TOP-10: Cele mai tari cazuri când pisicile au salvat vieți omenești

0
2260

Dacă nu luăm în considerație faptul că pisicile protejează locuința oamenilor de șoareci și le mai țin de companie proprietarilor săi, adesea ele sunt caracterizate ca niște animale indiferente și egoiste.

Din acest articol veți afla despre 10 cazuri uimitoare în care pisicile au înlăturat acest stereotip și curajul cărora a salvat vieți omenești.

  1. Pisica Tara a salvat un băiețel de 4 ani, alungând un câine agresiv

Tara a fost luată de pe stradă în anul 2008 de către Roger și Erica Triantafilo. Primii 6 ani pisica ducea o viață simplă în Bakersfield, California unde era alintată de o familie cu 3 copii. La 13 mai a anului 2014, Tara a demonstrat cât de puternică este relația ei cu băiețelul de 4 ani pe nume Jeremy, riscându-și viața pentru a-l salva de un câine.

Jeremy înconjura curtea casei urcat pe o bicicletă, când un câine din vecinătate de o rasă mix labrador/ chow chow  s-a repezit la băiat, apucând-ul de picior și încercând să-l dea jos de pe bicicletă. Înainte ca Erica, ce era la câțiva metri de copil, să reușească să ajungă la băiat, s-a ivit Tara. Pisica s-a repezit imediat și s-a aruncat asupra câinelui, care prin urmare a lăsat piciorul lui Jeremy și a fugit. Tara a alungat câinele din curte după care s-a reîntors la Jeremy.

  1. Pisica Mașa a salvat un bebeluș de îngheț

 

Pisica blănoasă pe nume Mașa era cunoscută de toți locuitorii unui complex rezidențial din orașul Obninsk. Era o pisică rătăcitoare care adesea era hrănită și îngrijită de locuitori. Mașa, de regulă, locuia în hol, într-o cutie pe care oamenii i-au aranjat-o.

Însă în anul 2015, într-o zi foarte rece de ianuarie, unei locuitoare a blocului i s-a întâmplat ceva la ce nu s-a așteptat nicicum. Atrasă de mieunatul Mașei, dar și nedumerită de faptul că pisica nu i-a venit în întâmpinare, Irina Lavrova s-a apropiat de cutie pentru a vedea ce se întâmplă și a fost îngrozită când a văzut că Mașa s-a ghemuit în jurul unui bebeluș.

Copilul care avea doar 12 săptămâni a fost imediat transportat la spital. Locuitorii blocului spun că, luând în considerație temperatura scăzută din acea zi, bebelușul nu avea nici o șansă să supraviețuiască dacă nu era încălzit de pisică.

Mașa a demonstrat grijă nu doar încălzind copilul, dar și încercând să intre în ambulanță când medicii au luat copilul. Locuitorii casei au recompensat pisica cu porții suplimentare de gustări și multe îmbrățișări.

  1. Pisica care a prevenit o sinucidere

 

Această istorie este despre un bărbat ce era pe cale să se sinucidă și care a fost salvat de câțiva eroi: poliția din San Francisco și însăși pisica sinucigașului.

În a doua parte a zilei de 9 octombrie 2015, pe strada Market Street din San Francisco, ofițerii de patrulare au oprit o mașină Toyota Highlander, care nu avea numere de înmatriculare.

În timp ce ofițerii interogau bărbatul și verificau înregistrarea automobilului, acesta stătea la marginea drumului. Însă când sistemul a arătat că automobilul a fost furat, bărbatul imediat a fugit în interiorul unei clădiri din apropiere. În curând, bărbatul s-a arătat la al 3-lea etaj al clădirii, urcând pe fereastră și amenințând poliția că va sări.

Poliția a reacționat imediat la situație, urcând pe o scară de urgență din apropiere pentru a încerca să convingă bărbatul să nu sară, în timp ce colegii amenajau saltelele pneumatice în caz că acesta totuși va sări.

