TOP-10: Cele mai încântătoare animale de companie care și-au salvat stăpânii de la moarte

0
2776

Aproape fiecare își poate aminti despre un animal de companie iubit, pe care l-a avut dintr-un motiv oarecare, fie că i-a fost dăruit de o rudă sau fie că animalul i-a înlocuit mult doritul copil.Indiferent de motiv, animalele deja demult au devenit o parte importantă a vieții multor oameni.

Uneori această importanță nu poate fi supraestimată. Unii oameni sunt încă în viață doar datorită prietenilor lor mai mici. În acest articol vom enumera 10 animale de companie care și-au salvat stăpânii.

  1. Babu
Foto: Fanpop

Una dintre mulțimile istorii similare a avut loc în timpul unui cutremur ce a cauzat un val de tsunami în Tohoku la 11 martie a anului 2011. Un câine de rasă Shih Tzu pe nume Babu, care locuia împreună cu stăpâna sa de 83 de ani pe nume Tami Akanuma, din Miyako, Japonia, îndată după cutremur, și-a chemat stăpâna la plimbare. Deși câinele s-a cerut mai devreme decât de obicei, femeia nu a putut să-l refuze. Când aceștia au pășit peste prag a început să sune alarma ce avertizează aproprierea unui val de tsunami. Akanuma a înțeles că trebuie să părăsească orașul.

Babu s-a îndreptat spre cel mai apropiat deal, trăgând lesa de fiecare dată când Akanuma încerca să ia o altă direcție. Când, în sfârșit, aceștia doi au ajuns în vârful dealului, care se afla la aproximativ un kilometru de casa ei, Akanuma a privit în spate și a văzut că orașul este complet distrus. Totul a fost inundat, inclusiv casa Akanumei, unde aceasta ar putea fi rămas, dacă nu era Babu.

  1. Ko-Ko
Foto: United Poultry Concerns

Ko-ko este o găinușă domestică din Alma Center, statul Wisconsin,  care a devenit o eroină în dimineața de 27 decembrie a anului 2012. Dennis Murawska și soția sa, Susan Cotey, dormeau strâns, când la ora 6:15 dimineața ei au fost treziți de Ko-ko, care se afla în subsol. Fiind surprinși de faptul că găinușa a decis să-și demonstreze talentele vocale atât de devreme, Dennis s-a ridicat din pat pentru a afla ce o deranjează. Atunci acesta a descoperit că garajul este plin de flăcări, și focul se răspândea în direcția casei. Din nefericire, detectoarele de fum nu au funcționat.

Dennis și-a trezit imediat soția și ambii au părăsit casa, reușind să se salveze. Ko-ko a rămas în subsol, însă mai târziu pompierii au găsit-o în viață. Ironic este faptul că mai devreme proprietarul găinușei era vecinul lui Dennis care intenționa să o omoare din cauza că aceasta nu se oua. Lui Dennis i s-a făcut milă, deoarece găinușa avea un picior deformat, și l-a rugat pe vecin să i-o dea.

  1. Lulu
Foto: Sunny Skyz

Lulu este un purcel burtos vietnamez care aparține unui cuplu în vârstă, ce locuiește pe insula Presque, statul Pennsylvania. Inițial, proprietarul purcelului era fiica cuplului, însă mai târziu aceasta s-a ales cu alți proprietari. Masivul reprezentant al speciei sale, greutatea căruia trecea de 68 de kilograme, Lulu, nu se deosebea cu nimic de alți purcei, cu excepția dragostei pentru gogoși. Totul s-a schimbat în ziua de 4 august a anului 1998. Jo Ann Altsman cu aproape 18 luni în urmă suferi-se un infarct, de aceea exista o mare șansă să urmeze și un al doilea atac, ceea ce și s-a întâmplat în acea zi când ea a rămas singură acasă.

