TOP-25: Animale care arată fioros, însă sunt total inofensive

0
2898

Animalele pot fi de diferite forme și mărimi. Unele dintre ele sunt foarte drăgălașe și foarte plăcute ochiului, pe când altele arată foarte fioros și trezesc dorința de a sta mai departe de ele. Însă, faptul că acele animale arată fioros, nu înseamnă că ele pot fi și periculoase. De la păianjeni imenși, până la vietăți care locuiesc adânc sub apele oceanelor și par a fi locuitorii altor planete – aici 25 de animale care par a fi periculoase pentru om, însă, de fapt nu sunt.

  1. Tarantula Goliath birdeater

Tarantula Goliath birdeater este considerată cea mai mare specie de păianjeni din întreaga lume. El este veninos, însă nu vă grăbiți să vă speriați. De fapt, veninul lor nu este mai puternic decât cel al unei simple viespi. Neprivind la aspectul său înfricoșător, această tarantulă este inofensivă pentru oameni.

  1. Rechinul-balenă

Dacă totuși este vorba despre mărimile uriașe, trebuie de menționată că rechinul-balenă este cel mai mare pește care locuiește în oceane, având lungimea corpului de 13 metri. Neprivind la faptul că este o creatură foarte masivă, acest pește este un gigant foarte blând. Au existat cazuri când tinerele balene din această specie se jucau cu scafandrierii.

  1. Șopârla Moloch horridus

Această șopârlă australiană arată înfiorător la prima vedere. Molochul este înarmat cu un întreg set de spini ascuțiți, crește doar până la 20 cm în lungime și se hrănește cu furnici. Pe lângă faptul că el împușcă cu sânge din ochi dacă simte vreun pericol, nu există nici un motiv să te temi de această mică creatură.

  1. Salamandra gigantică chineză (Chinese giant salamander)

Lungime corpului salamandrei gigantice chineze poate ajunge la 1,8 metri. Ea este cel mai mare amfibian din lume. Neprivind la aspectul înfiorător și mărimile acestei creaturi, salamandra se hrănește doar cu insecte, broaște, crabi și pești mici. Din cauza pescuitului excesiv, la momentul dat această amfibie este pe cale de dispariție.

  1. Liliacul vampir

Liliecii vampir au o reputație foarte rea. Ei într-adevăr se hrănesc cu sângele altor animale și duc o viață nocturnă. Însă, ei preferă să bea sângele bovinelor și altor animale de dimensiuni mari. Acești lilieci aproape niciodată nu mușcă oameni și, probabil vă dați seama că, dacă totuși o fac nu există vreo șansă să vă transformați într-un vampir.

  1. Peștele Sternoptychidae (Marine hatchetfish)

Ceea ce arată ca cel mai îngrozitor vis al cuiva, de fapt este un micuț pește actinopterigian care locuiește în cele mai adânci ape tropicale și subtropicale. Peștele Sternoptychidae ajunge la aproximativ 12 centimetri în lungime și cu siguranță nu poate face nimic rău unui om.

  1. Aye-Aye

Această creatură mică cu un aspect înfricoșător este endemică pentru Madagascar. Ea este considerată uneori o prevestitoare a morții. Totuși, adevărul este că acest primat al nopții, care se hrănește cu fructe, nu este deloc periculos pentru om.

  1. Thelyphonida

Ceea ce arată ca un hibrid dintre un scorpion și un păianjen, este de fapt o telifonidă – creatură din clasa arachnidelor, care seamănă cu un scorpion. Neprivind la faptul că aspectul lor fizic este destul de înfricoșător, de fapt, ele foarte rar ajung la 3 cm în lungime. Mai mult ca atât, ele nu sunt veninoase. De fapt, ele pot împușca cu o combinație de acizi acetici și caprilici dacă se simt în pericol, însă, această senzație nu este deloc comparabilă cu mușcătura unui scorpion.

  1. Scorpionul European Euscorpius flavicaudis (European yellow-tailed scorpion)

Dacă totuși este vorba despre scorpioni, de menționat că doar 25 din 1750 de specii cunoscute oamenilor de știință au veninul ucigător pentru oameni. Lungimea scorpionului european poate fi de aproximativ 4,5 centimetri. El este cel mai puțin periculos pentru om din toți scorpionii. Neprivind la aspectul său înfricoșător, mușcătura lui este asemănătoare cu cea de albină.

  1. Miriapodul gigant african (Giant African millipede)

Miriapodul gigant african este unul dintre cele mai mari miriapode din întreaga lume. Această creatură cu 256 de picioare se hrănește doar cu vegetație care este în proces de descompunere și cu materiale organice. În unele țări, oamenii le țin ca un animal de companie.

  1. Lupul atlantic de mare (Anarhichas lupus)

Încă o creatură care locuiește adânc sub apele oceanului este lupul atlantic de mare.  Acest pește poate ajunge până la 2 metri lungime și se hrănește în adâncurile oceanului. Totuși, oamenii nu ar trebui să se teamă de fălcile sale puternice, deoarece aceasta își folosește dinții ascuțiți și lungi doar pentru a mânca micile nevertebrate și pentru a desface scoicile micilor crustacee.

