TOP-15: Cele mai bizare și înfiorătoare locuri din lume

0
4429

În fiecare zi ne confruntăm cu lucruri care ni se par stranii, însă în lumea contemporană există lucruri de zeci de ori mai neobişnuite. Dacă să privim în jur atunci putem observa o mulțime de locuri bizare, dar și foarte înspăimântătoare.

Lucrurile stranii mereu au atras atenția călătorilor din întreaga lume, însă de ce totuși unele locuri au primit o astfel de reputație? Din cauza că deja de sute de ani sunt părăsite? Sau din cauza că în loc de oameni în acele locuri locuiesc păpuși? Există oare vreun motiv să ne fie frică și de parcurile de distracții abandonate?

Indiferent de motivul pentru care aceste locuri sunt considerate stranii, reputația lor nu se mai schimbă deja de foarte mulți ani. Dacă mereu va interesat acest subiect, atunci din acest articol puteți afla despre top 15 cele mai misterioase și înfricoșătoare locuri din lume.

  1. Metroul abandonat din Cincinnati

La sfârșitul anului 1990, sub ulițele gălăgioase ale orașului Cincinnati a existat un sistem de tuneluri din care s-a decis să se construiască un metrou. Din păcate, din cauza lipsei finanțării și reducerii numărului de locuitori construcția a fost oprită, iar spațiile subterane au fost abandonate.

Metroul este compus din tuneluri și labirinturi care sunt capabile să confuze doar oamenii care se orientează greu în spațiu. Acest loc cu siguranță este unul dintre cele mai stranii și terifiante locuri din lume, însă decizia de a-l distruge complet încă nu a fost luată.

  1. Insula Păpușilor (The Island of Dolls)

Când este vorba despre cele mai terifiante locuri din lume, Insula Păpușilor este unul dintre locurile care trebuie să fie menționate neapărat. Acest loc se află în Mexic și are o istorie foarte bogată şi interesantă. Insula este abandonată de toți și de toate cu excepția păpușilor care pot fi văzute pe întreaga insulă.

Conform legendei, în unul dintre canalele insulei cândva s-a înecat o fetiță. După moartea ei, se spune că insula a fost invadată de păpuși care se pare că apăreau de niciunde. În acea perioadă pe insulă locuia un bărbat care a început să agațe păpușile pe toată insula. De atunci acest loc servește ca monument funerar al fetiței decedate.

  1. Centralia, statul Pennsylvania, SUA

Dacă sunteți fanii filmului „Silent Hill”, atunci, cel mai probabil, ați auzit de acest neobișnuit și misterios oraș. Cândva, acest loc a fost un orășel minier aglomerat, însă din momentul când un incendiu a înghițit minele din regiune, aproape toți locuitorii l-au părăsit.

În orășel au rămas mai puțin de zece oameni, iar minele de cărbune continuă să ardă și astăzi. Incendiul s-a declanșat la începutul anilor 1960 și, conform specialiștilor, va dura încă mulți ani.

  1. Resortul Sanzhi

Pentru ca construcția unui oarecare obiect să fie finisată este nevoie de foarte mult timp, însă în cazul resortului Sanzhi din Taiwan, construcția a finisat foarte rapid.

Stațiunea turistică Sanzhi trebuia să fie un loc de odihnă pentru cei care doresc să evadeze din lumea grijilor și să se relaxeze. Acest loc trebuia să fie unul perfect pentru o vacanță care putea fi petrecută în una dintre căsuțele-farfurii foarte neobișnuite după design și care sunt amplasate pe malul oceanului.

Însă din cauza accidentelor frecvente care au avut loc în timpul construcției, planificările au fost oprite. Astăzi aceste căsuțe-farfurii se dărâmă încetișor, iar localnicii consideră că locul este bântuit de fantome și suflete neliniștite.

  1. Varosha

Pe malul Ciprului există un orășel numit Varosha în care nu locuiește nici un om. Din depărtare acest oraș cu multe construcții pare a fi aglomerat și gălăgios, însă de la o privire din apropiere se înțelege că acest loc este complet abandonat.