După 3 ore de convorbiri situația nu s-a schimbat. Atunci poliția a reacționat într-un mod foarte creativ. După ce familia bărbatului a sosit la fața locului, poliția a decis să folosească pisica roșcată pe care ei au adus-o pentru a calma bărbatul și a-l convinge să nu sară.

Într-un interviu din revista locală, purtătorul de cuvânt al Departamentului Poliției din San Francisco, Albie Esparza, a menționat următoarele: „Nu ar trebui să subestimăm puterea iubirii care există între oameni și animalele lor de companie”. Apreciind poliția pentru gândirea creativă, Esparza a adăugat: „Nu țin minte să se fi întâmplat vreo dată ca o pisică să fi fost implicată în asemenea cazuri, însă chiar a mers!”

Înainte de a transporta suspectul spre închisoare, poliția i-a adus în automobil pisica pentru a-i permite omului să-și ia rămas bun.

  1. Pisicul Tommy a apelat 911

Gary Rosheisen a adăpostit un pisic roșcat dungat pe nume Tommy, cu speranța că acesta va avea un efect pozitiv aspra sănătății lui, reducând tensiunea arterială. Conform cercetărilor, pisicile într-adevăr reduc stresul, tensiunea arterială și riscul atacurilor cardiace la proprietarii lor. Însă ajutorul din partea lui Tommy proprietarul l-a primit într-o formă neașteptată.

În luna decembrie a anului 2005, Rosheisen, ce suferea de osteoporoză și accidente ischemice tranzitorii, a căzut din scaunul său cu rotile și nu a mai putut să se ridice. Din nefericire, la acel moment nu avea brățara de urgență pe mână, iar telefonul de casă nu era prin apropiere pentru a chema salvarea. Unica creatură care putea să-l salveze era Tommy.

Într-un mod miraculos, pisicul a apăsat butonul de apelare rapidă, programat cu numărul 911. Dispecerii au primit apelul însă nimeni nu le-a răspuns. Poliția a sunat imediat înapoi însă nimeni nu a ridicat receptorul. Atunci la acea adresă a fost trimisă poliția pentru a verifica dacă totul este în regulă. Când poliția a sosit la casa bolnavului, l-au găsit pe Tommy stând lângă receptor și pe proprietarul său.

Rosheisen care îl numește acum pe Tommy „salvatorul meu”, a spus că a încercat să-și dreseze pisicul să apese butonul de urgență, însă nu era deloc sigur că lecțiile ar putea da rezultate.

  1. Maiorul Tom (Major Tom) și-a salvat stăpânul de pe un iaht ce se scufunda

 

Pisicile deja demult sunt luate pe nave pentru a prinde șobolanii, a ține companie marinarilor, dar și pentru a servi drept talisman în timpul călătoriilor. Însă Maior Tom, un pisic cu o blăniță de culoare albă și neagră ce locuia împreună cu proprietarul său australian Grant MacDonald pe un iaht numit „Osprey”, a dovedit că poate fi mai mult decât un talisman pentru om.

În luna septembrie a anului 2015, iahtul Osprey, aflându-se la 40 de mile de la coasta de vest a Australiei, a început să se scufunde. MacDonald, care în acel moment dormea, așa și nu avea să afle despre pericol dacă pisicul său nu-l trezea la ora 5 dimineața. Spre deosebire de majoritatea pisicilor care își trezesc stăpânii pentru a primi o altă porție de mâncare, Maiorul Tom și-a trezit stăpânul pentru că ambii erau în pericol.

Trezindu-se, MacDonald și-a dat seama imediat că iahtul se scufundă și a luat decizia de a părăsi bordul, reușind să treacă pe o plută de salvarea și să ia cu el doar ce îi era cu adevărat important – pe Maiorul Tom.

După câteva ore ei au fost observați de o navă comercială chineză. După ce MacDonald a părăsit spitalul, omul și pisicul s-au reunit. Din cauza că iahtul era complet pierdut, proprietarul pisicului salvator a decis că de acum ei împreună vor locui pe pământ.

