TOP-25: Curiozități despre cascada Niagara

0
3912

Cascada Niagara este un loc extraordinar care vă va trezi dorința de a călători. Aici găsiți de toate: telecabine, excursii cu barca, muzee etc. Acest loc este perfect atât pentru călătorii cu familia, cât și pentru călătorii romantice.

 Pe lângă toate, turiștii pot să viziteze parcul Niagara Falls State Park, situat de-a lungul graniței Canadei și SUA, achiziționând biletul Niagara USA Discovery Pass. Parcul este deschis pentru vizitatori anul întreg și este o atracție turistică foarte populară. Oameni din întreaga lume vin aici pentru a se bucura de frumusețea cascadei, pentru a se plimba cu bicicleta, pentru a explora împrejurimile și pentru a organiza picnicuri în aer liber. Frumusețea și dimensiunile cascadei Niagara sunt extraordinare și cu siguranță vă vor da fiori. Deci, aici 25 de curiozități despre cascada Niagara care vă vot trezi pasiunea pentru călătorii.

25. Turnul de observație Skylon Tower

Foto: commons.wikimedia.org

Unii turiști susțin că acest turn este una dintre cele mai bune metode de a admira frumusețea excepțională a cascadei Niagara în întregime. Turnul Skylon se ridică la 236 de metri deasupra apei și veți avea nevoie de 52 de secunde pentru a urca aici. Turnul de observație deschide o vedere la 20 000 de kilometri pătrați.

24. Centrul Niagara Gorge Discovery

Foto: pixabay.com

În centrul Niagara Gorge Discovery puteți afla mai multe despre cascada Niagara. Aici veți găsi fosile vechi și formațiuni geologice. În plus, aici există un cinematograf cu un ecran multiplu care deschide o vedere de 180 de grade.

23. Trasee pentru excursii

Foto: pixabay.com

În Parcul Niagara Falls există unul dintre cele mai interesante trasee pentru excursii din regiune. Puteți alege dintre un traseu simplu de o oră și câteva trasee mai dificile pentru adevărați aventurieri. Cel mai bun traseu pentru începători este excursia de o oră spre Great Gorge Scenic Overlook Hike. Pentru aventuriști se recomandă traseul Whirlpool Rapids Adventureeste care este mai dificil și va dura 3 ore.

22. Muzeul Corning Glass

Foto: pixabay.com

În Muzeul Corning Glass veți găsi cea mai mare colecție de opere de artă și creații istorice din sticlă. Muzeul se află la aproximativ 2 ore și 40 de minute depărtare de cascada Niagara și aici puteți afla mai multe despre tehnologiile care stau la baza producerii sticlei.

21. Teatrul Oh Canada Eh

Foto: pixabay.com

O cină în teatrul Oh Canada Eh este o experiență de neuitat. Fiind situat în Niagara Falls, Ontario, acest teatru activează din anul 1994 și merită a fi premiat. Aici puteți lua o cină și, în același timp, să vă bucurați de un adevărat show canadian.

20. Goat Island (Insula caprelor)

Foto: pixabay.com

Goat Island este situat între partea canadiană și partea americană a cascadei. Cea mai bună metodă de a ajunge pe insulă este de a traversa un pod pietonal de pe partea americană a cascadei. Podul unește Insula caprelor de Insula celor trei surori (Three Sisters Island). În timpul plimbării vă veți putea bucura și de o vedre nemaipomenită a cascadei.

19. Festivalul de iarnă al luminilor

Foto: pixabay.com

Festivalul este organizat de compania canadiană Ontario Power Generation și este unul dintre cele mai durabile din lume. Sărbătoarea începe pe 3 noiembrie și se termină pe 31 ianuarie. La festival se adună mai mult de un milion de oameni care se bucură de focurile de artificii și de expoziția luminilor.

18. Sera de fluturi

Foto: pixabay.com

Sera de fluturi este situată pe teritoriul Parcului Botanic al cascadei Niagara (Niagara Parks Botanical Garden). Aici trăiesc mai mult de 2 000 de specii diferite de fluturi, iar turiștii pot urma de sine stătător o tură, începând cu un scurt filmuleț documentar.

17. Fabrica coșmarurilor de noapte

Foto: pixabay.com

Fabrica coșmarurilor este situată pe partea canadiană a cascadei Niagara și este una dintre principalele atracții turistice. Aici vă așteaptă o experiență turistică înfricoșătoare.

16. Cea de-a opta minune a lumii

Foto: pixabay.com

Cascada Niagara se deosebește prin niște caracteristici naturale unice. Aici există o mulțime de atracții turistice distractive de care se poate bucura întreaga familie. De aceea, utilizatorii rețelei de socializare Facebook au numit cascada Niagara cea de-a opta minune a lumii.

15. O călătorie în spatele cascadei

Foto: pixabay.com

În timp ce vederea spre cascadă de pe o punte trezește fiori, o călătorie în spatele cascadei vă demonstra că viața este de zeci de ori mai frumoasă decât pare a fi la prima vedere. Călătoria începe cu o coborâre de 38 de metri în tunelurile cascadei care au o vârstă de 130 de ani.

