O colecție de fotografii interesante, adunate din toată lumea (40 foto)

0
1816

A venit timpul pentru încă o porție de  fotografii interesante la cele mai diverse teme. Ca întotdeauna, sperăm să găsiți aici ceva care o să vă captiveze și să petreceți timpul distractiv.

 1. Trapele pentru canalizare pot fi diferite. În orice caz, să pășești în vreo una din neatenție este o este o sarcină cam grea. Când merge vorba despre aceste sisteme complicate cum ar fi trapa din această fotografie, este mai ușor să crezi în dragoni, decât în faptul că vreun trecător ar putea din greșeală să cadă în ea. Această trapă reamintește mai mult o intrare în infern, decât o conductă subterană. Sau…este una și aceeași?

 1. În Singapore s-a construit un hotel care de parcă ar fi de pe o altă planetă. Aveți în față o clădire care există în realitate. Hotelul «Parkroyal» și-a meritat din plin cele 5 stele, căci aici există absolut totul necesar pentru un trai edenic. Totuși, pentru o viață paradiziacă fiți gata să scoateți din buzunar 230$ pentru o noapte într-o cameră pentru doi.

 1. Un obiect de lux poate fi chiar și o baie. Spre exemplu, această cadă este făcută manual din lemn și costă 30 mii de dolari…

 1. Cam așa, după părerea faimosului sculptor italian, Francesco Queirolo (1704–1762), arată «eliberarea de înșelăciune». Fiți atenți, plasa este la fel sculptată din marmură, de și arată de parcă ar fi adevărată. Francesco a fost un adevărat artist!

 1. În lumea contemporană oamenii tot mai mult se gândesc la ecologie și la modul în care dăunăm naturii, folosind produse din plastic. Chiar și foliile cu bule, care sunt cele mai apreciate din produsele de plastic, afectează grav planeta. Acest fapt a inspirat entuziaștii să creeze o înlocuire pentru foliile de plastic – un ambalaj din carton, care se descompune cu mult mai rapid decât plasticul.

 1. Același plastic doar că utilizat în mod diferit.

 1. Astea-s niște banane Baby. Dacă cumva ajungeți prin Thailanda le puteți procura cu mai puțin de 1$ legătura. Sunt mai delicioase decât cele obișnuite.

 1. Dacă a-ți vrea să vă serviți prietenii cu niște ciocolată, atunci aceasta nu e chiar una potrivită. Este imposibil să o împarți egal.

 1. Nu! Această clădire nu a fost revopsită, ci spălată. Construcția Old Colony Building (893) a fost pentru prima dată, după o sută de ani, spălată. Chicago știe care-i treaba în curățenie.

 1. În Japonia există un trend – să strângi bucăți de folii de aluminiu și să netezești bolul creat până acesta nu se face perfect lustruit. Se pare că am avut și noi o așa ocupație în copilărie, netezind ambalajele bomboanelor până la perfecțiune. Vă reamintiți?

 1. Deghizare perfectă! A-ți găsit și voi pasărea?

 1. Se spune că frica are ochi mari. Este motivul fricii vre-un castravete sau totuși vre-un cățel?

 1. A-ți știut că sunt artiști specializați în arta de a sculpta pe miezurile de grafit ale creioanelor? Această meserie necesită o mare acuratețe, o vedere ideală și o mână fermă. În ajutor mai vine și o lupă cu câteva lame foarte subțiri.
 1. Acesta-i un pisoar din unul dintre barurile din Germania. Ce n-ar face un om de afaceri pentru a-și obișnui clienții la curățenie și acuratețe. Câștigă toți.

 1. Urmă lăsată de o linie electrică căzută. Cam așa arată o descărcare electrică pe asfalt.

 1. Creativitate și iar creativitate. Clienții acestui local, pentru a utiliza apa, trebuie să apese pe o pedală de sub chiuvetă.

 1. Ce ziceți de un așa desert? Dacă priviți mai atent veți înțelege că astea-s doar niște prăjituri acoperite cu ciocolată albă și decorate cu drajeuri. Se pare că nu doar țigările pot dăuna sănătății, dar și dulciurile.

