TOP-13: Cele mai frumoase locuri unde ați putea sărbători Crăciunul

0
1560
Foto: flickr.com

În cazul în care v-ați plictisit să sărbătoriți Crăciunul mereu în unul și același loc, ați dat click unde trebuie. În lume există câteva locuri unice care vă vor putea interesa.

Este foarte ușor să vă urmați obișnuințele și să petreceți Crăciunul într-un mod banal: familie, cadouri, cină, curcan copt, somn și așa mai departe. Cu siguranță nimeni nu și-ar dori să fie un Grinch de Crăciun. Din fericire, încă mai aveți timp pentru a decide cum să organizați totul de această dată. În acest articol vă putem propune unele dintre cele mai extremiste, unice și interesante locuri unde ați putea sărbători această perioadă magică a iernii. Din acest articol veți avea de ales dintre câteva regiuni calde și confortabile și dintre câteva locuri pustii și sumbre – avem o destinație pentru fiecare.

Quebec, provincia Quebec

Foto: Maxpixel.net

Acest orășel din provincia Quebec este o atracție turistică capabilă să transfere localnicii și oaspeții într-o poveste de iarnă. Dacă ați visat vreo dată să sărbătoriți Crăciunul într-un oraș care arată de parcă ar fi ieșit dintr-o cântec de Crăciun, atunci acest loc cu siguranță vă va complet lista. Arhitectura orașului creează o atmosferă a vechilor sate europene, iar decorațiunile de Crăciun adaugă farmec.

Dublin, Irlanda

Foto: commons.wikimedia.org

Dacă doriți să vă scufundați cu adevărat în atmosfera sărbătorilor europene. Atunci de ce să nu mergeți în Irlanda? Puține țări creează o atmosferă de Crăciun cu adevărat magică. Însă Irlanda cu mulțimile de festivități și concerte este un loc cu adevărat unic și perfect pentru a petrece Crăciunul.

Betleem, Palestina

Foto: flickr.com

Locul unde se spune că a fost născut Isus, un mic orășel din Palestina, este unul dintre cele mai unice locuri din lume. De asemenea, Betleem este una dintre cele mai faimoase atracții turistice unde sosesc pelerini din toată lumea. Cu toate acestea, nimic nu poate fi mai magic decât acest loc înconjurat de atâtea istorii.

Ghent, Belgia

Foto: flickr.com

Datorită clădirilor istorice și arhitecturii, acest loc magic vă va crea senzația că v-ați transferat într-o mică machetă a unui sătuc de Crăciun. Aici, de asemenea, există o piață de Crăciun unde puteți savura diverse delicii și băuturi, dar și 150 de căsuțe mici decorate cu lumini și decorațiuni de Crăciun.

Rovaniemi, Finlanda

Foto: commons.wikimedia.org

Pentru a sărbători Crăciunul pare a fi greu de găsit un loc mai bun decât Santa Claus Village din Rovaniemi, Finlanda. Acest orășel situat în afara Cercului Arctic este considerat a fi orașul natal al Moșului Crăciun. Întregul oraș este decorat cu o mulțime de ghirlande și luminițe de Crăciun, iar în timpul sezonului sărbătorilor de iarnă aici sunt organizate o mulțime de festivități. În fiecare an orășelul atrage aproximativ 500 000 de turiști.

Bondi Beach, Australia

Foto: en.wikipedia.org

Nașterea lui Isus Hristos nu ar trebui să fie neapărat asociată cu ulițele înzăpezite ale orașelor europene care reamintesc despre vremurile străvechi. Plajele însorite ale Australiei sunt și ele un loc frumos pentru a sărbători Crăciunul. O mulțime de oameni preferă să fugă de frigurile europene, să-și îmbrace costumul de baie și să savureze nisipul auriu al plajei și soarele arzător. Cu toate acestea, tradiția încă mai este menținută de oamenii care interpretează cântece de Crăciun și îmbracă căciuli de-ale Moșului.

Cascada Victoria, Zimbabwe

Foto: WikipediaCommons.com

Dacă totuși vorbim despre câteva locuri excepționale unde am putea sărbători Crăciunul, de ce să nu menționăm și țara africană Zimbabwe. Ați putea organiza o călătorie împreună cu familia și să vizitați cea mai mare cascadă din lume și multe alte atracții turistice din regiune.

Vatican, Italia

Foto: flickr.com

Deși acest loc este cu adevărat unic în felul său, este foarte dificil de obținut niște bilete pentru a ajunge aici. Veți fi nevoit să le cumpărați cu câteva luni înainte de sărbători, să rezervați cât mai puține locuri și să trimiteți un fax (succes și cu aceasta). Însă, dacă totuși ați reușit să le faceți pe toate, atunci vă așteaptă o poveste de iarnă cu adevărat magică.

Seul, Coreea de Sud

Foto: WikipediaCommons.com

În timp ce în majoritatea țărilor lumii Crăciunul reprezintă nașterea lui Isus Hristos, familia, pacea și, evident, cadourile, în Coreea de Sud totul este organizat puțin altfel. Acolo Crăciunul este mai degrabă o zi a Sfântului Valentin cu un Moș Crăciun. Multe perechi organizează în această zi o întâlnire excepțională. În ceea ce privește Coreea de Nord, acolo Crăciunul este interzis.

Tokyo, Japonia

Foto: commons.wikimedia.org

La fel ca în Coreea de Sud, în Japonia Crăciunul este în primul rând o sărbătoare fără zile libere și mese cu familia și rudele. În acest fapt nu însemnă că în Japonia Crăciunul nu este sărbătorit. Faceți o plimbare prin centrul orașului Tokyo și savurați luminile sclipitoare și străzile frumos amenajate.

Insulele Bermude

Foto: commons.wikimedia.org

Uneori singura metodă de a scăpa de agitația orășenească este să vă izolați pe o mică insulă, spre exemplu pe una din insulele Bermude – un loc perfect pentru a sărbători Crăciunul. Din fericire, în timpul Crăciunului, temperatura nu cade mai jos de 19 grade Celsius. Aici puteți urmări parada lui Moș Crăciun și vă puteți plimba prin locuri frumos amenajate. Oamenii Bermudelor sărbătoresc Crăciunul într-un mod excepțional.

Antarctica

Foto: flickr.com

Pare a fi straniu, însă unii oamenii sărbătoresc Crăciunul în Antarctica. Există și un motiv. Nu veți avea o sărbătoare mai înzăpezită decât în cel mai sudic punct al Pământului. Aici puteți admira o faună unică și puteți construi o mulțime de oameni de zăpadă cât mai departe de agitația orașelor. În plus vă veți putea lăuda cu o experiență unică.

Luna

Foto: WikipediaCommons.com

Printre cele mai extremiste și unice locuri unde poate fi sărbătorit Crăciunul, Luna este pe primul loc. De fapt, doar astronauții Apollo 8 au reușit să o facă. În ajunul Crăciunului anului 1968 Frank Borman, Jim Lovell și Bill Anders au fost primii care au ieșit pe orbita selenară și au sărbătorit Crăciunul în proces. Tot atunci Lovell a transmit pe undele radio: „Roger, fii la curent că Moș Crăciun este aici”.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.