  1. Vulturele

Vulturii, care au aripile de 3 metri, au cea mai rea reputație dintre toate păsările. Ei sunt uriași și au un aspect periculos, însă se hrănesc doar cu animale moarte. Vulturii sunt absolut inofensivi pentru oameni. Cel puțin, atâta timp cât omul este viu.

  1. Gavialul (Gharial)

Gavialul, care se hrănește cu pești, este o reptilă gigantică care se consideră pe cale de dispariție.  Acest animal locuiește în unele regiuni din India și Nepal. Dinții gavialului arată înfricoșător, însă maxilarul său subțire nu este capabil să rumege ceva într-atât de mare precum corpul omenesc.

  1. Șarpele de lapte (Milk snake)

Șarpele de lapte este foarte popular datorită asemănării sale incredibile cu șarpele coral (Micrurus fulvius), care este extrem de veninos. Culorile sale aprinse permit șarpelui de lapte să îndepărteze prădătorii. Totuși, neprivind la faptul că acesta se aseamănă foarte mult cu o specie de șerpi foarte veninoși, șarpele de lapte este absolut inofensiv și nici măcar nu are venin.

  1. Porcul de mare

La prima vedere porcul de mare arată foarte straniu și pare a fi periculos. Însă, dacă l-ați cunoaște mai de aproape, v-ați da seama că această creatură micuță, care are lungimea de 5 centimetri, este oarbă și se hrănește cu nămol. Porcii de mare locuiesc la 1000 de metri sub apele oceanului și nu prezintă absolut nici un pericol pentru om.

  1. Diavolul de mare (Manta ray)

Diavolii de mare pot ajunge la 7 metri în lungime și locuiesc în apele tropicale, subtropicale și temperate. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii se temeau de aceste creaturi, deoarece ele sunt foarte puternice și foarte mari. Adevărul este că diavolii de mare sunt foarte blânzi, pașnici și uneori jucăuși.

  1. Liliacul cu riduri (Wrinkle-faced bat)

Acest animal micuț, care pare a fi un personaj rău din filmele științifico-fantastice, de fapt este un liliac absolut inofensiv care se hrănește cu fructe. Liliacul cu riduri este endemic unor țări din America centrală și cea de sud.

  1. Rechinul uriaș (Basking shark)

Al doilea după mărime rechin după rechinul-balenă, este rechinul uriaș care arată încă mai fioros decât ruda sa mai mare. Totuși, această creatură este blândă și nu prezintă nici un pericol pentru om. Gura sa imensă și larg deschisă o ajută să filtreze apa și să prindă planctone, nevertebrate și pești mici.

  1. Solifugaele (Camel spider)

Solifugaele sunt de fapt niște jertfe a o mulțime de mituri, inclusiv istoriile despre stomacurile rupte ale cămilelor, devorarea oamenilor în timp ce dorm și mușcăturile puternice și veninoase. De fapt, solifugaele nu sunt deloc așa precum se spune. Neprivind la faptul că ele arată fioros și periculos, nu sunt deloc veninoase, și chiar dacă mușcăturile lor pot fi dureroase, ele nu sunt deloc mortale.

  1. Câinele Pit Bull

Pit Bulii sunt niște câini cu o reputație foarte rea. Ei sunt considerați agresivi și periculoși. De fapt, acești câini sunt foarte deștepți, devotați și niște animale de companie excelente. Ca și în cazul oricărei alte rase de câini, ei au nevoie doar de o socializare adecvată.

  1. Gândacul lui Hercule (Hercules beetle)

Gândacul lui Hercule este uimitor prin faptul că poate ajunge la 17 centimetri lungime și este capabil să ridice o greutate de 80 de ori mai mare decât a sa. Acești gândaci au niște coarne incredibil de puternice și adesea ei se luptă unul cu altul. Totuși, pentru om ei nu sunt deloc periculoși.

  1. Izopodul gigantic (Giant isopod)

Izopodul gigantic este un exemplu perfect al gigantismului apelor adânci. Acesta poate atinge 36 centimetri în lungime și, de obicei, viețuiește la sute de metri sub apă. În ciuda aspectului său ciudat, acest animal este absolut inofensiv.

  1. Rechinul gulerat (Frilled shark)
Foto: Mario Sánchez Bueno

Rechinul gulerat, care locuiește la 1570 metri sub apele oceanului, este încă o creatură marină pe care probabil nu o veți întâlni niciodată, însă chiar dacă o veți vedea, în ochii ei nu veți părea o gustărică delicioasă. Singurul rău provocat de acest rechin a avut loc atunci când oamenii de știință și-au tăiat din greșeală degetele, studiind dinții acestuia.

  1. Rechinul-taur (Sand tiger shark)

Rechinul taur, care locuiește în apele subtropicale și temperate, arată înfiorător datorită mărimilor uriașe și dinților ascuțiți și subțiri. Totuși, nu a fost înregistrat vreun caz de atac al acestui rechin asupra omului. Aceste creaturi lente și pașnice sunt inofensive pentru om.

  1. Diavolul negru (Humpback anglerfish)

Diavolul negru, care locuiește în apele zonelor tropicale și temperate, cu siguranță arată înfiorător. El își atrage prada cu o antenă strălucitoare, care îi crește pe frunte. În ciuda aspectului său fioros, această creatură, care locuiește în cele mai adânci ape ale oceanului, nu se hrănește cu carne omenească.

 

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.