  1. Pisica Baby ce și-a anunțat stăpânii de incendiu

De fapt, Baby, o pisică de 13 ani, era destul de timidă, însă când viața familiei sale era în pericol, ea a devenit foarte curajoasă.

În iarna anului 2010, într-o seră de duminică, după o zi întreagă de pregătire a casei pentru sosirea a doi bebeluși gemeni, Josh Ornberg și Letitia Kovalsky complet obosiți au adormit pe canapeaua casei lor din o suburbie din Chicago.  Când în dormitor a început un incendiu, perechea dormea foarte strâns. Ei nu s-au trezit nici când fumul a început să se răspândească prin casă.

Josh s-a trezit din cauza comportamentului neobișnuit al pisicii: Baby nu venea niciodată în brațe, însă acum ea început să sară pe brațele bărbatului, încercând să-l avertizeze de pericol. Josh a încercat să stingă flăcările cu un stingător, însă focul deja era prea mare și bărbatul a apelat 911.

Baby, în urma proprietarilor și a câinelui Blackjack, a fugit din casă într-un loc sigur. Ornberg își numește pisica o eroină, înțelegând că fără ea aceștia ar putea fi decedat în incendiu.

Baby a dispărut după incendiu, însă după câteva zile s-a întors înapoi în familie și a fost premiată cu bunătăți.

  1. Pisica Fidge și-a salvat proprietara de cancer la sâni

 

Animalele de companie au un miros mai sensibil decât proprietarii lor: câinii au un miros de peste 50 de ori mai sensibil decât la oameni, iar pisicile de peste 15 ori. Această abilitate a devenit un subiect de cercetare privind potențialul câinilor de a „identifica” cancerul la om, iar primele rezultate au fost promițătoare.

Însă, indiferent de rezultatele finale, Wendy Humphreys, o englezoaică de 52 de ani, este sigură că pisica ei a fost cea care i-a salvat viața, identificând cancerul ce i-a afectat sânul.

La doar câteva săptămâni după ce Wendy și soțul ei, David Humphreys, au adăpostit o pisică de culoare alb-negru de opt săptămâni, animalul a început să se comporte ciudat. De fiecare dată când femeia stătea așezată, Fige începea să sără pe pieptul ei drept. După câteva săptămâni, Wendy, care era deja plină de vânătăi, a mers la medic, iar acesta i-a diagnosticat o tumoare la un sân.

Tumoarea s-a dovedit a fi canceroasă. În unul dintre interviuri femeia a spus următoarele: „Sunt sigură că pisica mi-a salvat viața. Medicii mi-au spus că dacă nu treceam o analiză curând, puteam să mor”.

  1. Puding și-a salvat stăpâna diabetică

Un pisic de 8 ani și 10 kilograme pe nume Puding a fost luat dintr-un adăpost împreună cu un alt pisoi pe nume Wimsy. Decizia a fost una spontană, căci Amy Jung împreună cu fiul ei, de fapt, nu au planificat să ia vreun animal. Însă, cu câteva ore mai târziu, Puding a dovedit că această decizie nu a fost una greșită, salvând viața noii sale stăpâni.

În noaptea aceleiași zile, Amy, care era un diabetic de tip 1, a mers la culcare. În curând, chiar în somn, a început un atac diabetic. Puding a reacționat cu viteza fulgerului, încercând să o trezească pe Amy.  Amy s-a trezit și a încercat să-și cheme fiul, însă acesta nu o auzea.

Atunci Puding a fugit spre dormitorul lui Ethan și a sărit pe el până când acesta nu s-a trezit. Băiatul a chemat ambulanța. Amy consideră că Puding este cel ce i-a salvat viața. Mai târziu Puding a fost antrenat ca terapeut, mieunând la picioarele lui Amy de fiecare dată când simte că nivelul zahărului din sânge a scăzut.