Până la invazia armatei turcești, Varosha a fost un orășel foarte popular printre turiști. Însă din momentul când toți locuitorii au fost evacuați, nimeni nu s-a mai întors înapoi și locul s-a transformat într-un oraș-fantomă cu uliţe abandonate, case destrămate și o liniște mortală.

  1. Forturile marine Maunsell

În Marea Nordului, pe coastele Marii Britanii, deasupra apei stau înălțate niște construcții foarte stranii care reamintesc niște rezervoare imense ce mărșuiesc deasupra mării.

Aceste forturi marine au fost construite în scopuri defensive în timpul celui de-al doilea Război Mondial pentru a rezista invaziei germanilor. Astăzi ele sunt doar o amintire despre evenimentul dezastruos din anii 1939-1945.

  1. Muntele Crucilor (Kryziu Kalnas)

Locul Kryziu Kalnas, care mai este cunoscut sub numele „Muntele Crucilor”, este situat în Lituania, la 12 kilometri de orășelul Šiauliai.

Conform calculelor aproximative din anul 1990, pe acest munte neobișnuit au fost situate circa 50 de mii de cruci lituaniene. De atunci numărul s-a mărit cu mult. Unul dintre ele a fost fixat de însuși Papa Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei sale din anul 1993, făcând din Muntele Crucilor un adevărat site de pelerinaj.

Se consideră că cel ce a situat pe acest munte o cruce va fi foarte norocos. Există o mulțime de legende care vorbesc despre originile Muntelui Crucilor, și una dintre ele se referă la mănăstirea catolică care s-a prăbușit sub pământ din motive necunoscute. Când fiica unui localnic s-a îmbolnăvit de o boală incurabilă, bărbatul a situat o cruce pe acest munte. Atunci s-a întâmplat un miracol – fata s-a vindecat. Vestea despre locul misterios s-a răspândit foarte rapid în toată țara și aici au început să vină o mulțime de oameni pentru a lăsa câte o cruce în numele fericirii.

  1. Peşterile mumiilor Kabazan (Kabayan Mummy Caves)

Pe Insulele Filipine există un loc despre care marea majoritate nu ştie. Pentru o mare parte din oameni înmormântatul cadavrelor omeneşti este cea mai bună soluţie de a linişti un suflet şi de a+i cinsti memoria. Cu toate acestea, locuitorii Filipinelor au ridicat înmormântarea corpurilor celor morţi la un nou nivel.

În loc de a îngropa cadavrele în morminte, ei le mumifică şi le transportă într-o peşteră artificială. Toate aceste corpuri mumificate se consideră unele dintre cele mai bine păstrate din lume. Până a fi descoperite ele au fost total izolate.

  1. Oradour-sur-Glane

Distrugerea oraşelor în timpul celui de-al doilea Război Mondial era un lucru neevitabil. Germanii distrugeau tot ce le cădea în cale şi omorau mii de oameni. Cu toate acestea, există un oraş care încă nu s-a prăbuşit, având reputaţia de oraş-fantomă şi reamintind necontenit de lucrurile inumane care aveau loc în acea perioadă.

Orăşelul francez Oradour-sur-Glane a fost unul dintre multele oraşe complet arse. Tot ce a mai rămas de la acel orăşel sunt ruinele. La momentul dat acest loc este complet pustiit.

  1. „Uşa în infern”

„Uşa în infern” este un crater de gaze din Turkmenistan care s-a format în urma prăbuşirii stratului de deasupra a unei grote subterane. Locul au fost descoperit de geologi în anul 1971. S-a decis ca gaura uriaşă plină de gaze să fie arsă pentru a împiedica gazele toxice care ieşeau în afară să afecteze oamenii din apropiere. Se presupunea că incendiul va dura doar câteva zile, însă gazele continuă să mai ardă şi astăzi.

