TOP-10: Cele mai spectaculoase aeroporturi din lume

0
1608

De regulă, în timpul călătoriei cu avionul încercăm cât mai rapid să trecem de toate etapele îmbarcării sau debarcării pentru a ajunge cât mai curând la destinație, căci acolo dorim să ne petrecem timpul liber.

Pentru turiști timpul valorează foarte mult, de aceea ei își doresc cât mai rapid să parcurgă drumul spre destinație și să se relaxeze în hotel, pe plajă sau explorând atracțiile turistice locale. 

Însă, ce ați zice dacă ați afla că, grăbindu-vă atât de mult pierdeți ceva foarte interesant? Ce ați spune dacă aflați că și aeroporturile vă pot face călătoria mai distractivă? Dacă sunteți în căutarea unui loc neobișnuit pentru odihnă, aici ele sunt: topul celor mai avansate și ospitaliere aeroporturi din lume.

10. Aeroportul Changi, Singapore

Conform premiului anual World Airport Award acordată de compania Skytrax, aeroportul din Changi, Singapore, a fost cel mai bun aeroport din lume de un număr record de ori: 6 ani la rând până în anul 2018. Aeroportul din Singapore se poate mândri cu vegetația de pe teritoriul său, căci în fiecare terminal există câte un complex de grădini botanice, inclusiv grădini cu floarea-soarelui și fluturi. În Changi au fost amenajate și iazuri într-un stil tradițional asiatic, astfel încât pasagerii să se poată relaxa după zboruri lungi.

În cazul în care nu prea sunteți interesat de natură, puteți vizita cinematograful local gratuit, să înotați într-un bazin pe acoperiș sau să vizitați un centru spa care lucrează 24/24. De asemenea, în Changi la fiecare pas găsiți stațiuni pentru reîncărcarea telefoanelor mobile, iar internetul este gratuit pe tot teritoriul aeroportului.

În ceea ce privește gustările, aeroportul din Singapore până și în prezent este un lider în ceea ce ține de originalitatea servirii felurilor de mâncare, căci doar aici puteți găsi un restaurant fast food în stilul anilor 60. Aici vă puteți bucura de rețete locale la cele mai accesibile prețuri.  

Cel de-al patrulea și cel mai nou terminal al aeroportului a fost conceput ținând cont de cele mai eficiente soluții ale celor trei terminale precedente, de aceea îmbarcările și debarcările sunt foarte rapide, sigure și confortabile. Se spune că trecerea tuturor verificărilor nu durează mai mult de 15 minute, ceea ce este aproape nimic, luând în considerație că Changi este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume.

Contrar tuturor avantajelor enumerate până acum, cireașa de pe tort a aeroportului este alta, cu toate că vizitatorii o vor putea admira abia în luna aprilie a acestui an. În aprilie, în aeroport va fi inaugurat un nou complex, Jewel Changi Airport, care cu siguranță va ridica afacerea la un nou nivel pe scara designului futurist. Principala atracție a acestui centru va fi o cascadă artificială numită Rain Vortex care va avea 40 de metri în înălțime și apele căreia se vor scurge la primul etaj din vârful cupolei de sticlă a clădirii.

Complexul va uni 3 terminale ale aeroportului și va oferi distracții pe placul fiecărui pasager, căci în Jewel Changi Airport se vor deschide centre de divertisment, centre comerciale, o grădină cu 5 etaje, zone pentru jocuri și numeroase cafenele.

9. Aeroportul Internațional Hongkong

Foto: listverse.com

Aeroportul din Hong Kong este situat într-o zonă geografică foarte favorabile, deoarece mai mult de jumătate din populația Terrei poate ajunge la această metropolă în doar aproximativ 5 ore. Nu este de mirare că acest aeroport a devenit unul dintre cele mai populare și cele mai aglomerate din lume. Din aceeași cauză aeroportul din Hong Kong este mereu reînnoit și modernizat, astfel încât să satisfacă un număr mare de pasageri care își așteaptă următorul zbor.