Jo Ann cerea ajutor, însă casa ei se afla prea departe de drum pentru a fi auzită. Câinele nu și-a ajutat stăpână, ci doar stătea pe loc și lătra. Atunci în joc a intrat Lulu. Purcelușul a ieșit prin ușița pentru câine și a ajuns până la drum, după care s-a culcat în mijlocul acestuia. Într-un final, cineva a oprit și a mers după Lulu până la Jo Ann, care imediat a fost transportată la spital. Lulu a fost răsplătită pentru salvarea stăpânei cu o gogoașă gigantică.

  1. Mila
Foto: Belfast Telegraph

Mila este o belugă care locuiește în captivitate în Harbin, China. Aceasta a devenit o eroină în luna iulie a anului 2009. În parcul Polar Land a fost organizată o competiție, în timpul căreia scafandrii se scufundau la 6 metri sub apă într-un rezervor pentru balene, apa în care era foarte rece. Scafandrii trebuiau să rămână acolo atâta timp cât erau capabili. Mai rău este că competiția a fost organizată pentru toți doritorii, de aceea nu erau utilizate echipamente respiratorii speciale.

Yang Yun, o femeie de 26 de ani, era aproape imobilizată din cauza frigului. Ea a încercat să iasă la suprafață, însă nu era în stare și a simțit că se îneacă. Mila, observând că femeia are o problemă gravă, a apucat-o de picior și a împins-o la suprafață. Beluga după natură are dinți mici, de aceea Yun nu a fost rănită. Din fericire, femeia a supraviețuit și s-a recuperat complet după incident.

  1. Willy
Foto: AP

Willy face parte din specia papagalilor Kalita și aparține unei femei pe nume Megan Howard, care locuiește în Denver, statul Colorado. Într-o zi de noiembrie a anului 2008, când Howard îngrijea un copilaș pe nume Hannah, Williy a observat că fetița s-a înecat cu mâncare. Megan abia părăsi-se camera pentru a merge la baie. Papagalul a început să bată din aripi și să țipe. Atunci Megan s-a reîntors pentru a vedea ce se întâmplă cu pasărea, căci Willy țipa „Mama, copilul!” din nou și din nou, deoarece fetița deja începu-se să se învinețească.

Femeia a alergat spre Hannah și a scos bucata de mâncare blocată în gâtul fetiței, salvând astfel viața copilei. Willy a primit premiul Red Cross’s Animal Lifesaver Award și a devenit primul papagal care a primit această onoare. Mai târziu, Howard a spus: „Dacă nu era Willy, cel mai probabil, nu ieșeam din baie la timp, căci buzele Hannei deja au devenit albastre și însăși fetița s-a învinețit”.

  1. Inky

Inky a fost adăpostit de familia Kruge după ce acesta a fost dat afară de un localnic. Glen Kruge s-a îndrăgostit imediat de pisicul de 3 luni și l-a luat pentru a-l readuce la viață. Această faptă s-a răsplătit cu dobânzi în ziua de 23 ianuarie a anului 2009, când Glen a căzut de pe scara din subsol, fracturându-și un braț și unul dintre vertebre.

Toți ceilalți din casă dormeau și nu auzeau strigătele lui de ajutor, cu excepția pisicului Inky, care avea la moment 7 ani. Glen a rugat pisica să o cheme pe Brenda, soția lui Glen, și pisicul a început să zgârie ușa dormitorului unde aceasta se afla. Brenda s-a trezit, crezând că Inky vrea să iasă afară, însă și-a văzut soțul la poalele scărilor ce duceau în subsol. După acest accident, Glen a rămas invalid, pierzând 10 centimetri din înălțime. Însă, acesta nu ar fi supraviețuit dacă Inky nu acționa imediat.

  1. Puding
Foto: Carrie Counihan

Puding era un motan de 8 ani fără stăpân, care însă putea fi adoptat de oricare doritor. Când Amy Jung, locuitoarea orașului Sturgeon Bay, Wisconsin, l-a văzut pentru prima dată, s-a îndrăgostit imediat și a decis să-l adopte. Această decizie a fost una dintre cele mai serioase din viața femeii. Inițial Jung nu se gândea să ia motanul acasă, ci doar își aducea fiul pentru ca acesta să se joace cu Puding, care era liber să se plimbe pe tot teritoriul adăpostului.

