TOP-10: Cele mai mici și mai bogate țări din lume

0
1898

Pentru acest articol am selectat cele mai mici și bogate țări din lume, care adesea sunt văzute ca niște destinații turistice excelente. Bogăția fiecăreia a fost estimată pe baza produsului intern brut pe cap de locuitor și de aceea rezultatele  sunt mai credibile. Datele au fost colectate din diverse rapoarte, cum ar fi Banca Mondială (The World Bank), Fondul Monetar Internațional (International Money Fund) și Agenția Centrală de Informații (CIA). După aia au fost selectate țările care sunt cele mai mici dar și cele mai atractive în plan turistic.

Din acest articol urmează să aflați care sunt cele 10 țări mici, dar bogate și pe care ar trebui să le vizitați într-o vacanță.

  1. Singapore

Republica Singapore este un oraș, țară și insulă, care este situat în Asia de sud-est. Singapore este cunoscută drept una dintre cele mai curate țări din lume, deoarece legile privind poluarea sunt foarte dure. De exemplu, proprietarii automobilelor plătesc taxe suplimentare dacă merg în centrul orașului, pentru intrarea în care există o taxă rutieră specială. Suprafața țării este de numai 715,8 kilometri pătrați, iar populația este de 5,5 milioane de locuitori, astfel încât prim-ministrul și guvernul ar trebui să se gândească mereu la viitor fără să se uite înapoi. Ponderea produsului intern brut pe cap de locuitor în Singapore este de 55.000 de dolari, fapt pentru care această țară este plasată pe un loc mai înalt decât majoritatea țărilor mai mari.

Singapore este o poartă deschisă pentru multe alte țări cum ar fi Bali, China și Malaiezia, de aceea majoritatea turiștilor care vin aici pentru a lua un zbor spre alte țări, se opresc și în Singapore pentru ceva timp pentru a-i afla cultura și a-i savura frumusețile localităților. Excursiile oferă turiștilor posibilitatea de a vedea și de a afla mai multe despre această micuță țară doar în 3-4 ore. Este o metodă excelentă pentru a face cunoștință cu istoria, religia și obiceiurile țării.

  1. San Marino

Cea mai însorită Republică, San Marino, este înconjurată de Italia și este situată în partea de nord-est a munților Apenini ai peninsulei. Suprafața țării este de numai 61 de kilometri pătrați, iar populația ajunge la 30.000 de locuitori. Este una dintre cele mai mici și bogate țări din lume. Ponderea produsului intern brut pe cap de locuitor în San Marino este de 59.000 de dolari.

Bogăția țării se datorează în mare măsură stabilității economice, celui mai scăzut nivel al șomajului din lume, absenței datoriei publice și echilibrului bugetului de stat. Este o statistică uimitoare, luând în considerație faptul că turismul nu reprezintă mai mult de două procente din cota produsului intern brut, deși în fiecare an țara este vizitată de mai mult de două milioane de persoane.

  1. Emiratele Arabe Unite

Despre bogăția, arhitectura și distracțiile neobișnuite ale Emiratelor Arabe Unite deja au auzit toți. Dubai și Abu Dhabi primesc oaspeți din toate colțurile lumii. Populația țării este formată din mai mulți imigranți (7,8 milioane) decât locuitori nativi (1,4 milioane) și toți cei 9,2 milioane de locuitori trăiesc pe un teritoriu cu o suprafață de 83,600 kilometri pătrați, care este împărțit în șapte emirate.

Astăzi Emiratele Arabe Unite sunt ca niciodată populare printre turiști. Aceștia merg acolo pentru a se familiariza cu peisajul, clădirile și priveliștile unice. Polo cu cămile, baruri de gheață, surfing în locații închise și aceste 3 sunt doar o mică părticică din toate distracțiile neobișnuite din Emirate. Aici, de asemenea, puteți vizita evenimente culturale, atracții turistice și să încercați tipurile de sport local.

  1. Elveția

Elveția este ceva mai mult decât magazine de ceasuri de lux și bănci. Această țară este un adevărat paradis cât pentru sporturile de vară, atât și pentru cele de iarnă și este ideală pentru a vă bucura cu niște peisaje rurale montane formidabile. Suprafața țării este de 41.285 kilometri pătrați. Elveția este situată între Italia, Franța, Germania, Austria și Liechtenstein, în mijlocul Alpilor. În Elveția locuiesc mai mult de 8 milioane de oameni. Ei au fost norocoși să aibă posibilitatea de a se bucura de o parte din produsul intern brut pe cap de locuitor de 81.000 de dolari, locuind în una dintre cele mai mici și cele mai bogate țări din lume

Există câteva metode de a ajunge în țară, spre exemplu: cu feribotul din Evian-les-Bains, Franța, cu avionul, cu trenul sau cu automobilul. Dacă nu iubiți sportul, atunci asemenea orașe-megapolisuri  ca  Zurich, Geneva, Basel și Lausanne vă vor putea bucura cu niște magazine de primă clasă, restaurante și multă, multă ciocolată de calitate.