Aeroportul dispune de 80 de restaurante care servesc bucate tradiționale din întreaga lume. De asemenea, restaurantele locale se disting prin calitatea bucatelor și prețurile rezonabile. În unele localuri vă puteți bucura de muzică vie, petrecându-vă timpul într-o atmosferă confortabilă și servind un coctail sau niște capodopere culinare adevărate. În altele puteți comanda mâncare la pachet și să vă urmați mai departe drumul.

Aeroportul Internațional Honk Kong este un loc potrivit și pentru iubitorii de shopping, deoarece aici se găsesc buticurile firmelor precum Disney, Giordano și G2000. Pentru familii există un parc educațional interactiv și un cinematograf IMAX, astfel încât chiar și cei mai mici călători să nu să se plictisească și să-și petreacă timpul într-un mod productiv. Apropo, în barul local Lan Kwai Fong Bar puteți servi primul coctail gratis.

8. Aeroportul Internațional Incheon

Foto: usatoday.com

În Incheon din Coreea de Sud există un aeroport internațional de dimensiuni uluitoare, unde călătorii pot găsi literalmente de toate. Uneori s-ar putea părea că aeroporturile sunt construite într-un așa mod încât pasagerii în nici un caz să nu adoarmă de plictiseală. De altfel, cum am putea explica băncile de fier care sunt atât de incomode? Cu toate acestea, aeroportul din Incheon oferă prioritate confortului pasagerilor, de aceea aici au fost amenajate zone speciale cu fotolii comode și lumină slabă, astfel încât oamenii să-și poată satisface somnul în mijlocul acestui trafic.

După un somn dulce puteți utiliza cabinele de duș gratuite ale aeroportului. Dacă este necesar, puteți să obțineți chiar și un set cu o periuță și pastă de dinți, săpun, uscător de păr și prosop. Pasagerului nu-i rămâne decât să-și aducă cu sine o pereche de șlapi, în cazul în care îi este frică să meargă desculț pe podeaua din dușurile publice.

De asemenea, în aeroportul din Incheon există o mulțime de opțiuni pentru distracții, astfel încât să nu vă plictisiți în timp ce așteptați următorul zbor. Puteți urma niște cursuri de meșteșug unde vă puteți confecționa un evantai în stil tradițional coreean sau orice alt obiect la dorință. Apropo, de cât timp nu ați patinat? În unul dintre terminalele aeroportului Incheon există un adevărat patinoar. În plus, aici puteți vizita un muzeu cultural și câteva grădini tradiționale. Cu siguranță nu vă plictisiți!

7. Aeroportul Internațional Kuala Lumpur

Foto: littlegreybox.net

Dacă sunteți într-o escală în acest aeroport, cu siguranță nu vă plictisiți așteptând următorul zbor! Pe teritoriul aeroportului puteți privi televizorul care are o mulțime de canale, însă dacă asemenea ocupații nu prea vă interesează, puteți vizita o sală cu acces gratuit la internet.

În cazul în care ați obosit să stați în loc, vă puteți plimba prin centrul comercial Gateway@KLIA2, care este unit cu aeroportul. Cu toate acestea, pentru a vizita centrul comercial va trebui să treceți de două ori controlul vamal, la ieșirea și, prin urmare, la întoarcerea în terminal. Pe de altă parte, acest detaliu inconfortabil se merită, căci în Mall găsiți absolut de toate, de la bijuterii și haine până la jucării și tot felul de tehnologii. În timp ce explorați magazinele locale, puteți să faceți o pauză pentru a merge la o cafenea și a gusta din bucătăria tradițională a Malaieziei.