14. Festivalul Niagara Falls Icewine

Foto: pixabay.com

Pe partea canadiană a cascadei Niagara, în luna ianuarie, timp de 3 săptămâni apare o țară a minunilor de iarnă. Aici vin oameni din întreaga lume pentru a se bucura de diverse bucate și de 40 de feluri de vin care sunt expuse în special pentru turiști.

13. O călătorie cu o telecabină spaniolă

Foto: pixabay.com

Telecabina Whirlpool Aero Car a fost proiectată de Leonardo Torres Quevedo și se află deasupra cascadei Niagara pe partea orașului Ontario. Telecabina trece deasupra unui râu și permite turiștilor să urmărească toate atracțiile turistice în drum spre celălalt mal al râului Niagara.

12. Zgomotul cascadei Niagara atinge 87 de decibeli

Foto: pixabay.com

Zgomotul provocat de cascada Niagara poate fi auzit de la o distanță de 3 kilometri. Acesta poate fi comparat cu zgomotul creat de patru miliarde de oameni care vorbesc în același timp.

11. Capitala mondială a lunii de miere

Foto: pixabay.com

Studiile arată că anual în orașul Niagara vin aproximativ 50 000 de cupluri pentru a petrece luna de miere. Parcul și-a obținut popularitatea după ce acesta a devenit mai accesibil pentru public. Cascada Niagara propune locuri romantice și izolate pentru cuplurile care doresc să se bucura de vacanță în doi.

10. Spectacolul de noapte

Foto: pixabay.com

În fiecare noapte cascada învie. Sute de lumini sunt îndreptate spre apa cascadei, iluminând-o cu diverse culori. Show-ul a început în anul 2016 după ce vechile lumini xenon au fost înlocuite cu lumini LED care sunt mult mai sclipitoare și creează un adevărat spectacol de lumini.

9. Trucuri periculoase

Foto: pixabay.com

De-a lungul a zeci de ani, oamenii își riscau viața, încercând să facă diverse trucuri periculoase în cascadă. În anul 1901, Annie Edson Taylor a devenit primul om care a depășit baza cascadei într-un butoi. Deși Annie a rămas nevătămată, zeci de oameni au fost mai puțin norocoși. Căpitanul Matthew Webb a încercat să facă același truc cu 18 ani mai devreme, însă corpul acestuia a fost găsit neînsuflețit cu câteva zile mai târziu.

8. Cascada Niagara este formată din trei cascade

Foto: pixabay.com

Cea mai mică dintre cascade este cascada Potcoava care a fost numită astfel datorită formei sale. Cascada americană situată în Statele Unite ale Americii este a doua după dimensiuni. Iar cascada Bridal Veil, numită astfel datorită similarității cu un voal al miresei, este cea mai mare, având 1 200 de metri.

7. Cascada este vizitată de 30 de milioane de oameni pe an

Foto: pixabay.com

Cascada Niagara este vizitată anual de aproximativ 30 de milioane de oameni. Aici puteți veni în oricare cele 365 de zile ale anului, însă cei mai mulți vizitatori vin aici în perioada de vară.

6. Cascada produce mai mult de 4 milioane kilowați de energie electrică

Foto: pixabay.com

Atât Statele Unite ale Americii, cât și Canada se folosesc de faptul că Niagara se află la granița ambelor țări. Energia obținută de la cascada Niagara poate alimenta 3,8 milioane de locuințe.

5. Primul Parc de Stat din SUA

Foto: pixabay.com

În Statele Unite ale Americii acest parc a devenit primul în felul său. Pentru vizitatori au fost construite trasee pietonale pentru o explorarea mai ușoară a tuturor părților parcului. De asemenea, acest loc a devenit faimos datorită picnicurilor organizate de familii.

4. Parcul Niagara Falls State Park a fost creat de Frederick Law Olmsted

Foto: commons.wikimedia.org

Frederick Law Olmsted a fost fondatorul arhitecturii peisagistice americane. El este cunoscut pentru faptul că a proiectat Parcul Central al New Yorkului. Cascada Niagara a devenit atât de cunoscută doar datorită lui Frederick. El și-a pus scopul de a crea un loc de unde oamenii ar putea să admire adevărata frumusețe a cascadei.

3. Culoarea apei cascadei este verde

Foto: pixabay.com

Apa cascadei a obținut culoarea verde datorită sărurilor de rocă dizolvate în ea, iar calcarul, șisturile și gresia din jur accentuează această nuanță.

2. Cascada Niagara are aproximativ 12 000 de ani

Foto: pixabay.com

Peninsula Niagara s-a format cu aproximativ 12 500 de ani în urmă din gheață. Cascada a fost creată din blocurile mari de gheață care datează din epoca glaciară. Apa ghețarilor se topea și a început să se scurgă în lacul care astăzi se numește Erie. Inițial cascada nu era la fel de mare.

1. Cascada conține aproximativ 681 914 litri de apă

Foto: pixabay.com

Deși volumul apei variază în dependență de anotimp și perioadă a zilei, cea mai bună perioadă a anului pentru a vizita cascada este din iunie până în august, deoarece în această perioadă volumul fluxului de apă al cascadei este maxim.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.