 1. Curcubeu din morcovi.

 1. Un nor extraordinar de frumos deasupra orașului Calbuco din Chili – este o priveliște atât de frumoasă, cât și înfricoșătoare, căci acest nor a fost creat de o erupție vulcanică puternică.

 1. Câinii sunt niște creaturi încântătoare. Dar voi va-ți văzut animalul de companie dintr-o așa perspectivă? Fotografia este făcută printr-o masă de sticlă.

 1. Arta peisagistică a ajuns la un nou nivel. Aveți aici un mic sătuc, numit Bourtange, din Olanda. Populația este de 430 de persoane.

 1. Tatuaj care ilustrează culoarea pielii a mai multor rase de oameni pe o singură mână.

 1. Cine s-ar fi gândit că copitele unui pui de iapă arată chiar așa!

 1. O cicatrice rămasă după o operație chirurgicală. Cât de multă acuratețe necesită acest job!

 1. Acest rechin groenlandez are mai mult de 512 ani iar savanții îl numesc cel mai vechi animal vertebrat din lume care viețuiește în cele mai reci ape ale planetei. Probabil nu degeaba se spune că înghețul este benefic pentru sănătate.

 1. Acesta este craniul unui animal dispărut, numit Arsinoitherium. Se pare că scriitorii de scince fiction și horror nu au născocit nimic nou, căci cu mii de ani în urmă, în natură existau și așa monștri.

 1. Aveți aici un bismut. Nu! Nu este o sculptură ci un simplu metal care există în natură. Natura estetică a acestui element chimic reamintește un argint roziu și se găsește în 8 modificări cristalografice. Nuanța plăcută a mai multor culori apare în urma procesului de oxidare. Despre frumusețea bismutului știau chiar și vechii incași. Ei foloseau acest metal în confecționare săbiilor și pumnalelor scumpe.

 1. O comparație grafică a Titanicului cu o navă de croazieră modernă. Se pare că tehnologiile au înaintat cu mult, căci cândva Titanicul era considerat cea mai mare navă din lume.

 1. Imaginea soarelui efectuată cu ajutorul unui obiectiv ultraviolet.

 1. Nu v-ați decis încă unde să mergeți în următoarea excursie? Ce a-ți spune de castelul german Eltz? Se presupune că această construcție grandioasă a fost construită în secolul XII. Privind la acest castel, dispare orice îndoială că el a putut fi vre-o dată capturat sau învins. Este o fortăreață invincibilă.

 1. Tunelul Laerdal, Norvegia. Lungimea totală a acestui sistem subteran uimitor este de 24,5 kilometri. Lumina albastră din acest tunel este foarte practic. S-a dovedit că lumina cu o undă de 450-480 nanometri (adică albastră) suprimă producția de melatonină, un hormon care este responsabil pentru somn. În așa mod, creatorii tunelului au combinat frumusețea și siguranța șoferilor într-o singură șmecherie – luminozitatea de culoare rece. Mai mult ca atât, în tunel există 3 grote artificiale mari, care amuză călătorii pentru ca aceștia să nu să se plictisească la volan și să nu adoarmă.

 1. Copaci de sakura înfloriți, priviți de la înălțime. Uimitor de frumos.

 1. Această fotografie este unică, deoarece ilustrează nu o floare simplă, ci una crescută în spațiul cosmic – prima în istorie.

 1. Un ochi de ou înghețat? Se pare că poți cumpăra orice în Spania…

 1. O caracatiță care călătorește pe spatele unei țestoase. Se pare că broasca nu are nimic împotrivă.

 1. Interesant, cam ce fel de pui ar putea ieși din acest ou bizar? Cu două capete? Cu gât lung?

 1. Ați văzut vreodată portocalele pentagonale?

 1. Chiar și în pustiul Mojave din California ninge.

 1. Recunoașteți lămâia? A-ți încercat vre-o dată să curățiți de coajă acest citrus?

 1. O roșie uriașă în care se ascund mai multe roșii micuțe.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.