Fotografii de la Festivalul Internațional de Sculpturi de Gheață și Zăpadă din Harbin 2019 (30 foto)

0
2847

În fiecare an în orașul Harbin din nord-estul Chinei, provincia Heilongjiang, are loc Festivalul Internațional de Sculpturi de Gheață și Zăpadă, la care participă mai mult de 1 milion de oameni pasionați de arta de iarnă.

Noaptea toate aceste sculpturi sclipesc în o mulțime de culori, iar vizitatorii pot chiar să urce și să se joace pe unele structuri. Anul acesta festivalul a avut loc de 35 de ori, fiind inaugurat la data de 5 ianuarie. Distracțiile vor continua până la sfârșitul lunii februarie.

Turiștii plimbându-se prin orașul de gheață al Parcului International de Gheață și Zăpadă din Harbin, 5 ianuarie 2019.

Foto: Tao Zhang / Getty

Pregătirile pentru festival pe râul înghețat Songhua. Lucrătorii chinezi folosesc echipamente speciale pentru a tăia blocuri de gheață care vor fi utilizate la crearea sculpturilor de gheață, Harbin, 20 decembrie a anului 2018.

Foto: Kevin Frayer / Getty

O echipă de muncitori chinezi transportă un bloc de gheață uriaș care a fost tăiat din râul Songhua pentru a fi folosit la construcția orășelului de gheață, Harbin, 20 decembrie a anului 2018. Cu câteva săptămâni înainte de Festivalul Internațional de Sculpturi din Gheață și Zăpadă muncitorii colectează și transportă în Harbin aproximativ 200 de mii de metri cubi de gheață. Fiecare bloc cântărește până la 700 de kilograme, iar munca nu este dintre cele mai ușoare.

Foto: Kevin Frayer / Getty

Muncitorii chinezi finalizează munca asupra sculpturilor în timpul pregătirilor pentru festivalul Harbin, 22 decembrie a anului 2018.

Foto: Kevin Frayer / Getty

Sculpturile de gheață din orășelul unde are loc festivalul, 7 ianuarie anul 2019, Harbin, China.

Foto: Tyrone Siu / Reuters

Lucrătorii sculptează structura principală înaintea intrării în orășelul de gheață al festivalului Harbin, 29 decembrie a anului 2018. Sculptura de gheață din imagine are o înălțime de 33 de metri și mai mult de 100 metri în lățime.

Foto: VCG / Getty

Procesul de creare a sculpturilor de gheață, 22 decembrie a anului 2018, Harbin, China.

Foto: VCG / Getty

Orășelul expozițional pe timp de seară, 5 ianuarie a anului 2019.

Foto: Tao Zhang / Getty

Turiștii se plimbă prin orășelul expozițional al festivalului Harbin, 5 ianuarie a anului 2019.

Foto: Tao Zhang / Getty

O pereche se plimbă pe râul înghețat prin mijlocul unei întregi armate de oameni de zăpadă, 4 ianuarie  a anului 2019, Songhua, Harbin. În total, în cadrul celei de-a 35-a ediții a Festivalului Harbin, au fost modelate 2019 sculpturi.

Foto: Tyrone Siu / Reuters

Vizitatorii umblă prin orașul de gheață în timpul festivalului anual din Harbin, la 7 ianuarie 2019.

Foto: Tyrone Siu / Reuters

Turiștii admiră sculpturile de zăpadă din Harbin, 4 ianuarie a anului 2019.

Foto: AFP / Getty

O înotătoare cu niște aripi colorate se pregătește să se scufunde în apă pentru a marca venirea Anului Nou, 31 decembrie a anului 2018, Harbin, China.

Foto: Tao Zhang / Getty

Participanții sar în apă în timpul competiției internaționale de iarnă pe 5 ianuarie a anului 2019.

Foto: Tao Zhang / Getty

Sculpturile de gheață în așteptarea vizitatorilor Festivalul Internațional de Sculpturi din Gheață și Zăpadă, 4 ianuarie a anului 2019.

Foto: Tyrone Siu / Reuters

Sculpturi de gheață iluminate în ziua de deschidere a Festivalul Internațional de Sculpturi din Gheață și Zăpadă din Harbin pe 5 ianuarie 2019.

Foto: VCG / Getty

Vizitatorii se dau cu sania sub zidurile unui castel de gheață, 7 ianuarie a anului 2019.

Foto: Tyrone Siu / Reuters

Razele soarelui ce apune, reflectându-se de sculpturile de gheață din Parcul Internațional de Sculpturi de Gheață și Zăpadă din Harbin, 23 decembrie a anului 2918.

Foto: Tao Zhang / Getty

Niște fete analizează sculpturile de gheață  de la Festivalul Internațional de Sculpturi din Gheață și Zăpadă iluminate de focuri multicolore, 4 ianuarie a anului 2019, Harbin.

Foto: Tyrone Siu / Reuters

Focuri de artificii în timpul marii deschideri a festivalului anual din Harbin la 5 ianuarie 2019.

Foto: Tao Zhang / Getty

O vedere de sus a focurilor de artificii și a parcului în timpul inaugurării celui de-al 35-lea Festival Internațional de Sculpturi din Gheață și Zăpadă, 5 ianuarie a anului 2019.

Foto: VCG / Getty

Sculpturi de gheață iluminate de focuri multicolore, 7 ianuarie 2019, Harbin.

Foto: Fred Dufour / AFP / Getty

Vizitatorii se plimbă în mijlocul sculpturilor de gheață uriașe de la Festivalul Internațional de Sculpturi din Gheață și Zăpadă, 6 ianuarie a anului 2019.

Foto: Fred Dufour / AFP / Getty

Turiștii lângă o sculptură publicitară, 5 ianuarie a anului 2019.

Foto: VCG / Getty

O fotografie de sus a sculpturilor de gheață și a vizitatorilor Festivalul Internațional de Sculpturi din Gheață și Zăpadă din Harbin, 7 ianuarie a anului 2019.

Foto: Fred Dufour / AFP / Getty

Turiștii fac poze în fața sculpturilor de gheață din orășelul unde are loc festivalul, 5 ianuarie a anului  2019, Harbin.

Foto: Tao Zhang / Getty

Turiștii se distrează în orașul expozițional al celui de-al 35-lea Festivalul Internațional de Sculpturi din Gheață și Zăpadă la 5 ianuarie a anului 2019.

Foto: Tao Zhang / Getty

Turiștii lunecă pe toboganele de gheață în timpul deschiderii Festivalul Internațional de Sculpturi din Gheață și Zăpadă din Harbin, 5 ianuarie 2019.

Foto: VCG / Getty

Un pinguin sub-antarctic viu, alunecând pe gheață în orășel în timpul unui eveniment publicitar în onoarea Festivalului Harbin, 6 ianuarie a anului 2019.

Foto: Tyrone Siu / Reuters

Turiștii se plimbă în mijlocul sculpturilor de gheață în ziua deschiderii celei de-a 35-a ediții a Festivalului Internațional de Sculpturi din Gheață și Zăpadă, 5 ianuarie a anului 2019.

Foto: VCG / Getty

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.