Ați obosit? Atunci este timpul de a merge la hotelul capsulă Capsule Transit Airport Hotel, care se află chiar pe teritoriul aeroportului. Aici vă puteți relaxa în niște paturi-capsule foarte original amenajate. Prețul camerei include un dulap pentru bagaj, duș și internet gratuit. Această opțiune este una perfectă pentru călătorii care sunt nevoiți să stea în aeroport un timp îndelungat și au nevoie de intimitate.

6. Aeroportul londonez Heathrow

Foto: tripadvisor.com

Când este vorba despre shopping și cele mai bune restaurante, Heathrow este considerat aeroportul Numărul 1. În plus, aici puteți găsi hotelul Sofitel London Heathrow, care este al cincilea cel mai bun hotel din lume situat pe teritoriul unui aeroport. Probabil aici nu găsiți la fel de multe restaurante ca în alte aeroporturi internaționale, în schimb în aeroportul Heathrow puteți vizita niște cafenele în stil european, pub-uri britanice și chiar restaurante care oferă servicii complete.

În fiecare terminal al aeroportului londonez există o mulțime de magazine. Indiferent de ce destinație urmați sau de unde ați sosit, aici puteți găsi tot de ce aveți nevoie, de la cărți până la articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii la modă. În cazul în care doriți să vă petreceți timpul mai productiv, în al cincilea terminal găsiți o galerie de artă, unde sunt expuse diverse sculpturi și alte opere de artă.

5. Aeroportul Internațional München Franz Josef Strauß

Foto: munich-airport.de

Aeroportul din München a fost recunoscut ca fiind al 5-lea cel mai bun Aeroport Internațional din lume și cel mai bun aeroport din Europa din ultimii 10 ani. Potrivit companiei Skytrax, acest aeroport este de nota 10, fapt care înseamnă că serviciile furnizate sunt de cea mai bună calitate.

Să vedem de ce acest aeroport este atât de special și prin ce este diferit de celelalte. În primul rând, aeroportul dispune de o fabrică de bere proprie care se află chiar pe teritoriul acestuia. Mulți dintre călători iubesc să bea câte o bere în timp ce așteaptă următorul zbor, iar locul unde băutura se produce este unul perfect. În cazul în care sunteți dintre turiștii care iubesc să se distreze, puteți încerca să faceți surfing în cel mai mare bazin cu valuri artificiale din lume, iar dacă sunteți norocos, puteți prinde un alt campionat de surf pe valuri artificiale. De asemenea, puteți închiria un costum și o placă de surf, precum și să luați o lecție cu un instructor profesionist. Dacă considerați asemenea distracții prea extremiste, puteți vizita un teren de golf, un tobogan gigant sau o expoziție de machete care include o activitate interactivă cu aeronave dedicată istoriei aviației.

Cei care doresc să se relaxeze sau să tragă un pui de somn pot închiria niște cabine speciale, situate pe teritoriul aeroportului.

4. Aeroportul Internațional McCarran

Foto: vegassolo.com

McCarran (prescurtat LAS), aeroportul principal din Las Vegas, este un mic paradis în mijlocul deșertului Nevada care își deschide ușile oricărui aventurier. De asemenea, LAS este al 8-lea cel mai aglomerat și cel mai vizitat aeroport din lume. Pe teritoriul acestuia există un întreg muzeu de aviație care relatează istoria călătoriilor aeriene din Las Vegas.

Pe lângă toate, aeroportul dispune de o fabrică de bere proprie și o rețea de pub-uri și restaurante de care poate profita oricare călător. În cazul în care doriți să vă adânciți într-o atmosferă a jocurilor de noroc, direct în aeroport puteți găsi jocuri de tip slot machine. Însă, dacă doriți să vă relaxați înainte sau după zbor, aeroportul dispune de săli de odihnă de care poate profita oricare turist. De asemenea, aici puteți găsi o sală de sport care dispune de duș și o saună. O asemenea plăcere vă va costa doar 25 de dolari.

