TOP-25: Cum să obții o minte sănătoasă într-un corp sănătos

0
2426

Sănătatea este unul dintre acele lucruri la care oamenii de obicei nu prea atrag atenția și nu le apreciază până nu le pierd. Doar cu vârsta începem să înțelegem că organismul nostru funcționează nu atât de bine precum o făcea și lucrurile pe care cândva le făceam cu ușurință, acum ni se dă greu.

Am făcut acest articol nu doar pentru a vă informa despre cum să trăiți o viață mai lungă, dar și pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții. Fără îndoială există oameni cărora nu le-a păsat de sănătatea lor în tinerețe, însă trăiesc foarte bine până la vârsta de 70 de ani. Cazurile de acest fel sunt mai degrabă o excepție. În plus, este mult mai probabil că acești oameni au ajuns la o așa vârstă doar datorită vizitelor săptămânale la medic și sutelor de pastile pe care le consumă.

Scopul nostru este de a trăi tot atâta timp, însă fără necesitatea de a merge permanent la medici. Adevărul este că dacă începeți chiar acum, veți putea trăi o viață sănătoasă până la 80 și mai încolo. Aveți nevoie doar de câteva minute pe zi.

Aici 25 de obiceiuri sănătoase care vă vor îmbunătăți calitatea vieții.

  1. Întindeți-vă mușchii

Deși rezultatele nu le veți observa imediat, cu vârsta veți fi mulțumit de articulațiile mai agile decât cele ale semenilor.

  1. Planificați

Acest punct este necesar pentru sănătatea mentală. Scrieți tot ce trebuie să faceți și stabiliți noi obiective. Veți fi răsplătit pentru munca depusă.

  1. Luați vitamine

Nu vorbim despre aditivi stimulatori, metode magice de slăbire și alte produse suspecte. Este necesar să faceți totul în mod moderat, iar câteva vitamine pentru întărirea imunității și menținerea sănătății vă vor fi doar de folos.

  1. Citiți cărți

Pe lângă faptul că lectura este foarte utilă pentru creier, cartea mai este și o metodă perfectă pentru a vă relaxa și a menține productivitatea.

  1. Preparați-vă mâncare singur

Au fost efectuate o mulțime de cercetări care au arătat că oamenii care își prepară mâncarea singuri, de regulă, sunt mai fericiți și cântăresc mai puțin. Dacă veți începe să vă pregătiți singur mesele, este puțin probabil că veți pune pe masă produse fast food cu acizi grași, despre care cu toții știm că nu sunt deloc sănătoase.

  1. Mergeți cu bicicleta

Dacă locuiți într-o regiune unde transportul public este slab dezvoltat sau funcționează prost, atunci luați în considerație oportunitățile deplasării cu o bicicletă în loc de un automobil. Acest mod de deplasare este cu mult mai benefic pentru sănătate.

  1. Iertați

Probabil sună nu la temă, însă este un adevăr: omul care ține supărările în sine nu se va simți niciodată liber.

  1. Beți apă

Beți doar apă. Băuturile dulci prezintă cel mai mare rău pe care i-l puteți face organismului vostru (chiar și sucurile de fructe). Renunțați la obiceiurile proaste de a consuma apă gazată – vă veți simți cu mult mai bine!

  1. Vizitați medicul în mod regulat

Nu neglijați examinările medicale. Numărul de boli care pot fi cu ușurință prevenite este imens.

  1. Curățați-vă dinții cu ață dentară

Această metodă este una dintre cele mai bune pentru a preveni bolile dentare, care sunt extrem de dureroase și chiar sunt în strânsă legătură cu problemele cardiace (din cauza infecției care se răspândește prin sânge).

  1. Evitați utilizarea zahărului

 

Zahărul este dăunător pentru dinți și, în general, nu are foarte multe beneficii pentru sănătate. Dacă sunteți un iubitor de dulce, atunci alegeți ca alternativă fructele. Un plus foarte mare este că astăzi nu există practic nici o restricție în alegerea fructelor.

  1. Faceți exerciții

Nu va trebui să mergeți la o sală pentru a îndeplini acest punct. 15 minute de exerciții în fiecare zi pentru a menține greutatea vor fi de ajuns. Faceți flotări, așezări, tracțiuni etc.

  1. Stați cu spatele drept

Nu vă gheboșiți când stați pe scaun. Odată cu vârsta veți începe a aprecia acest punct.

  1. Spălați mâinile

Nu ne referim la fanatism, ci la ceva elementar, precum a spăla mâinile înainte de masă, după toaletă sau venind acasă de afară. Veți fi șocați dacă veți afla numărul de boli cauzat de igiena proastă.

  1. Mergeți pe jos

Încetați să mai căutați cea mai apropiată parcare. Dimpotrivă, încercați s-o găsiți pe cea mai îndepărtată. Uitați de ascensor, utilizați scările. Adoptați un câine și plimbați-vă cu el în fiecare dimineață și seară. Mișcați-vă mai des!

  1. Stați în picioare

Nu aveți timp pentru plimbări din cauza că petreceți 9 ore la locul de muncă? Încercați să mâncați stând în picioare. La urma urmei, petreceți o zi lucrătoare stând în picioare. La fel, ați putea face niște așezări (de fapt, mai bine nu o faceți la locul de muncă).

  1. Concentrați-vă

Cercetările au arătat că nici un om nu se poate isprăvi ideal cu câteva sarcini de o dată, în special cei dintre noi care cred că pot. Faceți treburile pe care le aveți de făcut pe rând și vă veți isprăvi mereu pe nota 10.

  1. Căutați-vă un hobby

De dorit un hobby pe care l-ați putea practica în aer liber și în compania unor oameni (ciclismul, alpinismul etc.)

  1. Treziți-vă devreme

Prin urmare, culcați-vă mai degrabă. Veți fi surprins de productivitatea zilei următoare. Cu siguranță vă veți putea isprăvi cu toate punctele din această listă. În plus, veți irosi mai puțin timp pentru a adormi.

  1. Dormiți suficient

Lipsa somnului afectează negativ sănătatea. Ea poate provoca o mulțime de boli – de la obezitate până la boli de inimă. Aveți grijă să dormiți cel puțin 7 ore pe zi.

  1. Relaxați-vă

Nu lucrați până la epuizare totală. Rezervați cel puțin o zi pe săptămână pentru a dormi destul și pentru a vă odihni. Stresul poate cauza niște probleme de inimă foarte periculoase.

  1. Mergeți în excursii

Turismul are multe avantaje. El combină în sine odihnă dar și exerciții fizice.

  1. Controlați proporțiile

Porțiile pe care le comandați în restaurante, îndeosebi în cele din SUA, adesea se fac pentru mai multe persoane. Mereu împărțiți-le în două, iar a doua jumătate luați-o cu voi.

  1. Folosiți cremă contra razelor UV

Nu are importanță cât de întunecată vă este pielea. Nu are importanță nici măcar faptul că nu primiți arsuri. Dacă vă veți afla la soare fără cremă pentru protecția de razele solare sau în haină fără mâneci, fiți siguri nu rămâneți fără daune.

Nota Bene: Melanomul este unul dintre cele mai periculoase și mortale tipuri de cancer. Dar și cel mai des prevenit.

  1. Învățați

Nu încetați niciodată să învățați. Cei mai sănătoși oameni, de obicei unt și cei mai instruiți.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.