TOP-10: Idei care au făcut din proprietarii restaurantelor milionari

0
2153

Există multe detalii importante care sunt necesare pentru a deveni proprietarul unui restaurant de succes. Aveți nevoie de un echipament adecvat, de personal isteț, dar și de idei potrivite, astfel încât totul să funcționeze așa cum trebuie.

Fie că este vorba despre ceva material sau un serviciu important, punctele enumerate mai jos pot schimba totul. Fără acestea este puțin probabil să reușiți să vă păstrați restaurantul. Pe măsură ce afacerea crește, unele lucruri devin o necesitate. Aici top 10 idei simple pentru restaurante care au ajutat proprietarii acestora să devină milionari.

10. Cărțile cu rețete

Vi s-a întâmplat vreo dată să mâncați ceva în restaurant, iar mai târziu să vă apară dorința de a găti aceeași rețetă acasă? Multe restaurante au lansat propriile cărți cu rețete care includ unele dintre cele mai populare feluri de mâncare, astfel încât clienții permanenți să se poată bucura de acestea din nou și din nou.

Cărțile cu rețete ale restaurantelor sunt o idee excelentă, deoarece acestea ajută clienții să se familiarizeze cu meniul. Una dintre cele mai populare cărți de rețete este „Momofuku”, scrisă de David Chang (bucătar-șef) și Peter Meehan.

În această carte au fost colectate rețete din cele mai populare restaurante din New York. Restaurante din rețeaua „Momofuku” există în Tokyo, Sidney, Los Angeles și Washington. Dacă nu aveți posibilitatea să vizitați unul dintre aceste restaurante, cartea culinară vă poate fi mereu la dispoziție.

9. Sitemul POS

Sistemul POS are o importanță majoră pentru restaurante. Cu mult timp în urmă, Charles F. Kettering a inventat primul aparat de casă care funcționa cu ajutorul unui motor electric. Odată cu trecerea timpului, această invenție a fost îmbunătățită.

Astăzi sistemul POS poate face orice, inclusiv să monitorizeze rezervele din depozit și să urmărească fluxurile de clienți. Este uimitor, însă POS este mult mai ieftin decât aparatul de casă tradițional. Acest sistem poate fi de diverse mărimi și forme. Majoritatea dintre ele sunt portative, fapt care permite efectuarea rapidă și confortabilă a tranzacțiilor. Datorită dezvoltării rapide a tehnologiilor, sistemul POS de astăzi poate fi găsit în aproape orice restaurant.

8. Mașini automate cu băuturi

Fiecare fel de mâncare trebuie servit cu o băutură gazată. Pentru faptul că astăzi avem mașini automate cu băuturi îl putem mulțumi pe Samuel Fahnestock, G.D Dows și James Tufts care au obținut un brevet pentru această invenție în anul 1819. Această tehnică cu siguranță a ușurat viața multora.

Acum nu trebuie să ne facem griji de reutilizarea sticlelor și dozelor. Aceste mașini lucrează rapid și pot produce mai multe feluri de băuturi. Este uimitor, însă unii oameni dau preferință apei gazată din mașinile automate celei din sticle.

7. Cinele combo

Multe lucruri care au fost inventate ne-au ușurat viața de zi cu zi. Una dintre aceste invenții este cina-combo. De regulă aceasta include o băutură, felul principal și garnitură.

Asemenea „mese combo” sunt oferite în restaurante fast-food pentru cei care se grăbesc. Dacă ați privit filmul „The Founder” atunci vă puteți imagina cum totul a început. Pentru această idee fascinantă oamenii trebuie să-l mulțumească pe McDonald. O idee cu adevărat grandioasă!

6. Certificatele-cadou

Certificatele-cadou sunt o adevărate salvare. Acestea reprezintă un cadou perfect pentru acei omagiați cărora nu le prea place alegerea prietenilor și pot fi găsite în restaurante și aproape în orice magazin. Ideea de a vinde certificate-cadou a apărut recent, fiind propusă pentru prima dată în anul 1994 de Neiman Marcus.