De fapt, acesta nu este singurul caz când o pisică își salvează stăpânul diabetic. Pisoiul britanic pe nume Pippa a salvat viața unui copil de câteva ori, anunțând-i părinții despre episoadele hipoglicemice ale fetiței.

  1. Pisica Duchess și-a salvat familia de atacul unui șarpe

 

Probabil toți au văzut clipurile virale de pe internet în care pisicile reacționează cu un salt în spate când văd un castravete. Astfel putem concluziona că pisicile la nivel genetic se apără de tot ce reamintește cât de puțin un șarpe. Pisica sub numele Duchess  a lui Tess Guthrie din orașul Lismore, Australia, a început să se comporte straniu. Animalul fâsâia, părea neliniștit și refuza să mănânce deja de câteva zile. Femeia nici nu avea idee că în casa ei s-ar fi putu strecura un șarpe.

Tess a chemat un veterinar pentru a primi o consultație, crezând că pisica ei este bolnavă. Însă, femeia și fiica ei de 2 ani pe nume Zara erau pe cale să afle ce se întâmplă și fără veterinar, căci în noaptea aceleiași zile Tess s-a trezit îngrijorată, auzindu-și pisica agitată. Cu ajutorul unei lanterne de la telefonul său, femeia a văzut ceva îngrozitor. Un piton de doi metri s-a încolăcit în jurul mâinii fetiței ei care încă dormea.

Datorită pisicii sale care a bătut alarma, Tess a reușit atent să-și elibereze fiica. Fetița a fost mușcată de câteva ori, însă din fericire pitonii nu sunt veninoși, și Zara a rămas nevătămată. Dutchess, la rândul ei, a scăpat de necesitatea de a vizita medicul veterinar de îndată ce a devenit clar că motivul comportamentului său neobișnuit a fost o reptilă în casă.

  1. Pisica oarbă pe nume Homer ce a alungat un hoț din apartament

 

Homer este un pisic schilod și negru care a avut un început de viață nefericit, rătăcind străzile din Miami și prinzând o infecție la ochi. Când pisicul de 2 săptămâni a fost adus la veterinarul Patricia Khuly, de către niște oameni milostivi, se considera că cea mai binevoitoare variantă ar fi adormirea micuțului.

Însă medicul veterinar a găsit o altă soluție, care mai târziu îi va permite lui Homer să inspire milioane de oameni. Patricia a înlăturat ochișorii infectați ai pisicului, cu speranța că se va găsi un om bun care îl va adopta și îi va da micuțului speranța de a avea o viață fericită.

În curând puiul a fost adoptat de Gwen Cooper, car a fost fascinată imediat de pisoi, numindu-l Homer, în cinstea faimosului scriitor grec care era și el orb.

Cu trei ani mai târziu după ce Homer a fost adoptat, Gwen s-a trezit în mijlocul nopții din cauza fâsâitului lui Homer ce a reacționat într-un așa mod la hoțul ce a intrat în camera femeii. La fel cum Gwen cândva l-a salvat pe Homer, Homer a salvat-o pe ea, aruncându-se asupra răufăcătorului, mușcând-ul și zgâriind-ul cu agresivitate până hoțul nu a ieșit din cameră, după care și din casă. Mai târziu Gwen a scris o carte bestseller „Odiseea lui Homer”, precum și o continuare în care povestește despre pisica ei uimitoare.

Povestea lui Homer a inspirat o mulțime de oameni și a contribuit la creșterea cazurilor când o familie adoptă un pisic orb. Alan Miller, directorul Centrului de Salvare a Pisicilor Oarbe din statul Carolina de Nord, a rezumat uimitoarea influență a lui Homer, spunând într-un interviu următoarele: „Datorită lui Homer și istoriei sale, majoritatea adăposturilor nu mai adorm pisicile oarbe. Observăm o creștere semnificativă a ratei de adoptare a pisicilor oarbe. Homer a salvat o mulțime de vieți!”.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.