TOP-25: Locuri extrem de frumoase din Europa

0
2384

Călătoriile schimbă mentalitatea. Este una să privești locuri frumoase pe fotografii și să-ți dorești să fii acolo, și cu totul altceva este să mergi, să simți și să vezi toată frumusețea cu ochii proprii.

Uneori ele pot fi chiar mai frumoase decât pe fotografii, dar se mai întâmplă și când fotografiile mint despre „frumusețea” locurilor. Totuși, în acest articol o să încercăm să vă convingem că unele locuri din Europa sunt extrem de frumoase și trebuie văzute cu ochii proprii.

De la străzile încurcate ale Pragăi, până la munții Alpi ai Suediei, aici 25 locuri europene care pur și simplu uimesc cu frumusețea.

  1. Fiordul, Norvegia

Fiordul este format din munții Scandinaviei care cad în mare. Este într-atât de grandios, încât fără îndoială trebuie să fie în lista locurilor care trebuie vizitate ale unui turist care intenționează să viziteze Europa.

  1. Aurora boreală, Suedia

Aurora boreală apare în timpul iernii. Va trebui să o vizitați într-o noapte senină pentru a-i savura frumusețea.

  1. Chamonix, Franța

Locul unde au avut loc primele jocuri olimpice este situat în umbra celui mai înalt vârf al munților Alpi, Mont Blanc.

  1. Coasta Amfalfi, Italia

Coasta Amfalfi este un Patrimoniu Mondial al UNESCO și una dintre cele mai vizitate regiuni din Italia.

  1. Halstatt, Austria

Acest sătuc, situat în inima Alpilor austrieci, este popular printre turiști datorită priveliștii magnifice din jur.

  1. Parcul Național Lacurile Plitvice. Croația

Acest loc este unul dintre cele mai vechi Parcuri Naționale din regiunea de sud-est a Europei, și este popular datorită lacurilor-cascade.

  1. Mănăstirea Meteora, Grecia

Este unul dintre cele mai mari complexe de mănăstiri din Grecia, iar denumirea literalmente se traduce  ca „suspendat în aer”.

  1. Lacul Annecy, Franța

Este cunoscut ca cel mai curat lac al Europei, iar însăși regiunea este populară datorită turismului și sportului de apă.

  1. Drumul giganților (Giant’s Causeway), Irlanda de nord

Acești stâlpi de piatră s-au format în urma unei erupții vulcanice care a avut loc cu foarte mult timp în urmă și sunt considerați una din minunile naturale ale Marii Britanii.

  1. Preikestolen, Norvegia

Această stâncă abruptă este cunoscută și ca „Departamentul predicatorului”, fiind una dintre cele mai populare atracții turistice din Norvegia.

  1. Matterhorn, Suedia/Italia

Este un munte piramidal și se înalță deasupra orașului Zermatt, iar uneori mai este numit „muntele tuturor munților”.

  1. Cappadocia, Turcia

Această regiune este foarte populară printre turiști datorită formațiunilor de stânci cunoscute și sub numele de „hornurile din povești”

  1. Castelul Neuschwanstein, Germania

Acest castel este sursa din care s-a inspirat Disney și este un loc foarte popular din regiunea Bavariei din Germania.

  1. Mont Saint-Michel, Franța

Mont Saint-Michel este o stâncă granitică pe care este situat un sătuc și este una dintre atracțiile turistice cele mai recunoscute din Franța.

  1. Santorini sau Thira, Grecia

Thira este o insulă grecească la sud-estul continentului. Cu mii de ani în urmă ea a fost distrusă de cea mai mare erupție vulcanică din istoria omenirii. Cu toate acestea, astăzi insula este cunoscută datorită atmosferei sale mediteraneene și relaxante.

  1. Cheile Verdon, Franța

Cheile Verdon sunt considerate cele mai frumoase canioane din Europa și ajung la o adâncime de aproape 700 metri.

  1. Cascada Seljalandsfoss, Islanda

O cascadă uimitor de frumoasă este situată în Islanda. Pentru a-i savura frumusețea naturală vă puteți primbla prin spatele ei.

  1. Toscana, Italia

Regiunea Toscana este cunoscută datorită peisajelor ei magnifice, tradițiilor și istoriei. Cel mai mare oraș din apropiere este Florența.

  1. Stâncile Moher, Irlanda

Luând în considerație cei aproape un milion de turiști care vin aici în fiecare an, aceste stânci sunt unul dintre cele mai vizitate locuri ale Irlandei.

  1. Teide, Spania

Vârful vulcanic din Insulele Canare din Parcul Național Teide este unul dintre cele mai vizitate parcuri naționale din lume.

  1. Lacul Geneva, Suedia/Franța

Lacul Geneva, unul dintre cele mai mari lacuri din Europa, este înconjurat de vârfuri înzăpezite, de castele și de podgorii uluitoare.

  1. Riviera franceză, Franța

Riviera franceză este una dintre primele zone de odihnă și este cunoscută în toată lumea datorită climei perfecte.

  1. Praga, Cehia

Praga este cunoscută drept „orașul unei mii de spire” și nu este greu de înțeles de ce!

  1. Piran, Slovenia

Acest mic oraș mediteranean este unul dintre cele mai populare atracții turistice din Slovenia și este cunoscut pentru arhitectura sa incredibilă.

  1. Valea Lauterbrunnen, Suedia

Dacă să vorbim despre suprarealism, atunci nu prea avem ce compara cu valea Lauterbrunnen. Cascade, vârfuri înzăpezite, spiritele somnoroase ale bisericilor… aici se găsesc de toate!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.