Insula Iepurilor: o insulă japoneză pe care locuiesc sute de iepurași prietenoși (12 foto)

0
2243
Foto: @bradley.anderson

Dacă vă place să mângâiați animăluțe pufoase atunci Japonia poate deveni insula viselor voastre! Pe lângă Insula Motănașilor și Satul Vulpițelor, în această uimitoare țară mai există și Ōkunoshima, o mică insuliță, în marea interioară a Japonie, invadată de iepurași prietenoși și drăgălași.

Foto: @beatniik
Foto: @petenikolic

Insulița este poreclită și „Insula Iepurilor” (Usaga Jima). Aceasta adăpostește colonii din sute, dacă nu mii, de iepuri curioși și sociabili. Nimeni nu știe cu siguranță cum și pentru ce aceste animăluțe au fost aduse pe insulă, însă un singur lucru este clar: ei iubesc oamenii!

Foto: @jamaicansoul
Foto: @morganleighwillett

Turiștii care vizitează această insulă, au oportunitatea de a-i ține în brațe, a-i mângâia, a se juca cu ei și a-i hrăni. Adesea, iepurașii singuri sar în brațe cu mare plăcere și poftă. „Iepurii aici nici nu trebuie căutați, – spune unul dintre turiști. – Din momentul în care a-ți debarcat, ei singuri se apropie de voi cu speranța că îi veți hrăni”.

Foto: @bradley.anderson
Foto: @lauren.susan.martin

În momentul de față, Ōkunoshima este una dintre principalele atracții turistice ale Japoniei. Totuși, istoria acestei mici insulițe nu este chiar plăcută și atrăgătoare. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, insulița a fost folosită pentru producerea și testarea armelor chimice. Din anul 1929 până în 1945, acest loc era ținut în secret: japonezii nu îndrăzneau să se apropie de el și insula nici măcar nu era indicată pe hărți.

Foto: @kennnyc88
Foto: @keithkeith123

Deși iepurașii au transformat complet insula și i-au creat o nouă reputație, aici încă se mai găsesc câteva centrale chimice abandonate, buncăre militare și un Muzeu de Gaze Otrăvitoare (Poison Gas Museum), care servesc drept amintire despre istoria sumbră a insulei.

Foto: @tomatojuicetravel
Foto: @__ysoserious__

Dacă planificați o călătorie spre Japonia, vă îndemn să vizitați Insula Iepurilor. Iar dacă nu – nu vă întristați, căci o puteți admira din pozele înserate în articol chiar acum.

Foto: @robynwhaley
Foto: @___jmac

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.