3. Aeroportul Internațional Dubai

Foto: lovindubai.com

Aeroportul din Dubai va fi pe plac mai ales călătorilor care nu cunosc viață fără tehnologii, internet rapid și check-in-uri aproape imediate. „Wow-fi-ul” local chiar a obținut titlul de hot-spotul cu cel mai rapid internet din lume, până la 39,50 mbps. În ceea ce ține de check-in, terminalele aeroportului au fost concepute astfel încât pasagerii să nu fie nevoiți să stea în rând, așa cum se întâmplă în întreaga lume. Oamenii se deplasează prin niște holuri largi, fapt care accelerează foarte mult toate controalele și înregistrările.

Pe lângă toate, aici vă puteți petrece timpul liber privind gratuit cele mai diferite filme și emisiuni TV, căci Aeroportul Internațional din Dubai a încheiat un acord cu platforma ICFlix. Aeroportul dispune și de o grădină tradițională în stil Zen de care poate profita oricare călător ce își dorește pace și liniște. Aici puteți comanda și un masaj.

De asemenea, în aeroport puteți găsi o mulțime de localuri. Puteți vizita cafeneaua Wolfgang Puck’s The Kitchen, care este unul dintre cele două localuri din țară de tip fast casual al rețelei britanice Pret a Mangers, precum și restaurante Heineken.

2. Aeroportul Internațional Suvarnabhumi din Bangkok

Foto: listverse.com

Dacă planificați o călătorie în timpul căreia veți trece prin Aeroportul Internațional Suvarnabhumi, unul dintre cele mai bune aeroporturi din lume, pentru început ar trebui să învățați cum să-i pronunțați corect denumirea.

Aeroportul din Bangkok a fost recunoscut ca fiind un aeroport de primă clasă, însă aici nu veți găsi muzee, piscine sau alte distracții, căci Suvarnabhumi și-a primit titlul datorită opțiunilor pentru shopping și alimentație.

Pe teritoriul aeroportului există un hotel unde pasagerii se pot opri pentru o noapte în cazul în care au nevoie. Însă, dacă aveți un buget mai mic, puteți vizita o sală de odihnă care dispune de fotolii confortabile. De asemenea, aici puteți găsi diverse cafenele, restaurante fast-food și localuri de lux care servesc bucate tradiționale asiatice, în special thailandeze.

În cazul în care aveți poftă de aventuri, puteți coborî în subsolul aeroportului pentru a lua trenul spre oraș. Bangkok este un megalopolis unde viața nu încetinește nici noaptea.

1. Aeroportul Internațional Samui

Foto: kosamui.com

Aeroportul Samui diferă datorită celui mai original design din lume. Acesta este proprietatea privată a companiei aeriene Bangkok Airways și este situat pe una dintre cele mai mari și cele mai importante insule din țară, fapt care simplifică călătoriile spre Thailanda.

Acest aeroport este fără îndoială unul neobișnuit, căci clădirile complexului sunt realizate din bambus. Terminalele sunt decorate cu flori tropicale, de aceea turiștii se adâncesc în atmosfera unei vacanțe de vis deja din primele minute după aterizare. În Samui nu există un sistem de control al climei, iar încăperile sunt aerisite cu aer proaspăt, fapt pentru care aeroportului i-au fost înmânate câteva premii internaționale pentru ecologie. La prima vedere, acest loc pare a fi mai degrabă o stațiune exotică, decât un aeroport, însă există ceva magic și atrăgător în designul excepțional al acestuia.

În ceea ce privește hrana și shopping-ul, în aeroport există câteva buticuri și cafenele, precum și câteva localuri fast food cu bucate tradiționale numite Samui Park Avenue. În cazul în care doriți ceva mai neobișnuit, puteți vizita magazinul Samui Robot Group, de unde puteți procura niște jucării foarte neobișnuite, ce reamintesc niște monștri și extratereștri. Cel mai interesant este că aceste jucării sunt făcute din piese auto reciclate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.