Hayes

Motănașii îl urmează pe Moon prin toată casa. Ei îl adoră pe tatăl lor adoptiv.

Foto: Kate Hayes

«El a devenit tată adoptiv pentru 74 de motănași, doi dintre care până în prezent locuiesc în casa noastră, iar alții continuă să trăiască veseli și sănătoși în casele noilor stăpâni», spune Kate.

Moon își învață prietena cea mai bună, Phoenix, cum să educe un motănaș.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.