În ziua de 8 februarie, Jung l-a adus pe Puding acasă și pe la ora 9:30 a mers la culcare. Femeia suferea de diabet și în acel moment nici măcar nu-și imagina că nivelul de zahăr în sânge putea să fie scăzut. A avut loc o hipoglicemie. Puding a observat imediat și a trezit-o. Când femeia nu mai era în stare să se miște, pisicul s-a îndreptat spre camera fiului ei și l-a trezit. Băiețelul de 8 ani și-a sunat tatăl și, urmând instrucțiunile acestuia, și-a injectat mama cu un medicament foarte important. Jung spune că Puding încă mai miaună când simte că zahărul din sângele ei scade și nu o lasă în pace până nu ia medicamentele necesare.

  1. D-boy
Foto: News 9 Now

D-boy este un pitbull care locuiește într-o familie din Oklahoma City și care a fost adoptat cu trei luni până la întâmplare. În anul 2008, Robert Trawick și alți membri ai familiei sale, se odihneau pe canapea în camera de zi, când un om înarmat a intrat în casă și le-a ordonat să stea nemișcați. D-boy s-a arătat imediat din camera învecinată pentru a-și proteja familia de hoț.

Înainte ca câinele să ajungă până la hoț, acesta l-a împușcat de 3 ori, 2 gloanțe zburând direct în cap. Hoțul s-a speriat și a fugit, în timp ce D-boy a fost dus la o clinică veterinară. Veterinarii au reușit să scoată gloanțele și să salveze viața câinelui. Mai târziu, lui D-boy i s-a înmânat premiul  Human Society’s People’s Hero Award pentru curaj. În plus, donațiile generoase a permis familiei să achite în întregime facturile medicale ale lui D-boy.

  1. Angel

Niciodată un animal de companie nu a avut un nume mai potrivit. Într-o noapte întunecată de 2 ianuarie a anului 2010, în British Columbia, Angel, un retriever auriu, se plimba cu stăpânul său Austin Forman, un băiețel de 11 ani. Austin strângea lemne pentru foc. În loc de a sări jucăuș în jurul băiatului, Angel părea ciudat de tăcută și nu se îndepărta nici măcar la un pas de stăpânul ei. Dintr-o dată, o puma a sărit și l-a atacat pe Austin. Angel a sărit să-și apere stăpânul.

Pisica și-a băgat colții în capul cățelei, iar Austin a fugit în grabă să o anunțe pe mama sa să cheme poliția. Când polițistul local a sosit, acesta a împușcat de două ori puma și a omorât-o. Apoi, vărul lui Austin a tras pisica de pe Angel care era plină de sânge. Imediat câinele a fost transportat la veterinar, unde a fost operată timp de o oră. Angel s-a vindecat pe deplin și a fost răsplătită cu „o friptură delicioasă”.

  1. Baby

Baby, o pisică vărgată de 13 ani, locuia împreună cu stăpânii săi Josh Ornberg și Letitia Kovalovsky într-o suburbie din Chicago. Ea a fost cea care și-a salvat stăpânii în noaptea de 25 ianuarie a anului 2010. Josh și Letitia, care era în a șaptea lună de sarcină, dormeau liniștiți în casă, când s-a început un incendiu. Baby s-a trezit imediat și a început să sară peste stăpânii săi – un așa comportament cuplu nu a mai văzut niciodată.

Apoi cuplul a observat incendiul în dormitorul lor și a sunat la 911, după ce încercarea de a stinge focul cu un stingător a eșuat. Din fericire, toți, inclusiv Baby, au părăsit casa nevătămați. Însăși Baby a dispărut de la locul accidentului, lipsind ceva timp de acasă, însă mai târziu reîntorcându-se la stăpânii ei.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.