Fără animale sălbatice la circ! Roncalli – circul viitorului (3 foto + video)

0
1517
Foto: Youtube/Optoma EMEA

Răsună muzica, se aprind luminile, iar în centrul arenei apare un elefant uriaș, ridicat pe picioarele din spate pentru a saluta lumea.

Peste câteva minute pe arenă apar patru cai înzestrați cu decorațiuni și încep să se rotească uniform în jurul arenei, expunându-și coamele strălucitoare în luminile reflectoarelor.

Bine ați venit la circul Roncalli, primul spectacol de circ unde animalele nu suferă.

Circul austriac a refuzat să utilizeze în spectacole animale sălbatice încă din anul 1990, cu mult înainte ca alte circuri să urmeze aceeași cale. De atunci, pe arena circului au ieșit doar cai domestici. Însă, recent circul a refuzat participarea oricărui animal.

Rezultatul este unul fascinant.

„În orice caz, majoritatea spectacolelor ale circului sunt pregătite de artiști și clauni”, a enunțat directorul circului într-un interviu cu o revistă locală, comentând decizia circului de a nu mai expune animale. „În centrul atenției circului Roncalli sunt spectacolele poetice și acrobatice”.

Foto: Youtube/Optoma EMEA

Gimnastele și claunii acum participă împreună cu un întreg arsenal de animale holografice din întreaga lume. Elefanții virtuali care participă la spectacol salută publicul fluturând cu trompa, după care pe arenă se arată înotând un pește de culoare oranj.

Datorită noilor tehnologii, circurile pot renunța definitiv la animalele sălbatice. La rândul lor, animalele nu mai sunt stresate și înfricoșate.

Foto: Youtube/Optoma EMEA

Pe măsură ce publicul află tot mai multe detalii despre comportamentul crud față de animale după culise, majoritatea guvernelor emit legi care interzic exploatarea animalelor în circuri. Astfel, show-urile holografice pot deveni un circ al viitorului, iar circul Roncalli este unul dintre circurile care deja au făcut acest pas.

The World's First Hologram Circus

The first circus to use HOLOGRAMS instead of animals 😳 #StopAnimalCruelty

Gepostet von Cultura Colectiva + am Samstag, 15. September 2018

„Din fericire, publicul bate din picioare ca semn de apreciere a spectacolelor și tot mai des vizitează circul, artiștii cărora vor să participe, ci nu sunt nevoiți”, a enunțat Jan Creamer, președintele organizației Animal Defenders International. „Acesta este viitorul circului. Animalele sunt ființe vii și acestea nu trebuie să distreze oamenii fără voința proprie”.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.