Cu un an mai târziu ideea a fost utilizată de lanțul de magazin „Blockbuster”. Ideea a avut un mare succes, căci oamenii au apreciat-o mult. Acum, cu câțiva ani mai târziu, certificatele-cadou sunt oferite peste tot. Le puteți cumpăra la vulcanizare, în magazinele alimentare sau chiar la farmacia locală.

5. Aplicația Uber eats

Aplicația Uber eats este una dintre cele mai recente idei ale restaurantelor. Fiind lansat în anul 2014, acest serviciu de livrare a avut un impact uriaș. Clienții înfometați pot alege oricare din mulțimea restaurantelor incluse în aplicație. Ei fac o comandă online, iar restaurantele recepționează comanda imediat. Astfel, într-un timp foarte scurt clientul primește produsele dorite.

Această aplicație permite restaurantelor să deservească mai mulți clienți. Dacă aveți o calificare bine meritată, vă puteți înregistra ca agent de livrare. La început, Uber a fost o companie doar de prestare a serviciilor de taxi, însă acum aceasta continue să se extindă. Ce va mai inventa oare directorul companiei, Dara Khosrowshahi?

4. Facebook

Facebook este cea mai populară rețea de socializare din lume. Fiecare poate utiliza Facebook-ul pentru a se împrieteni cu noul coleg de muncă, pentru a cumpăra și a vinde vreun obiect sau pentru a viziona mai multe videoclipuri. Această platformă permite companiilor să-și publice produsele, influențând mai mulți utilizatori. Fondatorul rețelei, Mark Zuckerberg, a schimbat lumea când a creat această platformă. În epoca tehnologiilor, restaurantele au un mare avantaj dacă au o pagină pe Facebook.

Cu ajutorul rețelelor de socializare restaurantele își pot informa abonații despre ultimele reduceri sau o nouă rețetă în meniu. Prezența online este un element important pentru menținerea și dezvoltarea oricărei afaceri.

3. Vinul

Când luați cina cu un pahar de vin bun, însăși bucatele par a fi mai delicioase. Mulți oameni  merg la restaurante din motiv că acestea propun un asortiment bogat de vinuri. Vânzarea vinurilor aduce restaurantelor un venit foarte mare. Prețul unei sticle de vin variază și, în funcție de restaurant, poate ajunge până la 500 de dolari. De regulă, restaurantele măresc prețul vinului în vânzarea cu amănuntul cu 200% sau chiar 300%. Vinul este o băutură foarte veche ce a fost cunoscută de multe civilizații, vârsta acestuia fiind estimată pentru anul 4100 î.Hr.

Astăzi este foarte dificil de stabilit cine primul a inventat vinul. Cu toate acestea, cea mai scumpă sticlă de vin din zilele noastre este Chateau Cheval Blanc care costă 304 375 de dolari. O idee grozavă pentru un restaurant!

2. Wi-Fi gratis

Hedy Lamarr a fost cel ce a inventat Wi-fi-ul acum 21 de ani, schimbând lumea spre bine. Astăzi s-ar putea părea că nimeni niciodată nu rămâne neconectat la rețea. Oamenii aproape că nu mai privesc  înainte pentru a vedea ce se află în fața lor, deoarece nu pot să-și ridice ochii de la display-ul smarthpone-urilor. Wi-fi-ul permite oamenilor să rămână online, ceea ce este o necesitate esențială pentru societatea modernă.

Adevărul amar este că oamenii vor alege restaurantul la care să meargă în funcție de posibilitatea de a se conecta la Wi-fi. Este trist că au trecut timpurile când oamenii se așezau la masă împreună pentru a discuta. Internetul și Wi-fi-ul sunt niște invenții foarte importante, obligatorii pentru orice restaurant.

1. Bucătarul-șef

Un restaurant de succes nu poate să existe fără un bucătar-șef talentat. Acești specialiști sunt responsabili de meniul cu bucate originale, variate și cu porții rafinate. Unii bucătari sunt adevărați genii și, datorită experienței lor au creat o afacere de succes. Acești bucătari au depășit deservirea obișnuită a bucatelor.

Aceștia pot scrie cărți cu rețete, da lecții, deschide alte locații și așa mai departe. La momentul dat, averea celui mai bogat bucătar din lume, Alan Wong, este de 1,1 miliarde de dolari. Acesta conduce multe restaurante și pregătește bucate extrem de delicioase.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.