Acest loc s-a transformat într-o atracţie turistică destul de populară care este vizitată de o mulţime de cercetători, fotografi şi extremişti din toată lumea.

  1. Fântâna lui Iacov (Jacob’s Well)

În Texas există o mulţime de locuri care au devenit nişte destinaţii turistice populare şi „Fântâna lui Iacov”, o pâlnie foarte adâncă care se scufundă până la 37 de metri, este unul dintre ele.

În timp ce localnicii îşi petrec vacanțele sărind de la înălțimi, daiverii din toată lumea se scufundă în adâncul fântânii, încercând să pătrundă în cele mai dificele colţuri ale ei.

Pe pereţii fântânii există o mulţime de colţuri ascuţite, însă acest fapt nu încurcă deloc aventurierii să încerce să-i cerceteze adâncurile şi din această cauză aici s-au întâmplat o mulţime de accidente care au finisat cu deces.

  1. Castelul Leap

Irlanda este unul dintre cele mai frumoase şi tainice locuri din lume. Această țară are o istorie foarte bogată și o mulțime de locuri uimitoare pot fi întâlnite la fiecare pas, indiferent de în ce parte a Irlandei vă aflați.

Unul dintre cele mai neobișnuite locuri pentru cei ce iubesc chestiile misterioase este castelul Leap. Acest loc tainic, înfiorător și neobișnuit a fost construit la sfârșitul secolului al XV-lea și are o istorie foarte profundă, mai fiind cunoscut și pentru faptul că este bântuit de fantome și plin de evenimente anormale. Se consideră că prin sălile castelului se plimbă o putere malefică incredibilă care este numită ”Elemental” (Incontrolabilul).

O altă trăsătură deosebită a acestui castel este legenda care spune că zidurile acestei clădiri au fost construite pe o „prăpastie a chinurilor” unde au avut loc o mulțime de omoruri groaznice și pline de chin.

  1. Piața Talismanelor Akodessewa (Akodessewa Fetish Market)

Akodessewa, de regulă numită voodoo, este cunoscut ca un loc perfect pentru un turist care vrea să-și găsească un talisman neobișnuit. Piața Akodessewa este situată în Togo și este considerată una dintre cele mai mari piețe de talismane din lume.

Locuitorii întregii Africi vin aici pentru a procura câteva lucruri stranii și „magice”, cum ar fi craniile. Religia voodoo s-a născut în vestul Africii și de aceea nu este uimitor faptul că în piețele continentului se vând toate cele necesare pentru ritualul voodoo.

  1. Catacombele Parisului

Adânc sub ulițele Parisului există un sistem de tuneluri pe care mulți îl numesc „Catacombe ale Parisului”. Oamenilor de rând nu le este permis să viziteze aceste catacombe din motive bine argumentate, însă acest fapt nu împiedică aventurierii să se coboare în subteran pentru a vedea ce a fost îngropat adânc sub ulițele Parisului.

Labirintul se întinde pe o suprafață mai mare de 300 de kilometri și are o mulțime de locuri periculoase care ar putea omorî „oaspeții nedoriți”.

  1. Pădurea Hoia Baciu

Cel mai straniu loc din această listă este pădurea Hoia Baciu situată în România. În această pădure au dispărut fără urmă o mulțime de oameni. Ea este considerată un „Triunghi al Bermudelor” printre toate pădurile și se caracterizează prin niște calități neobișnuite.

În pădure adesea au fost fixate semne de prezență a civilizațiilor extraterestre și fenomene electrice foarte neobișnuite. De asemenea, aici au fost observate fantome și siluete misterioase. Cei care au vizitat acest loc spun că adesea au o senzație tulburătoare și se simt prost, iar unii spun precum că adesea aud glasuri și pașii cuiva.

Copacii și arbuștii care cresc prin păduri s-au încovoiat și s-au încâlcit unii de alții, de parcă ar fi ieșit de pe paginile unor povești de groază, făcând acest loc încă mai înfiorător.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.