TOP-25: Cele mai extreme restaurante pe care trebuie să le viziteze oricare aventurier

0
1930

În lumea contemporană oamenii luptă pentru a deveni excepționali. 88% dintre toate restaurantele lumii tind să satisfacă cele mai bizare cereri, iar unele dintre ele într-adevăr reușesc să obțină succes datorită originalității.

În acest articol urmează să vă prezentăm câteva restaurante care atrag clienții nu doar datorită unui meniu delicios, dar și datorită unui design excepțional.

1. Restaurantul-toaletă și rețetele sale unice

Foto: © ekt79 / imgur

Excepționalitatea acestui restaurant taiwanez se bazează pe articolele ce se găsesc în oricare baie. Scaunele sunt niște toalete adevărate, iar vasele sunt niște toalete de plastic în miniatură. Deși este bizar, acest loc a devenit foarte popular.

De asemenea, restaurantul este popular pentru rețetele de preparare a înghețatei care, pe lângă toate, se servește în aceleași toalete în miniatură. Deși bucatele preparate și servite aici pot trezi mai multe asociații, calitatea și gustul lor sunt incomparabile.

2. Restaurantul Sumblimotion din Ibiza și experiența spațială

Foto: instagram
Foto: instagram

Unul dintre cele mai scumpe restaurante din lume se află în Ibiza în hotelul Hard Rock de pe plaja Bossa (Playa de Bossa). Aici oaspeții se pot bucura de niște bucate neobișnuite, pregătite după niște rețete inovaționale și cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generație.

Fiecare cină are loc într-o atmosferă virtuală. În această lume fantastică ce trezește noi emoții, turiștii pot lua cina doar într-un grup de 12 vizitatori.

3. O cină în cer (Emiratele Arabe Unite)

Foto: instagram

O cină deasupra Dubai-ului este o idee fascinantă. Întregul restaurant presupune o singură masă suspendată pe o macara de construcție la o înălțime de 50 de metri. Dacă sunteți într-o relație cu o persoană care adoră experiențele extremiste și bucatele delicioase, acest restaurant va fi o surpriză perfectă.

4. Restaurantul Aiguille du Midi la o înălțime de 3 842 metri

Foto: © Aiguille du Midi Restaurant 3842m / facebook © Aiguille du Midi Restaurant 3842m / facebook

Acest restaurant excepțional oferă vizitatorilor o priveliște fascinantă. Aiguille du Midi se află la o înălțime de 3 842 de metri, în Alpii francezi, masivul Mont Blanc, deasupra unui teleschi foarte popular printre turiști numit Aiguille du Midi. Acesta este locul pe care fără îndoială ar trebui să-l vizitați. Aici se află și un hotel unde ați putea să vă cazați în cazul în care ați dori să vă bucurați și mai departe de aerul proaspăt de munte.

5. Casa ceaiului, Huashan, China și o călătorie în munți

Foto: instagram

Aceasta este o provocare pentru oamenii care iubesc ceaiul atât de mult, încât sunt gata să se ridice în munți pentru a primi o ceașcă. Doar imaginați-vă, Casa ceaiului este situată la o înălțime de 2 160 de metri deasupra nivelului mării, iar drumul care trebui să-l urmați pentru a ajunge acolo se numește Scara spre cer. Este un vis pentru oricare iubitor de ceai!

6. Hotelul Villa Escudero înconjurat de vegetație și restaurantul cu o cascadă

Foto: © porneyes / reddit

Pe insulele Filipine, nu departe de orașul San Pablo, există un hotel numit Villa Escudero, restaurantul căruia este situat chiar la poalele unei cascade. Aici vizitatorii se pot bucura nu doar de o priveliște nemaipomenită, ci și de o cină în interiorul cascadei. Vă asigurăm că această experiență nu este deloc periculoasă, căci adâncimea este de doar 20 de centimetri.

7. Restaurantul Alcazar E. R și o cină într-un spital al unei închisori

Foto: instagram

Restaurantul Alcazar E. R. din Tokyo reamintește un spital de închisoare. Toți vizitatorii stau în camere, luminozitatea este scăzută, chelnerii poartă uniforme medicale, iar bucătarii sunt ca niște chirurgi în bucătărie.

Pentru a impune clienților mai multă frică, există opțiunea dea a purta cătușe. Dacă sunteți un iubitor de misiuni și Haloween, acest restaurant o să vă placă cu siguranță.

8. Restaurantul Coppa Club din Londra și niște cupole în loc de acoperiș

Foto: instagram

Acest restaurant arată grozav, oare nu? Chiar și cea mai plictisitoare cină poate deveni aici o experiență de neuitat datorită designului uimitor. Pe terasa sudică cad mereu razele solare, fapt care creează o atmosferă ca în poveste.

9. Restaurantul Xtracold Icebar din Amsterdam: iarnă tot anul

Acum nu este nevoie să mergeți la Polul Nord pentru a lua o gustare în locuințele eschimoșilor. Vara, temperatura din sala de gheață este de aproximativ -10 grade, însă nu vă îngrijorați! Angajații restaurantului oferă vizitatorilor haine călduroase.

Vizitatorii intră într-o adevărată împărăție a gheții și zăpezii, unde se pot distra, dansa și bea ceva cald împreună cu prietenii. Este o experiență de neuitat, mai ales dacă veniți aici în timpul verii.

10. Restaurantul The Rock din Zenzibar, situat chiar în mijlocul Oceanului Indian

Foto: instagram

Denumirea restaurantului nu a fost o alegere negândită. Acesta este situat în vârful unei stânci și se combină perfect cu peisajul.

+ bonus

O cină împreună cu girafele în restaurantul Giraffe Manor din Nairobi

Foto: instagram

Amatorii naturii vor fi pe al nouălea cer dacă ajung în acest local! Giraffe Manor este un hotel excepțional care aparține afacerii The Safari Collection din Nairobi. Fiecare masă în acest restaurant este o adevărată experiență de safari, unde niște girafe prietenoase nu ezită să se apropie de vizitatori cu speranța că vor fi servite cu bunătăți.

În restaurantul Ctaste din Amsterdam puteți lua masă în întuneric

Foto: © ctaste / twitter

Auzind de acest local, lumea spune „wow”. Aici puteți „auzi, simți, mirosi, vorbi, asculta, imagina și experimenta” în timp ce luați masa. Toate cu excepția percepției vizuale. Într-un așa mod, percepția gustativă devine mai ascuțită, deoarece nu sunteți concentrat pe ceea ce se întâmplă în jur.

Stațiunea Soneva Kiri din Thailanda și restaurantul Bird’s Nest

Cuiburile situate deasupra copacilor, la aproximativ 5 metri deasupra pământului, creează o atmosferă luxoasă, oferindu-vă posibilitatea de a vă bucura de liniște și pace.

Dacă ajungeți să călătoriți în Thailanda, vizitați acest loc, cel puțin pentru a urmări cum chelnerul utilizează o tavă specială pentru a servi băuturile și bucatele.

Restaurantul subacvatic al vilei Anantara Kihavah unde puteți lua masa împreună cu rechinii

Foto: instagram

Dacă doriți o vacanță încă mai fascinantă pe Insulele Maldive, vizitați restaurantul subacvatic al vilei Anantara Kihavah unde puteți lua masa în compania mai multor vietăți marine. Nu veți avea nevoie de un scafandru pentru a fi înconjurat de rechini, pești tropicali și broaște țestoase.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.