TOP-10: Produse care vă vor ajuta să slăbiți

0
1686

Cât de mult nu ne-am convinge că avem un corp absolut normal, realitatea mereu va fi că fetele își doresc o burtică netedă, iar bărbații își doresc cuburi. Burtica netedă nu este doar un semn al faptului că suntem sănătoși, dar și o metodă de a arăta că ne pasă de aspectul nostru fizic. Pe an ce trece, industria slăbirii se dezvoltă tot mai mult și înregistrează anual un profit de milioane de dolari.

În fiecare zi auzim despre diete  și produse magice care ne-ar putea ajuta să slăbim și care ne costă mii de dolari. Probabil ați auzit și voi despre corsetele magice pentru slăbire, care se îmbracă sub haină și creează o iluzie că burat este micuță și netedă. Mai mult ca atât, aceste corsete nu sunt purtate doar de femei, dar și de bărbați.

Există multe controverse cu privire la daunele acestui corset asupra sănătății omului și efectului pozitiv asupra stării fizice. Majoritatea oamenilor consideră că ele lucrează, însă doar temporar. Spre exemplu, dacă doriți să arătați superb într-o rochie, însă credeți că burta nu vă este destul de netedă, ați putea să îmbrăcați un corset de acest tip pentru a ascunde cele câteva centimetre de grăsime în plus pentru o perioadă. Alte rezultate de la aceste corsete nu veți obține.

Mai mult ca atât, unii experți consideră că utilizarea unor asemenea corsete un timp îndelungat este dăunătoare pentru sănătate. O metodă mai eficientă de a rămâne sănătos și de a avea o stare fizică excelentă, este să vă antrenați și să vă alimentați corect. Încetați să cheltuiți bani pe produse pentru slăbire neeficiente. Înscrieți-vă la o sală de sport și alimentați-vă corect.

Aici 10 produse alimentare care vă vor ajuta să slăbiți.

  1. Fulgii de ovăz

Știți de ce mereu aveți dorința de a mânca ceva dulce sau sărat de dimineață? Deoarece nu ați luat micul dejun, nu ați mâncat destul sau a scăzut nivelul glucozei în sânge.

Unul dintre metodele eficiente de a evita dorința unei gustărici nesănătoase în timpul zilei, este să luați micul dejun cu fulgi de ovăz. Aceștia sunt bogați în fibre și de aceea necesită mai mult timp pentru a fi digerate. Astfel, veți rămâne sătul o perioadă mai lungă de timp și nu veți avea dorința de a mânca o gogoașă sau o ciocolată în timpul zilei.

Alegând fulgii de ovăz, evitații pe cei cu zahăr și îndulciți-ii singuri cu niște fructe sau bucățele de banană.

  1. Nucile și semințele

Semințele de in, nucile, semințele de floarea soarelui, migdalele, semințele de dovleac și oricare alte nuci și semințe care vă vin în minte sunt capabile să vă țină într-o formă fizică bună, suprimând foamea. Mai mult ca atât, ele sunt bogate în uleiuri și minerale.

Universitatea Purdue a realizat un studiu în timpul căruia s-a aflat că oamenii care au mâncat nuci, se simțeau mai sătui decât cei ce au mâncat orez.

Experții recomandă să mâncați 24 de migdale zilnic pentru a suprima foamea. Într-un așa mod nu veți depăși cantitatea de calorii admisă. Mai mult ca atât, evitați nucile și semințele sărate. El conțin o cantitate mare de natriu și din această cauză puteți avea probleme cu tensiunea arterială.

  1. Carnea

 

Însă nu oricare carne, ci carnea albă și cea de post – acest tip de carne este capabil să oprească creșterea grăsimilor pe burtă. Carnea de pui, de pește și de vacă care a crescut în condiții naturale, evită apariția grăsimilor. De fapt, studiile au arătat că această carne de vită conține acid linoleic conjugat. Dacă nu aveți de unde lua carne naturală, luați în considerație faptul că cea de magazin nu se compară cu prima, și chiar mai mult, poate fi dăunătoare. Consumarea proteinelor naturale vă va ajuta să ardeți 30% din grăsimi, după ce le consumați.

  1. Pulberea de proteine

Pulberea de proteine există nu doar pentru acei oameni care doresc să câștige în greutate…oricare poate primi un efect pozitiv de la ea. Pulberea de proteine conține aminoacizi care ajută la dezvoltarea mușchilor și arderea grăsimilor.