  1. Regiunea Administrativă Specială Macao

Ponderea produsului intern brut pe cap de locuitor este destul de mare (aproximativ 91 milioane de dolari pe cap de locuitor). Pe un teritoriu de 27,2 kilometri pătrați locuiesc 650 000 de oameni. Aceasta este una dintre cele mai bogate țări din lista noastră și economia ei depinde de jocurile de noroc și de turism.

Regiunea Administrativă Specială Macao este situată între Hong Kong, provincia chineză Guangdong și Marea Chinei de Sud fapt pentru care această țară este o destinație turistică preferată de o mare majoritate de oameni și are cele mai luxoase zone de odihnă. De asemenea, țara este dominată de o bucătărie unică cantonează și portugheză, influențată de Europa, America de Sud, Africa, India și Asia de sud-est.

5.Norvegia

Regatul Norvegiei este situat pe Peninsula Scandinavă, Insulele Jan Mayen, Arhipelagul Svalbard și Insula Bouvet, care se află parțial în Arctica. Privind fotografia vă puteți da seama că Norvegia este fantastică, neobișnuită și ecologică. Ea este situată pe un teritoriu cu o suprafață de 385 186 kilometri pătrați, pe când populația Norvegiei este de aproximativ 5,1 milioane de persoane.

Această țară este considerată una dintre cele mai bogate din lume. Ponderea produsului intern brut pe cap de locuitor este de 100.400 de dolari. Această rată înaltă se datorează economiei, care constă dintr-o combinație reușită a pieții libere cu sectoarele controlate de guvern, cum ar fi îngrijirea sănătății și concediul parental (46 săptămâni).

Muzica, cinematografia, arta și cultura sunt, fără îndoială, un motiv pentru care Norvegia este atât de vizitată. Relieful unic este, de asemenea, o momeală bună pentru turiști datorită munților, mării, fiordurilor, aurorei boreali și soarelui de la miezul nopții.

  1. Qatar

Qatar este un stat suveran care ocupă o suprafață de 11.586 kilometri pătrați și este situat pe o mică peninsulă, în apropiere de o peninsulă arabă mai mare (Arabian peninsula). Aici locuiesc 2,2 milioane de locuitori. Ponderea produsului intern brut pe cap de locuitor este foarte mare (aproximativ 104.000 de dolari).

Majoritatea hotelelor și restaurantelor țării sunt moderne și propun meniul tradițional al statului Qatar, deși aici există și câteva restaurante americane pentru cei cărora le este dor de felurile de acasă. Printre atracțiile turistice ale țării se numără muzee, spectacole și diverse sporturi.

  1. Marele Ducat al Luxemburgului

Minunatul Luxemburg este situat între Belgia, Germania și Franța. Pe mica sa suprafață de 2586,4 metri pătrați locuiesc 600 000 milioane de oameni. Capul țării este Marele Duce. Ponderea produsului intern brut pe cap de locuitor este de aproximativ 111.000 de dolari. În țară, practic nu a existat deloc vreo inflație sau șomaj.

Țara este una de tip european. Orașele, împrejurimile Luxemburgului și localitățile rurale sunt impresionante, completate de castele și peisaje magnifice. Este ușor să ajungi în Luxemburg. O poți face cu trenul, avionul sau automobilul. Aici puteți vedea o cantitate mare de artă, cultură și gastronomie, pe care le veți putea savura fie că sunteți cu familia, fie că singur.

  1. Principatul Liechtenstein

Principatul Liechtenstein este una dintre cele mai mici țări din lume și singura țară care este situată în întregime în munții Alpi. Teritoriul său de 160.475 kilometri pătrați este mărginit de Austria și Elveția. În principat trăiesc aproximativ 35 000 de persoane.

Liechtenstein este un loc unic și foarte interesant pentru a fi vizitat. Aici se sărbătoresc astfel de evenimente precum Oktoberfest, iar recent principatul a devenit o Mecca pentru iubitorii de stațiuni de schi. Aici există două fabrici de bere, câteva vinării și restaurante magnifice. Liechtenstein oferă atât mâncăruri tradiționale, cât și delicatese culinare standarde, care sunt servite în restaurantele celor mai mari orașe din întreaga lume.

  1. Principatul Monaco

Monaco este a doua cea mai mică țară din lumea, dar și cea mai bogată. Ea este situată pe Coasta de Azur, între Franța și Italia. Teritoriul țării este mai mic decât teritoriul Parcului Central din New York, cu toate acestea, ponderea produsului intern brut pe cap de locuitor este de aproximativ 188 409 dolari.

Din punct de vedere istoric, acest stat este cel mai bine cunoscut pentru căsătoria senzațională dintre actrița americană Grace Kelly și Prințul Rainier III. De asemenea, anual aici se organizează Marele Premiu (Grand Prix), care este o mașină de curse de Formula 1 și are loc pe Circuitul de Monaco încă din anul 1929.

În Monaco puteți vizita și alte locuri și evenimente de lux, cum ar fi Monaco Super Yacht Show, Tour de France și ATP Tennis Masters Series. Anual, Principatul Monaco, care are doar 40 000 de locuitori, este vizitat de milioane de turiști.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.