Adăugați două linguri de proteine în băutura voastră pentru a obține o băutură care arde grăsimile. Un plus este că această pulbere poate fi ușor găsită în magazinele de produse alimentare sănătoase.

Apropo, când veți adăuga pulberea de proteine în băutură, asiguraio-vă că aceasta este sănătoasă, ci nu una de ciocolată sau dulce. Vă puteți face coctail-ul propriu, amestecând un iaurt fără zahăr cu fructe și lapte cu conținut scăzut de calorii.

  1. Uleiuri

Cu siguranță sună dubios, având în vedere faptul că dvs. încercați să ardeți grăsimile. De ce aveți nevoie de ulei? Oare nu conține acesta multe calorii?

Acele uleiuri despre care este vorba, conțin calorii utile, ci nu dăunătoare. Uleiurile cum ar fi cel de cocos, de rapiță și de măsline pot ajuta corpului dvs. să ardă grăsimi. Acestea mențin nivelul colesterolului la minim și suprimă foamea. Uleiurile nesănătoase sunt cele hidrogenate, deoarece ele conțin grăsimi saturate și trans-grase.

  1. Omlete

Ouăle conțin o mulțime de proteine care ard grăsimile, acizi grași Omega-3, zinc, fosfor, fier, calciu și alte vitamine necesare corpului omenesc. Ouăle se digerează lent, de aceea vă veți simți sătul o perioadă foarte lungă de timp, fapt care micșorează șansele că veți avea pofta de dulciuri calorice și gustări nesănătoase. Important este și faptul că ouăle găinilor, îndeosebi ale celor că cresc în condiții naturale, conțin mai multe substanțe nutritive.

Universitatea statului Louisiana a efectuat un studiu și a stabilit că oamenii care au mâncat ouă la micul dejun au pierdut mai multă greutate decât cei care au mâncat croasanți. Însă, înainte de a vă grăbi să mâncați mai multe omlete, asigurați-vă că aveți nivelul de colesterină normal.

  1. Legume

Boabele de fasole, boabele turcești și boabele negre conțin foarte multe fibre care vă va ajuta corpul să elimine deșeurile toxice. Mai mult ca atât, ele conțin puține calorii și foarte multe proteine care vă pot ajuta să scăpați de grăsimi și să construiți mușchi.

Începeți să preparați mâncăruri din fasole și veți observa că metabolismul vostru va deveni mai rapid. De aceea, o dată în săptămână, în loc de a consuma carne, pregătiți-vă o gustare din boabe de fasole. De menționat că boabele prăjite în ulei nu sunt o variantă bună, deoarece ele conțin multe grăsimi.

  1. Legumele verzi

Varza creață, broccoli, spanacul și rucola conțin vitamine și minerale foarte importante, și, de asemenea, puține calorii. Broccoli și spanacul sunt îndeosebi de bogate în fibre care vă vor ajuta să obțineți un metabolism mai rapid. Dacă veți mânca o salată înaintea unei cine complete, vă veți simți mai sătul și veți mânca mai puțin.

  1. Untul de arahide

Untul de arahide previne balonarea, normalizând sistemul digestiv datorită ingredientului cunoscut sub numele de acid nicotinic. Asemenea nucilor și semințelor, untul de arahide înlătură foamea.

Totuși, luând în considerație faptul că acest unt conține multe grăsimi, este necesar să-l consumați în cantități reduse. Dacă îl veți mânca în exces, vă puteți înălța nivelul de colesterină. Două linguri de unt de arahide pe zi sunt suficiente. Când mergeți la cumpărături, asigurați-vă că alegeți un unt de arahide natural, evitând cel care conține zahăr.

  1. Ceaiul verde

Ceaiul verde conține o cantitate mare de antioxidanți care accelerează metabolismul și arde grăsimile. Conform unui studiu realizat de cercetătorii suedezi, consumul de ceai verde arde cu 266 de calorii mai mult decât ceaiul obișnuit. Mai mult ca atât, în raportul realizat de American Journal of Clinical Nutrition se spune că dacă veți consuma ceai verde zilnic, metabolismul dvs. va deveni mai rapid.

Atunci când alegeți un ceai verde de la magazin, evitați să cumpărați ceai îmbuteliat, deoarece în timp ce acesta a fost pregătit, el și-a pierdut practic toate substanțele utile.

Mai eficient ar fi să cumpărați niște pachețele cu ceai verde și să-l consumați zilnic, adăugând niște cuburi de gheață, pentru a-l bea rece. Se recomandă să beți 4 cești pe zi.

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.